Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
LBJ rašė:
Deividas rašė:
Ramunyte rašė:Magnete-dar klausimas,o kaip susitvarkyti savo gyvenima jai mus užpuolė ta liga?ar įmanoma nors kiek gyventi pilnaverti gyvenima nors va kaip ir saket ne visiems vienodai vieni dirba kiti ne bet kaip pragyventi ir kaip gyventi pilnaverti gyvenima,labai bijau šito ?

Yra net valstybinėse aukštose pareigose šizoafektinių žmonių arba dar kokias nors aukštas pareigas einančių ar profesorių tad tikrai galima. Bet matyt reik nusiteikt jog visam gyvenimui teks vartot vaistus. Svarbu atrast vaistą kuris padeda.

As nemanau, kad tai yra geras atsakymas. Taip, is dalies tai tiesa - yra ir profesoriu ir aktoriu ir visokiu "sekmingu" zmoniu. Taciau labai daznais atvejais sita informacija tik apsunkina padeti, duodama streso ir "kiti tai va isnaudoja kazkaip sita minusa ir yra protingi, o as galbut ne toks". Man atrodo, kad su jautria nervu sistema nereikia orientuotis i didžiausias aukstumas, nes dideli stresoriai gyvenime tik gimdo naujus epizodus ir reikalauja papildomo gydymo vaistais.

As asmeniskai zinau, kad nesu kvailas ka ir rodo akademiniai pasiekimiai ir buve pasiekimai versle, bet to kaina buvo milziniska ir jeigu zinociau, kad visa tai provokuos ligos umejima, niekad nebuciau to dares,o gyvenes paprastai, kaip ir gyvenu dabar, o reikejo pradet is naujo ir tai tikrai buvo sunku.

Ramunyte, gerai sakote jam. Anksciau ar veliau bukle stabilizuosis, o kai liga stabilizuosis, atsiras su laiku vis nauji prioritetai ir tikrai galima savimi pasirupinti. Sunkiau negu paprastam zmogui, bet tikrai tikrai galima.

O taip labai labai laukiu tos dienos,kada viskas stabilizuosis ,nes tikrai daug prakentejom jau ir baisu net pagalvoti :bloga jis dar paauglys ,vaikas be musu jus tikrai niekas,o jis gerai mokėsi turejo daug svajonių ir vat :oops: bam iš giedro dangaus Ir va iš linksmaus aktyvaus vaikio staiga liga,baisu ,net prisiminti viską ,bet tiesa tokia.tad labai dekinga jums visiems kurie pasidalins jusu patirtimis su mumis :heart
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:
Ramunyte rašė:Magnete-dar klausimas,o kaip susitvarkyti savo gyvenima jai mus užpuolė ta liga?ar įmanoma nors kiek gyventi pilnaverti gyvenima nors va kaip ir saket ne visiems vienodai vieni dirba kiti ne bet kaip pragyventi ir kaip gyventi pilnaverti gyvenima,labai bijau šito ?

Yra net valstybinėse aukštose pareigose šizoafektinių žmonių arba dar kokias nors aukštas pareigas einančių ar profesorių tad tikrai galima. Bet matyt reik nusiteikt jog visam gyvenimui teks vartot vaistus. Svarbu atrast vaistą kuris padeda.
tikrai taip vaistai pirmoje vietoje,o tik tada visa kita.dabar svarbu atrasti tinkama ir išeiti iš tos būsenos :oops: labai tikiuosi per vasara pagerėjimo ,nes ir mokslai rugsėjį laukia 9klase o dar į gimnazija,labai bijau,nes ten sunku labai vaikus lauzia,ar mes sugebėsime :? Ar nebus per sunku ,o vat ka tada :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415852 Negalvokit taip. Vaikui bus tik papildomas spaudimas. Aš pvz mokykloj buvau pasiėmęs akademines atostogas. Stenkitės neužkraut ant vaiko kad "oi 9 klasė laukia, oi kaip čia dabar bus su mokslais...". Šiuo metu viską pamirškit. Prioritetas yra sveikata ir negalvokit apie mokslus, darbus dabar. Na bent jau vaikui to nesakykit nes jam bus tik blogiau. Jam dabar visiškos ramybės reik.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415853 Aš iki šių dienų vis mastau kas būtų jei nebūtų buvę šitos ligos. Kaip man ji mokslus sušiko. Kaip man ji karjerą sugriovė. Kaip santykius sugriovė... nuo tokio mąstymo tik sunkiau. Reikia pamiršt apie tai ir pakeist mąstymą. Sveikata apsitvarkys ir viskas sustos į savą vietą. Nekelkit sau papildomo negatyvo..
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_

Galima gyventi pilnavertį gyvenimą, kai atitaikyti vaistai ir yra ligos remisija. Tiesiog, kai nebesireiškia ligos simptomai, pasijaučiu lyg sveikas žmogus. Čia tokie pagerėjimai kai būna. Po kelis mėnesius trunka. Bet pažįstu tokių, kuriems visą laiką su vaistais mažai ligos simptomų būna ir jie dirba, pvz. Bibliotekoje. Svarbu yra ramybė gyvenime, kad daug streso nebūtų. Ir žinoti, pajausti savo galimybes. Aš pati per daug užsiimu, pavargstu, o tada šast ir primena liga apie save. Manau, dabar, kai vyksta intensyvus gydymas, dar sunku planuoti gyvenimą. Dar nėra aišku, kiek pavyks ligą išgydyti. Bet pas jus dar daug ko neišbandyta turėtų būti, jei tik nuo lapkričio men gydotės. Pamatysit, kaip pavyks mokytis mokykloje. Na ir spręsit, ką toliau daryti. Man tiesą sakant nepavyko baigti universiteto dėl ligos. Gaila, bet nepavyko. Tai ėjau į profesinę mokyklą mokytis ir ją baigiau. :super
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Negalvokit taip. Vaikui bus tik papildomas spaudimas. Aš pvz mokykloj buvau pasiėmęs akademines atostogas. Stenkitės neužkraut ant vaiko kad "oi 9 klasė laukia, oi kaip čia dabar bus su mokslais...". Šiuo metu viską pamirškit. Prioritetas yra sveikata ir negalvokit apie mokslus, darbus dabar. Na bent jau vaikui to nesakykit nes jam bus tik blogiau. Jam dabar visiškos ramybės reik.

O jus tikrai teisus,aš čia tik mintimis ir su jumis dalinuosi savo ,jam nieko visai apie tai nesakau nei apie mokslus ,nei kas ,nei kaip bus ir pan.ačiū jums labai už patarimus :))) dalinuosi savo mintis tik su jumis.o kam tikrai dabar duodam visiška ramybe kaimas namai ,pas teta kai nori nueina lanko teatriuka savo ir tuo džiaugiamės :heart
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Aš iki šių dienų vis mastau kas būtų jei nebūtų buvę šitos ligos. Kaip man ji mokslus sušiko. Kaip man ji karjerą sugriovė. Kaip santykius sugriovė... nuo tokio mąstymo tik sunkiau. Reikia pamiršt apie tai ir pakeist mąstymą. Sveikata apsitvarkys ir viskas sustos į savą vietą. Nekelkit sau papildomo negatyvo..

Taip jus 100%teisus :))) ačiū už patarimus ir visas blogas mintis visiu lauk…
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:

Galima gyventi pilnavertį gyvenimą, kai atitaikyti vaistai ir yra ligos remisija. Tiesiog, kai nebesireiškia ligos simptomai, pasijaučiu lyg sveikas žmogus. Čia tokie pagerėjimai kai būna. Po kelis mėnesius trunka. Bet pažįstu tokių, kuriems visą laiką su vaistais mažai ligos simptomų būna ir jie dirba, pvz. Bibliotekoje. Svarbu yra ramybė gyvenime, kad daug streso nebūtų. Ir žinoti, pajausti savo galimybes. Aš pati per daug užsiimu, pavargstu, o tada šast ir primena liga apie save. Manau, dabar, kai vyksta intensyvus gydymas, dar sunku planuoti gyvenimą. Dar nėra aišku, kiek pavyks ligą išgydyti. Bet pas jus dar daug ko neišbandyta turėtų būti, jei tik nuo lapkričio men gydotės. Pamatysit, kaip pavyks mokytis mokykloje. Na ir spręsit, ką toliau daryti. Man tiesą sakant nepavyko baigti universiteto dėl ligos. Gaila, bet nepavyko. Tai ėjau į profesinę mokyklą mokytis ir ją baigiau. :super

Kokia jus šaunuole :))) kaip gera girdeti ,taip jis dar vaikas ir pati pradžia, liga sunki,sunkiai pasiduoda gydymui, kaip sakė gydytoja,uzrasiau pas psichologą nes musu miestelį nieko gero ,važiuosim privačiai į Pnvz ten ir Psichiartra lankom.
Parašė Ramunyte
LBJ rašė:
Deividas rašė:

As nemanau, kad tai yra geras atsakymas. Taip, is dalies tai tiesa - yra ir profesoriu ir aktoriu ir visokiu "sekmingu" zmoniu. Taciau labai daznais atvejais sita informacija tik apsunkina padeti, duodama streso ir "kiti tai va isnaudoja kazkaip sita minusa ir yra protingi, o as galbut ne toks". Man atrodo, kad su jautria nervu sistema nereikia orientuotis i didžiausias aukstumas, nes dideli stresoriai gyvenime tik gimdo naujus epizodus ir reikalauja papildomo gydymo vaistais.

As asmeniskai zinau, kad nesu kvailas ka ir rodo akademiniai pasiekimiai ir buve pasiekimai versle, bet to kaina buvo milziniska ir jeigu zinociau, kad visa tai provokuos ligos umejima, niekad nebuciau to dares,o gyvenes paprastai, kaip ir gyvenu dabar, o reikejo pradet is naujo ir tai tikrai buvo sunku.

Ramunyte, gerai sakote jam. Anksciau ar veliau bukle stabilizuosis, o kai liga stabilizuosis, atsiras su laiku vis nauji prioritetai ir tikrai galima savimi pasirupinti. Sunkiau negu paprastam zmogui, bet tikrai tikrai galima.

Ačiū jums,taip dabar svarbu stabilizuotus būkle :)))
Parašė Ramunyte
#415885 Ech ,kaip ačiū jums visiems.siand sūnus užsiminė jai butų mano valia negers kau išvis vaistų,sakau na ir kas tada vaikį ?miek supratau pats nusivylęs prašė pagalbos o čia bam liga sunki ,gydymas ilgas nepasiduoda ,kaip jam sunku… Kazkiek geriau negu buvo,bet…
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#415886 Normu taip jaustis negaunant gero atsako is vaistu. Jeigu turite pinigu, nepagailekite privaciai apsilankyti. Geri gydytojai labai svarbu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:
Deividas rašė:

Na taip, nėra gerai maximumo siekt su tokiom ligom, geriau ramiai gyvent. Aš tik duodu pavyzdį kad žmonės su šitom ligom net aukštumų pasiekia. Bet nesakau kad to reikia siekt, svarbu kad ligą prigesint pirmiau
Parašė Ramunyte
LBJ rašė:Normu taip jaustis negaunant gero atsako is vaistu. Jeigu turite pinigu, nepagailekite privaciai apsilankyti. Geri gydytojai labai svarbu.

Taip butent,labai laukiam rugpjūčio men pas vaikų psichiatrą Gureviciu nors jis ne privatus bet mini ji, kaip labai gera,tad labai laukiu. :)))
Parašė Ramunyte
#415957 Magnetine,labas dar,o tai per tuos 1,5metu kaip sakiai nepadėjo gerei haloperidoli po kiek Mg?mes geriam ir haloperidoli ir arispa ir tas pats balsai ,halo paranoja nesuprantu ka ir bedaryti jau vakare dadejo haloperidoli o vakar dar reikėjo duoti papildomai nes užėjo manija ,juokas.pyktas gan grubus nesuprantu kodel neveikia vaistai taip ilgai.nors tu juk minėjai kad naudojai 1,5metu o mes dar po ligonines nepilnas menuo.sudavus papildomai haloperidoli padejo suvaldem.praėjo .Motyvacijos ,0 daryt kazka 0,aišku prisideda ir karstis manau …
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#415962 Panasu, kad dozes dar neatitaikytos. O po halo normalu, kad nieko nesinori...