- 2021 08 02, 09:05
Labas Marija,o kiek laiko gerei vaistus,ir po kiek laiko galėjai juos nutraukti?ir ar neatsinaujino liga?
Marija Lukon rašė:Sveiki,
Rašau apie ZYPREX, nes noriu pasidalinti savo patirtimi. Ypač su tais žmonėmis, kurie ką tik pradėjo vartoti šį medikamentą ir neturi realios informacijos. Vartojau minėtą vaistą daugiau nei 10 metų.
Pradėsiu nuo to, kad ZYPREX mane išgydė nuo šizoafektinio sutrikimo, depresinio tipo. Nes buvo laikotarpis, kada girdėjau neegzistuojančius garsus ir netgi regėjau nesamus vaizdus. Be abejo, ką mačiau ir girdėjau - tikėjau tuo. Šiuo metu, šito vaisto vartoti jau nebereikia. Sėkmingai prasitęsiau vairavimo teisių pažymėjimą ir atkakliai siekiu karjeros.
Vartojant ZYPREX, norimas poveikis jaučiamas tik vartojant ilgą laiką. Todėl labai juokinga skaityti žinutes žmonių, kurie vertiną jo poveikį išgėrus pirmą kartą ar geria tik 3 mėn. Taip, vartojant jį reguliariai - priaugama svorio, apytiksliai priaugau bent 10 kg. Nepavyko jo numesti visą vartojimo laikotarpį, gal dėl to, kad nelabai ir stengiausi. Svoris pradėjo kristi palaipsniui mažinant vaisto vartojimo dozes. Nuo 20 mg iki 2,5 mg prieš miegą. Geriau tirpias ir netirpias tabletes. Kai nustojau vartoti ZYPREX, dabar vėl sveriu tik 50 kg, ūgis 1.72.
Vartojant šį medikamentą, jaučiamas didesnis miego poreikis, ypač rytais. Savotiška apatija ir abejingumas, bet indivualiai. Savaitgaliais, kai nereikėdavo į darbą, galėdavau miegoti iki 14 val. ir visai dėl to neskaudėdavo galvos. Nebevartojant vaisto, atsikelti - žymiai lengviau.
Nepatartina maišyti vaisto su alkoholiais gėrimais, kartą netyčia padariau ir tai. Vos nesutojo širdis.
Vienas geriausių jo teigiamų poveikių buvo tai, kad nekamavo nerimas ir nereikalingos mintys, kurios trukdydavo užmigti. Be to, nekildavo problemų dėl apetito stokos.
Nereikia labai kreipti dėmesio į šalutinio poveikio lapelio "paklodę". Nes jis jaučiamas labai individualiai. Asmeniškai man pasireiškė tik svorio padidėjimas, bet ir buvau labai plona. Galiu nuraminti, kad nustojus vartoti, ne tik sugrįšit į pradines formas, bet dar ir numesitNes gyvenimas nebus gailestingas, niekas neatkreips dėmesio, ką Jums teko išgyventi. Net ir žinodamas tai. Todėl geriau savo buvusią būklę išlaikyti paslaptyje.
Bėda ta, kad psichinės ligos vis dar yra tabu ir gėda. Tie, kurie nėra šito patyrę, lengvai gali pasmerkti ir "nurašyti". Esu gyvas pavyzdys, kad nuo šito įmanoma pasveikti. Jei kažkada nepadėjo net 2 RELANIUM ampulės, kad užmigčiau, tai šiuo metu galiu miegoti bet kada ir dieną.
Tikėkit ir mylekit save.
Su pagarba,
Marija
Labas Marija,o kiek laiko gerei vaistus,ir po kiek laiko galėjai juos nutraukti?ir ar neatsinaujino liga?

Nes gyvenimas nebus gailestingas, niekas neatkreips dėmesio, ką Jums teko išgyventi. Net ir žinodamas tai. Todėl geriau savo buvusią būklę išlaikyti paslaptyje.