Moderatorius: signs

Parašė Odiumfati
#417048 Lyg geriau, tačiau baimė vis stipri ir nerimas išlikęs.. Bijau lįsti iš namų.. Nežinau kaip ta baimė įveikti.
Parašė Baran
Odiumfati rašė:Lyg geriau, tačiau baimė vis stipri ir nerimas išlikęs.. Bijau lįsti iš namų.. Nežinau kaip ta baimė įveikti.

Man aprimo truputi ta baime, nerimas yra, bet ne ant tiek stiprus kai Duloksetina vartuojau. As su Duloksetinu negalejau isvis iseiti is namu, nei raminantys nepadedavo. Siuo metu ir gi yra baime kai pagalvoju, kad rytoj reikes iseiti is namu.
Parašė Baran
#417078 Nuo siandien prastai labai jauciuosi, nerimas stiprus, zmoniu ir siaip iseit i lauka didziule baime, depersonalizacija ( kazkaip nesigaudau laike, galva tai dirba, tai nedirba, tokie protrukiai atminties, kalbos ), pykina ( nors neturetu, nes nakciai vartuoji Leponexa 150 mg ),gal cia antidepresantu nutraukimo sindromas? Pries Duloksetina as geriau Citaloprama ( gal apie du menesius, poto persoksu ant Duloksetino ). Kazkokia panika uzeina, negaliu susikaupt beveik visiskai, toks uzeina susijaudinimas psichomotorinis. Sunku aprasyt ta busena. Siaip jokiu antidepresantu negeriu ar tai 5 diena, ar tai 6, tik Pregabalina geriu, Propranololi, Leponexa.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Baran rašė:Nuo siandien prastai labai jauciuosi, nerimas stiprus, zmoniu ir siaip iseit i lauka didziule baime, depersonalizacija ( kazkaip nesigaudau laike, galva tai dirba, tai nedirba, tokie protrukiai atminties, kalbos ), pykina ( nors neturetu, nes nakciai vartuoji Leponexa 150 mg ),gal cia antidepresantu nutraukimo sindromas? Pries Duloksetina as geriau Citaloprama ( gal apie du menesius, poto persoksu ant Duloksetino ). Kazkokia panika uzeina, negaliu susikaupt beveik visiskai, toks uzeina susijaudinimas psichomotorinis. Sunku aprasyt ta busena. Siaip jokiu antidepresantu negeriu ar tai 5 diena, ar tai 6, tik Pregabalina geriu, Propranololi, Leponexa.

Gal koki stipresni antiepileptika nei pregabalinas? Carbamazepinas gerai tokias busenas nuima, valproatai (depakinas) - irgi. Del leponexo negaliu nieko pasakyt, neteko susidurt.
Parašė Baran
biggie rašė:
Baran rašė:Nuo siandien prastai labai jauciuosi, nerimas stiprus, zmoniu ir siaip iseit i lauka didziule baime, depersonalizacija ( kazkaip nesigaudau laike, galva tai dirba, tai nedirba, tokie protrukiai atminties, kalbos ), pykina ( nors neturetu, nes nakciai vartuoji Leponexa 150 mg ),gal cia antidepresantu nutraukimo sindromas? Pries Duloksetina as geriau Citaloprama ( gal apie du menesius, poto persoksu ant Duloksetino ). Kazkokia panika uzeina, negaliu susikaupt beveik visiskai, toks uzeina susijaudinimas psichomotorinis. Sunku aprasyt ta busena. Siaip jokiu antidepresantu negeriu ar tai 5 diena, ar tai 6, tik Pregabalina geriu, Propranololi, Leponexa.

Gal koki stipresni antiepileptika nei pregabalinas? Carbamazepinas gerai tokias busenas nuima, valproatai (depakinas) - irgi. Del leponexo negaliu nieko pasakyt, neteko susidurt.

Deja neturiu tokiu, kazkur Depakinas buvo. Bet cia nutraukimo simptomai, ar ligos, todel niekaip negaliu suprast, obsesijos labai sustiprejo ir kompulsijos, depresija dasidejo, nieko nenoriu veikt, bet gulet paprastai ir gi negaliu, labai garsui pasidariau agresivus ( labai supikstu ).
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417083 Aš tavo vietoj tuomet kelčiau neuroleptikus iki didelių dozių. Pamenu per pirmą epizodą man buvo visiškai nesukontroliuojamas nerimas. Tai pakėlė aripiprazolį iki maximumo, konkrečiai užzombino mane, bet bent pasveikau. Jei niekas nepadeda kelk leponexą iki 400mg, užsizombink pusei metų ir atsigausi. Žiaurus patarimas bet ką daryt daugiau belieka. Kalk šizofrenines dozes tai bent nerimas užsiblokuos (kaip ir visa kita užsiblokuos, visos emocijos viskas pradings)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417084 Vartojau berods cipralex ir abilify maximumą. Nors abilify turėtų aktyvuot tai nžn ar tau sueis, bet prie didelių dozių mane totaliai užstabdė ir neaktyvavo. Vizualiai buvo matyt ant manęs kad kaip per sulėtintą filmą elgiausi. Judesiai reakcija viskas buvo užglušinta ir lėta. Tai va toks variantas tada tau yra...
Parašė DeepCoffee
#417173 Pradejau vartot siuos vaistus. Toks biski kaip ant ratu jauciuos kartais. Kaip kazko apsivares. Ant sekso traukia, pana dziaugias :D kartais migdo, o kai ilgiau pageriau kokias 5d tai nemiga buvo jau, reikejo gert raminamus. Dar kazkaip nuo siu vaistu pagert alko uzsimanydavau. Dabar trecia karta siuos vaistus geriu is naujo, nes du kartus uzgeriau stipriai :) tai nesiskaito. Bet pirma tablete kai isgeri, tai toks maloniai gulet noris, bet ne iskart.
Man pasalinis tai ziovulys daznas, toks kaip po grybu tripo, giliai is vidaus. Ir sioks toks sleikstulukas kartais. Valgyt kartais nesinori, tikrai sumazeja apetitas, kaip apsivarius. Delto dziaugiuos:) siaip ramesnis jauciuosi su jais. Bet dar net savaites nesu pilnai isgeres, ka cia komentuot
Bet turiu nuojauta, kad geras vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Deividas rašė:Baran - su antidepresantais nebus taip greit. 11dienų čia kaip nieko. Jeigu turint kantrybės ir kentėt tai manau nuo visų antidepresantų anksčiau ar vėliau pajausi pagerėjimą. Bet tas pagerėjimas ateis labai lėtai ir gan ilgai laukt teks. Man tarkim paroksetinas nepatiko, tikėjausi žymiai daugiau iš to vaisto negu kad gavau, bet negaliu sakyt kad jis man nepadėjo. Pusę metų kankinaus, bet vistiek jaučiau kad esu ramesnis ir tikrai savijauta kažkiek buvo pagerėjus tik deja ne tiek kiek tikėjaus. Išsirink patį "geriausią" SSRI ir kantriai vartok. O pakol savijauta šūdina tai malšink nerimą neuroleptikais ar mirtazapinu ar raminamaisiais ar antiepileptikais... Tik aišku su raminamaisiais nereik prisižaist - daugiau nei mėnesį nevartok.
Gėriau n metų venlafaksiną. Jau iki 300 mg, finlepsina, nuo skausmu lyriką, amitriptiliną, lexo dieną, nakciai kventepiną. Žodžiu. Nuėmė viską. Paskyrė cymbalta, finlepsinas, kventepiną nakčiai, diazepamą jei jau raus stogą. Ką pasakysi? Kol kas nžn, guliu ir tiek. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
biggie rašė:
Vaiduk rašė:Duloxetinas prie nerimo netinka, jis tinka kai nera jegu, pakelia nuotaika, prie nerimo reiktu escitaloprama gert.

Tinka, kai kurie net gi labai gerai reaguoja i noradrenerginius vaistus net gi nerimui, tas pats paroxetinas kelia noradrenalino lygi, nors yra kaip ir "gold standart" nerimo sutrikimams.

Man paciam buvo siulyta duloxetino nuo 60 iki 90 kelt, bet as perejau prie venlafaxino, kuris, mano nuomone, yra stipresnis antidepresantas
Man nuėmė venlafaksiną, kurį gėriau daug metų, 300 mg, paskyrė cymbaltą. Laukiu kas bus . Guliu. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Mellisa rašė:
Deividas rašė:Baran - su antidepresantais nebus taip greit. 11dienų čia kaip nieko. Jeigu turint kantrybės ir kentėt tai manau nuo visų antidepresantų anksčiau ar vėliau pajausi pagerėjimą. Bet tas pagerėjimas ateis labai lėtai ir gan ilgai laukt teks. Man tarkim paroksetinas nepatiko, tikėjausi žymiai daugiau iš to vaisto negu kad gavau, bet negaliu sakyt kad jis man nepadėjo. Pusę metų kankinaus, bet vistiek jaučiau kad esu ramesnis ir tikrai savijauta kažkiek buvo pagerėjus tik deja ne tiek kiek tikėjaus. Išsirink patį "geriausią" SSRI ir kantriai vartok. O pakol savijauta šūdina tai malšink nerimą neuroleptikais ar mirtazapinu ar raminamaisiais ar antiepileptikais... Tik aišku su raminamaisiais nereik prisižaist - daugiau nei mėnesį nevartok.
Gėriau n metų venlafaksiną. Jau iki 300 mg, finlepsina, nuo skausmu lyriką, amitriptiliną, lexo dieną, nakciai kventepiną. Žodžiu. Nuėmė viską. Paskyrė cymbalta, finlepsinas, kventepiną nakčiai, diazepamą jei jau raus stogą. Ką pasakysi? Kol kas nžn, guliu ir tiek. :bloga

Neįsivaizduoju, aš niekad nebandžiau SNRI, visad vartoju tik SSRI. Bet keista kad per eilę metų nepadeda. Negi visiškai nebuvo pagerėjimo? Bent jau kvetiapinas tai tikrai turi ramint, įkyrias mintis nuimt. Plius nuo ko tu gydais? Ar depresija ar daugiau nerimas/panika? Pas mane visad nerimas su panika, tai SSRI man padeda, bet reikia gan daug laukt. Kiek žinau SNRI labiau aktyvuojantys, tai man tikrai netiktų, man su depresija nėra bėdų ir manęs aktyvuot visiškai nereikia. Energijos ir taip per daug. Bet sakau.. kas liečia nerimą ir SSRI tai reikia laiko. Per pusmetį ar net metus turėtų gerėjimas matytis.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Deividas rašė:
Mellisa rašė:

Neįsivaizduoju, aš niekad nebandžiau SNRI, visad vartoju tik SSRI. Bet keista kad per eilę metų nepadeda. Negi visiškai nebuvo pagerėjimo? Bent jau kvetiapinas tai tikrai turi ramint, įkyrias mintis nuimt. Plius nuo ko tu gydais? Ar depresija ar daugiau nerimas/panika? Pas mane visad nerimas su panika, tai SSRI man padeda, bet reikia gan daug laukt. Kiek žinau SNRI labiau aktyvuojantys, tai man tikrai netiktų, man su depresija nėra bėdų ir manęs aktyvuot visiškai nereikia. Energijos ir taip per daug. Bet sakau.. kas liečia nerimą ir SSRI tai reikia laiko. Per pusmetį ar net metus turėtų gerėjimas matytis.
Ačiū kad atsiliepėt. Man pasikartojanti depresija. Aktyvumo 0. Venlafaksinas lb geras vaistas, gal aš pripratau. Galiu lovoj visą dieną pragulėt ir bukai ale žiūrėt kompe filmą ar naršyt tel. Nenoriu nei eit, nei ką daryt. Su cymbalta susidūriau pirmą kartą. Tiesiog įdomu , mano vaistų derinys ką žada. Žiūriu jūs čia visi labai pasikaustę. Dabar aplamai nesuvokiu kol kas kaip veikia. Ne namie esu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417673 Na taip, jeigu depresija tai tikrai tuomet turėtų SNRI gerai veikti, kažkiek aktyvumo duoti. Deja niekad neteko bandyt man, įdomu kaip jie mane veiktų. Man daktarė net Zoloftą (SSRI) labai bijojo rašyt, nes jis irgi gali aktyvuot kažkiek. Šiaip finlepsinas/kvetiapinas turėtų mažinti nerimą/įtampą, jei diazepamo išrašė tai reiškias būna kartais ir nerimo pas jus. O cymbalta kaip suprantu grynai kad prikelt iš depresijos, kad atsirastų noras ir energija kažkur eiti kažką daryti kažko siekti :)
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417679 Manau, kad finlepsinas, kvetiapinas ir diazepamas yra kontroliuoti mediatorius. Pasikartojanti depresija gali buti bipoliskumo simptomas, as kaip suprantu nuo to ir gydo jus.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Deividas rašė:Na taip, jeigu depresija tai tikrai tuomet turėtų SNRI gerai veikti, kažkiek aktyvumo duoti. Deja niekad neteko bandyt man, įdomu kaip jie mane veiktų. Man daktarė net Zoloftą (SSRI) labai bijojo rašyt, nes jis irgi gali aktyvuot kažkiek. Šiaip finlepsinas/kvetiapinas turėtų mažinti nerimą/įtampą, jei diazepamo išrašė tai reiškias būna kartais ir nerimo pas jus. O cymbalta kaip suprantu grynai kad prikelt iš depresijos, kad atsirastų noras ir energija kažkur eiti kažką daryti kažko siekti :)

Visumoj taip ir yra. Jaučiuosi ramesnė. Kažkaip išsprendžiau problemas ( išmasčiau gulėdama) , kaip pasielgsiu susidūrus su tuo savo "galvos skausmu". Kažkaip kitu kampu pamačiau. Pačiai keista kodėl anksčiau nedašilo. Venlafaksinas irgi veža. Bet cymbalta dar ir nuo skausmų, ir turiu diabetą. Tuo pačiu atkris lyrika. Ačiū už atsakymą.