Moderatorius: signs

Parašė Baran
#417361 Sveiki, vartoju Escitalopramo 10 mg 7 diena, jokiu pagerejimu isvis nera, apart to, kad suastrejo obsesijos, kompulsijos, depresija, nerimas ( ypac rytais kai atsikeli ), kiek vertetu dar laukti ar didinti doze? Pas gydytoja niekaip negaliu papulti, prisiskambinti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417364 Dar bent mėnesį palauk.. taip greit tikrai nieko nebus. Man irgi kai pradedi antidepresantus iš pradžių labai pablogėja. Ypač nerimas padidėja pirmom savaitėm.
Parašė Baran
#417376 Siaip skambinau gydytojai, tai pasake gerti po 10 mg ir toliau, tik kazkaip buvau susinervines ir pamirsau paklausti kiek man dar po 10 mg gerti? Po kiek laiko didinti ir po kiek mg? Gal veliau pereiti iskart prie 20 mg ar prie 15 mg?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417381 Jei didinsi tai nebent iki 15mg. Bet tavo vietoj neskubėčiau, nes kai didini kartais dar blogiau pasidaro. Reik po truputį didint... Pakentėčiau dar savaitę o tada gal imčiau 15mg. Aš būdavau bent dvi savaites ant vienos dozės ir čia skaitės ir taip jau per greit didinau. Bet labai blogai buvo, tai raminamuosius teko vartot per tą laikotarpį. Daugiau kantrybės turėk, juk su šitais vaistais greitai nebūna... jei nori greitai tai kalk raminamųjų.
Parašė Baran
#417437 Sveiki. Nezinau, mane pradejo aktyvuoti, nezinau kaip paaiskinti, atrodo ne nerimas, o aktyvavimas, gal cia nuo Escitalopramo? Nemalonus toks dalykas.
Parašė Baran
#417439 Del ko taip yra, kad aktyvuoja ir kartu buna nerimas? Ypac is pacio ryto labai nerimas sukyla su aktyvavimu? Gal per maza doze Leponexo ( 100 mg nakciai )?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417442 Gal kaip man būdavo akatizija? Bet tu palyginus jau ilgai leponex geri, neturėtų būt akatizijos jau jei nebuvo anksčiau. Galbūt tiesiog cipralex'o šalutiniai, reikia pralaukt
Parašė Baran
Deividas rašė:Gal kaip man būdavo akatizija? Bet tu palyginus jau ilgai leponex geri, neturėtų būt akatizijos jau jei nebuvo anksčiau. Galbūt tiesiog cipralex'o šalutiniai, reikia pralaukt

Gali buti, kad salutiniai, skaiciau Rusiskuose puslapiuose, kad efektas Escitalopramo pasireiskia net po 4 - 5 savaiciu, tai teks laukti, reikes raminancius vel gerti, nes Pregabalino 600 mg jau beveik nepadeda, gal isvis ji reikes nebegerti kai raminancius gersiu. Nezinau, neturetu buti akatizija, bet negaliu normaliai susikaupti, pvz ., skaityt, ka nors ziureti, reikia kazka vis tam telefone veikti.. Siaip nuo Leponexo neturetu buti, taip, as ji jau ilgai vartuoju, kazkoks psichomotorinis sujaudinimas yra, gal veliau praeis, cia nuo Escitalopramo..
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417447 Aš sakau.. su SSRI reik turėt kantrybės. Aš tik po kokių 2-3 mėnesių vartojimo matydavau teigiamus pokyčius, o kai pradėdavau vartot irgi pablogėdavo. Nei skaityt nei mąstyt nei miegot nei kalbėt nieko negalėdavau darut, būdavau visiškai nerimo surakintas.
Parašė Graikas
#417453 Nors vartioxetine yra klasifikuojamas prie SNRI,bet jis labiau ssri. Suveikia per 2 sav
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:Nors vartioxetine yra klasifikuojamas prie SNRI,bet jis labiau ssri. Suveikia per 2 sav

Vortioxetinas nera SNRI, jis klasifikuojamas kaip SRIMMA (Serotonin reuptake inhibitor multi modal antidepressant). Norepinefrinas judinamas tik netiesiogiai, per serotonino receptoriu blokadas.
Parašė Baran
#417629 Sveiki, trylika dienu vartoju Escitaloprama po 10 mg, visiskai jokio pagerejimo, nuemus Pregabalina ( vakar nevartuojau, bet siandien isgeriau 225 mg ( ryte ), nes ant tiek buvo prastai, nerimas, baime, neistveriau, tai reikejo isgerti ).