Moderatorius: signs

Parašė Ieva Mickutė
#417536 Sveiki, turiu tokį keistą nemigos sutrikimą, jog negaliu atsipalaiduoti ir užmigti su savo vyru, miegu negiliu miegu na ir tiesiog atsikeliu visiškai nepaiilsėjus. Žinot kai yra ta atsitiktinė nemiga, kai žmonės pvz neužmiega svečiuose, ar viešbučiuose, bet jiems tai trunka max savaite, o man dėja tai trunka du metus..tai va, bet kaip jo nėra, miegu giliai po 10 valandų.(Su santykiais miegas tikrai nesusijęs, jie puikus) Tai kankinuosi daug metų, jaučiu tokią itampą, kad galiu sakyt nepadeda nei vieni vaistai, apie bendzus net nekalbu, nes iš kart surakina miego paralyžius, dėl to, kad kunas neatsipalaidavęs, o jie migdo, tad jų vartoti negaliu.
Tai mano kelias- vaikštau pas psicholus, kad susitvarkyčiau šitą PSICHOLOGINŠ sutrikimą, o pas psihiatrus, kad duotų kažką nuo ko miegočiau. Bandžiau, tritico, kvetepiną, truxali, ir nuo visko labai pykino, buvo žiaurūs šalutiniai.. dakataras išrašė man ALGOMELATIN bet jie man nieko nedaro, toliau kankinuosi. Mirtazopino nenoriu, nes žinau, kad svoris labai auga.. tai žodžiu ir jis man sako- nu tai jūs jau viską išbandėt daugiau vaistų nuo NEMIGOS NĖRA. Gal jūs mane apšviesit ir turėsit kažką pasiūlyti? nes netikiu, kad daugiau AD nėra kurie mane atpalaiduotų??... :( AČIŪ, pasisakiusiems.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417542 Na.. kvetiapinas, mirtazapinas, melatoninas. Šalutinius reik prakęst, jei norit pasiekt rezultatų. Su svoriu irgi reik nuspręst kas jums svarbiau ar svoris ar miegas. Beto mirtazapino nedidelės dozės ir prisižiūrėjimas nebūtinai svorį kels. 15mg mirtazapino ar net 7.5mg ir truputį mažiau valgyt neturėtų turėt įtakos labai didelės svoriui. Kaip ir viską išbandėt.. kiti vaistai kaip SSRI ar neuroleptikai jums dar labiau sukels šalutinių ir svorio kėlimą ir dar begalę nesamonių. Tai sakyčiau lieka kvetiapinas,mirtazapinas,melatoninas. Arba bandykit stilnox migdomuosius, bet jie neramina visiškai.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#417545 Yra specialus vaistai nuo nemigos, taip vadinami "Z-vaistai". Lietuvoje yra zolpidemas ir zopiclonas, rinkciausi antraji, nes ir depresija jis siek tiek veikia. Veikimo laikas abieju nera ilgas, todel neturetu diena slopinti.
Parašė Ieva Mickutė
#417551 Ačiū labai už atsakymus, bet Z grupės vaistai kartais nėra benzodiazepiniai?
nes sakau tie kurie tikrai atjunge, kaip xanaxai, aš negaliu jų vartoti, nes patiriu kas naktį baisius miego paralyžius.. man reiktų tik AD.. o kaip galvojate, jeigu pradėčiau gerti dienini AD tarkim nuo nerimo, ar jis padėtų sutvarkyti šitą problemą susijusę su miegu?
AČIŪ. :heart
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:Ačiū labai už atsakymus, bet Z grupės vaistai kartais nėra benzodiazepiniai?
nes sakau tie kurie tikrai atjunge, kaip xanaxai, aš negaliu jų vartoti, nes patiriu kas naktį baisius miego paralyžius.. man reiktų tik AD.. o kaip galvojate, jeigu pradėčiau gerti dienini AD tarkim nuo nerimo, ar jis padėtų sutvarkyti šitą problemą susijusę su miegu?

Z-vaistai yra tie patys benzai tik su stipresnėm hipnotinėm savybėm ir nerekomenduojama su tokiais dalykais kaip vqikščiojimas naktį, todėl manau ir tau netiktų.

Aš bandyčiau 2 tabletes agomelatino pabandyt, o jei nepades - dar papildomai melatonino ant viršaus. Man padeda.

Dar yra mirtazapinas jeigu pirmas variantas nepadės, neturėtu jis miego paralyžiaus sukelt.

Dėl kitų AD ir nemigos... Tikrai nerekomendujju, nes SSRI antidepresantų pagrindinis šalutinis ir yra nemiga. Tad siūlau agomelatiną pakelt, papildomai melatonino nuaipirkt, o jei nepades - mirtazapinas.

Man ta pati problema, kad negaliu miegot su kažkuo, bet po biški pripratau susikūręs savo erdvę lovoj - jokiu "cuddles", prieš miegą visada savo ritualus atlieku - įsijungiu podcastą per ausines (anksciau 9gag scrollindavau, bet podcastai geriau, nes blue screeno nera). Tai vienžo, reiktų susikurti miego higieną ir personalinę erdvę susikurt lyg miegotuk viena. Aš dar pvz visad po savo kaldra miegu, niekad po viena nemiegu, palaikau gan didelį atstumą ir pan.

O šiaip jei nieks nepadės, tai nėra didelė tragedija miegot atskirai, daug kas taip daro, ypač vyresni žmonės ir supranta vienas kitą, jeigu vienam ar abiem sunkiau miegasi.
Parašė Ieva Mickutė
LBJ rašė:
Ieva Mickutė rašė:Ačiū labai už atsakymus, bet Z grupės vaistai kartais nėra benzodiazepiniai?

Z-vaistai yra tie patys benzai tik su stipresnėm hipnotinėm savybėm ir nerekomenduojama su tokiais dalykais kaip vqikščiojimas naktį, todėl manau ir tau netiktų.

Aš bandyčiau 2 tabletes agomelatino pabandyt, o jei nepades - dar papildomai melatonino ant viršaus. Man padeda.

Dar yra mirtazapinas jeigu pirmas variantas nepadės, neturėtu jis miego paralyžiaus sukelt.

Dėl kitų AD ir nemigos... Tikrai nerekomendujju, nes SSRI antidepresantų pagrindinis šalutinis ir yra nemiga. Tad siūlau agomelatiną pakelt, papildomai melatonino nuaipirkt, o jei nepades - mirtazapinas.

Man ta pati problema, kad negaliu miegot su kažkuo, bet po biški pripratau susikūręs savo erdvę lovoj - jokiu "cuddles", prieš miegą visada savo ritualus atlieku - įsijungiu podcastą per ausines (anksciau 9gag scrollindavau, bet podcastai geriau, nes blue screeno nera). Tai vienžo, reiktų susikurti miego higieną ir personalinę erdvę susikurt lyg miegotuk viena. Aš dar pvz visad po savo kaldra miegu, niekad po viena nemiegu, palaikau gan didelį atstumą ir pan.

O šiaip jei nieks nepadės, tai nėra didelė tragedija miegot atskirai, daug kas taip daro, ypač vyresni žmonės ir supranta vienas kitą, jeigu vienam ar abiem sunkiau miegasi.

O geras!! kad kažkas turi panašią problema..:D aš visam pasauliui tai pasakoju, o visi žiūri į mane kaip į nesveiką, kaip tu čia negali su savo vyru užmigti, o be jo miegi.. Ir as net nekalbu apie miegojimą kartu.. mes nemiegame du metus lovoje, aš noriu užmigti kitame kambaryje.. su ausų kimštukais.. ir prišeršta vaistų,.. bet net šita kombinacija nepadeda, tai patikekit iš proto einu.. negaliu tiesiog kunas neatsipalaiduoja, aš jaučiu, kad kažkas namie ir mane tai erzina, bet čia labai sunkus man psichologinis sutrikimas..niekam to nelinkiu, nes aš net šuns negaliu turėti, nes juk neužmigsiu kai jausiu kad gyvybė namie.. apie vaikų turėji,ą net nešneku.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417558 Įdomiai. Tada gal psichologai padėtų? Jeigu čia tikrai psichologinis barjeras, galbūt psichologas padėtų ją išgyvendint :) dažniai žmonėms kaiptik maloniau kartu su kažkuo miegot, o čia va..atvirkščiai. Bet vistiek išbandyčiau melatoniną ar mirtazapiną. Tie tikrieji AD tai kol suveiks tai dar didesnė nemiga bus.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417561 Aš ir pradėčiau nuo kognityvinės elgesio terapijos. Manau užteks porą mėn pavaikščiot ir išspręsi savo problemas. Ji labai konkreti, tad terapija (kognityvinė) tikrai turėtų padėti
Parašė Graikas
LBJ rašė:Aš ir pradėčiau nuo kognityvinės elgesio terapijos. Manau užteks porą mėn pavaikščiot ir išspręsi savo problemas. Ji labai konkreti, tad terapija (kognityvinė) tikrai turėtų padėti

Man nepadejo :( priklausomybiu atsikratyti
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417566 Ne visiems aišku padeda. Bet verta pabandyti prieš vaistus geriant.
Parašė Ieva Mickutė
Deividas rašė:Įdomiai. Tada gal psichologai padėtų? Jeigu čia tikrai psichologinis barjeras, galbūt psichologas padėtų ją išgyvendint :) dažniai žmonėms kaiptik maloniau kartu su kažkuo miegot, o čia va..atvirkščiai. Bet vistiek išbandyčiau melatoniną ar mirtazapiną. Tie tikrieji AD tai kol suveiks tai dar didesnė nemiga bus.

Jo.. pas psichologus vaikštau, tik bijau, kad kelis metus gali užtrukti mano išgyjimas..
o tie tikrieji AD tai nėra algomelatinas? :? nes jis juk antidepresantas.. ką turi omenyje tikrieji AD?
Parašė Ieva Mickutė
LBJ rašė:Aš ir pradėčiau nuo kognityvinės elgesio terapijos. Manau užteks porą mėn pavaikščiot ir išspręsi savo problemas. Ji labai konkreti, tad terapija (kognityvinė) tikrai turėtų padėti

Taip!! aš žinokit vaikštau ir būtent į KET , 4 vizitus jau apturėjom, bet kažkaip nepastebiu pagerejimo.. padarau namų darbus jos lieptus, užsirašinėju mintis, neskleidžiu sau negatyvių jų ir t.t. bet nuramina tik tai valandai kai dirbam.. paskui vėl tas pats, tiesiog sunku mintimis sutvarkyti sau tokią problemą..kai jau trauma kažkokia labai gili manyje.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417570 Na "tikrieji" AD tai aš turiu omeny SSRI/SNRI. Tokie kaip agomelatinas ar mirtazapinas tai jie kitokie šiektiek, kitaip veikia. Bent jau mirtazapinas tai iškart poveikį duoda miegui. Agomelatinas irgi veikia melatoniną, tai irgi variantas būtų geras, bet nežinau apie jį, neteko bandyt. Nereik bijot, reik tiesiog bandyt eit ir tikėtis kad padės :) pas jus konkreti psichologinė bėda, terapijos tikrai turėtų būti veiksmingos. O jei dar terapija + biškutį mažom dozėm vaistų tai tikrai turėtumėt išgyvendint šitą bėdą.
Parašė Ieva Mickutė
#417571 tai dienionio AD nuo nerimo, net neverta butų bandyti man gerti? nes aš gydau nemiga, na kurios realiai net nėra.. jinai yra tik simptomine, būtent tuo momentu.. tik nesibaigia.. tai galvoju o jeigu aš tiesiog sau nerimą prieš miegą per didelį išsikeliu ir pradėčiau gerti dieninį AD? gal tai padėtų?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417574 Na šiaip SSRI mažina nerimą tai natūraliai ir miegas turėtų būt geresnis. Bet su jais reikia daugiau laiko kol jie pradeda veikti. Dažnai iš pradžių nemiga kaiptik būna didesnė, o po poros mėnesių pradeda tvarkytis. Bet irgi priklauso kokie AD. Kai kurie kaiptik labiau aktyvuoja kad prikelt žmogų iš depresijos, kiti labiau raminantys ir įtampą nuimantys. Tai gal ir padėtų, bet tik po poros mėnesių vartojimo gal kažką pastebėtumėt.