Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417576 Stipriai abejoju jog SSRI kaip nors padėtų
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417577 Jei Jūsų nerimas dar yra sukontroliuojamas ar juolabiau psichologinis, tai gal vengčiau SSRI. Geriau kitokiais vaistais raminti save ir +psichologai/terapijos. Na o jei tikrai jau nesukontroliuojat nerimo ir jis nuolatinis tai tada taip.. gal ssri po kiek laiko ir padėtų. Bet šiaip jo.. SSRI dažnai sujaukia miego režimą. Tik po kiek laiko susitvarko viskas.
Parašė Ieva Mickutė
Deividas rašė:Na šiaip SSRI mažina nerimą tai natūraliai ir miegas turėtų būt geresnis. Bet su jais reikia daugiau laiko kol jie pradeda veikti. Dažnai iš pradžių nemiga kaiptik būna didesnė, o po poros mėnesių pradeda tvarkytis. Bet irgi priklauso kokie AD. Kai kurie kaiptik labiau aktyvuoja kad prikelt žmogų iš depresijos, kiti labiau raminantys ir įtampą nuimantys. Tai gal ir padėtų, bet tik po poros mėnesių vartojimo gal kažką pastebėtumėt.

Ačiū už tiek info:)!!
Parašė Ieva Mickutė
Deividas rašė:Jei Jūsų nerimas dar yra sukontroliuojamas ar juolabiau psichologinis, tai gal vengčiau SSRI. Geriau kitokiais vaistais raminti save ir +psichologai/terapijos. Na o jei tikrai jau nesukontroliuojat nerimo ir jis nuolatinis tai tada taip.. gal ssri po kiek laiko ir padėtų. Bet šiaip jo.. SSRI dažnai sujaukia miego režimą. Tik po kiek laiko susitvarko viskas.

geriu algometina 1menesi ir savaitę, kokia yra tikimybė, kad jis man dar pradės veikti? Aišku įvertinus tai, kad jis beveik visiem nekėlė jokio poveikio.. nei gero nei blogo, silpnas vaistas atrodo ir man.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417582 Oi neįsivaizduoju, neteko bandyt algometino, gal kiti atsakys :D man visad skiria kvetiapiną + mirtazapiną nuo nerimo/nemigos
Parašė Ieva Mickutė
Deividas rašė:Oi neįsivaizduoju, neteko bandyt algometino, gal kiti atsakys :D man visad skiria kvetiapiną + mirtazapiną nuo nerimo/nemigos

o kaip tau su svoriu po mirtazapino? nes man dar neteko skaityti, kad kažkam svorio šis vaistas neįtakojo... :(
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417585 Kai buvo tik mirtazapinas iš pradžių, tai sugebėjau nepriaugt. Alkį didina jis, bet įmanoma susilaikyt nuo mažų dozių. Bet aš krūva vaistų pradėjau vartot poto, tai priaugau daug nuo neuroleptikų, bet jums jeigu bus tik mirtazapinas tai manau susitvarkysit. Imdavau berods 7.5mg mirtazapino poto 15mg, tai šiaip ne taip pavykdavo sukontroliuot. Daugiausiai priaugau nuo rispolepto, bet jums jo nereikia :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417586 Na dar kvetiapinas mažom dozėm man labai gerai būdavo, irgi sugebėdavau sukontroliuot. Alkis tikrai pakils, bet reik atsilaikyt, gal biškutį daugiau pasportuot. O plius jei dirbanti esat tai savaime kalorijos degs. Vat namų režimu tai gal sunku būtų išsilaikyt. :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417591 Bet atmink kad mažom dozėm :D jei imsi mirtazapino 30mg ar kvetiapino 100+ tada bus sunku. Tuomet tikrai priaugsi, alkio jausmas bus nesuvaldomas :D geriau pasižaist su mažom dozėm ir žiūrėt ar vis dar kankina nemiga
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417594 Nu čia jau niekas nepasakys. Kai kuriems pakanka metus pavartot vaistų ir pagyja nuo depresijos. Kai kurie visą gyvenimą gydosi depresiją. Tai čia taspats... gal ta bėda užsimirš ir dings net ir metus vaistus, ypač jei tai psichologinė bėda. O jei vis nerimausit ir galvosit kas čia dabar bus numetus vaistus.. tai jo, tada jau sunkesnė situacija :D nesusidūriau su psichologinėm bėdom, aš tai dažniausiai ryju vaistus, nerimas su laiku dingsta ir visos bėdos natūraliai išnyksta, visai kitaip į viską pradedi žiūrėt
Parašė Zivile R
#417994 Kai gulėjau stacionare man israse truxal’i miegui siaip jis priskiriamas neuroleptiku grupei, bet turi labai maza antipsichotini poveiki ir yra skiriamas miegui. Jis taip pat nesukelia priklausomybes, vartoju jau virs metu