Moderatorius: signs

Parašė asteroidas5
signs rašė:Nutraukiau aš jį, vartojau 30 mg, nesuveikė :/ iškart mečiau, lomkių nebuvo, o šalutinių daugiau nei veiksmingumo. O tau gal ir suveiktų

Kokie šalutiniai?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409548 Hmmm, čia įdomus klausimas. Aš bent jau nepajutau, nes nėra ko didinti, pas mane viskas tvarkoje :) skaičiausi peržiūras, kad padeda jis, ne visiems, bet ką čia gali žinoti. Jis antidepresantas, suveikia per 2-5 savaitės. Priklauso nuo dozės, ar bekelė ar ne, ar išlaukė ar ne.

Bet jei vartosi, apsišarvuok kantrybe :) dozės yra nuo 10 iki 60 mg. Tai yra kur pasispausti
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#409549 buspironas, is esmes, yra serotonino moduliatorius - stipriau nujautrina autoreceptorius, todel pastiprina serotonino sklaida ir padeda SSRI siek tiek stipriau veikti, nu ir teoriskai kazka su libido turetu padaryti, bet turbut individualus reikalas. Kai kuriais atvejai jis isvis gali neveikti, pvz. jei yra vartojami kiti 5ht1a agonistai, kaip quetiapinas, nes buspirono kabinimasis prie receptoriu labai silpnas
Parašė Baran
#413205 Vartoju Spitomina gan jau ilgai ( ~ 3 menesiai), vartoju ryte po 10 mg, tiek pat per pietus ir vakare. Pirmom dienom, savaitem jauciau nebloga poveiki del nerimo, panikos ataku ir t. t., bet vat jau kaip menesis ji vartoju ir nejauciu pagerejimo, galvoju gal gerti po 20 mg trys kartus dienoj, nes rasoma, kad tiek galima, aisku cia nera daktaru :D, bet noreciau isgirsti jusu nuomuoniu. Siaip man nesijaute salutiniai, prie to pacio geriu Anafranili, Kveatepina ( trumpo veikimo nakciai, kad uzmygt) ir reikalui esant Lorazepama, Propranolol ir Cyclodol.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
biggie rašė:buspironas, is esmes, yra serotonino moduliatorius - stipriau nujautrina autoreceptorius, todel pastiprina serotonino sklaida ir padeda SSRI siek tiek stipriau veikti, nu ir teoriskai kazka su libido turetu padaryti, bet turbut individualus reikalas. Kai kuriais atvejai jis isvis gali neveikti, pvz. jei yra vartojami kiti 5ht1a agonistai, kaip quetiapinas, nes buspirono kabinimasis prie receptoriu labai silpnas

Ar tai reiskia, kad visai good idea pridet 5htp papildus, kad "turetu ka skleist?"
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:
biggie rašė:buspironas, is esmes, yra serotonino moduliatorius - stipriau nujautrina autoreceptorius, todel pastiprina serotonino sklaida ir padeda SSRI siek tiek stipriau veikti, nu ir teoriskai kazka su libido turetu padaryti, bet turbut individualus reikalas. Kai kuriais atvejai jis isvis gali neveikti, pvz. jei yra vartojami kiti 5ht1a agonistai, kaip quetiapinas, nes buspirono kabinimasis prie receptoriu labai silpnas

Ar tai reiskia, kad visai good idea pridet 5htp papildus, kad "turetu ka skleist?"

Vargu. Enzimas, kuris konvertuoja l-triptofana i 5-hydroxytriptophan yra tryptophan hydroxylase ir jis turi savybe, vadinama "rate-limiting". Tai reiskia, kad pats enzimas turi ribota energijos kieki gaminti produkta, todel neiseitu organizmo "prisotinti" tiek, kad vos tilptu neuronuose. Tas pats galioja ir dopaminui, kazkiek gal ir iseitu paboostint pristatant kazkiek l-tyrozino, bet tik tiek, kiek konkretus enzimas leistu. As cia gal nevisai tiksliai surasiau pavadinimus, nes jie gan sunkiai isimenami, bet visada yra bent vienas "rate-limiting" enzimas kiekvieno neuromoduliatoriaus sintezes kelyje.
Parašė Baran
#417038 Sakykit, kodel kai as pradedu vartoti antidepresantus ir tuo paciu Spitomina ( kiek zinau Spitominas ir gi veikia serotonina ), man prasideda stiprus, neapsakyt koks nerimas, panika, panikos atakos, fobijos, socialine fobija, negaliu net sneketi ant tiek nerimas buna?
Parasyta Spitomin kaip tik nerima nuima, o man net po 5 mg isgeres, jau prasideda tos nesamones, todel iskart metu tuos vaistus. Gal man netinka jie?
Parašė Baran
#417859 Sveiki, noriu paklausti, kas vartuojo Spitomina, kokiom dozem vartojot ir kiek kartu per diena? Siaip pradejau ji gerti po 5 mg 3 kartus dienoje, bet atsirado stiprus nerimas, panika, socialine fobija, viskas pas mane ir taip buvo ( sitie simptomai ), bet kai jau trecia diena juos vartoju, simptomai labai sustiprejo, ar reikia islaukti kazkiek, kad vaistas isisavintu ir tada tik bus efektas? Nakti sunku uzmygti pasidare.