Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417845 Nu sakau man nuo panikos ir įtampos gan žiauriai buvo, gal kažkiek būtų pagerinę dėmesio koncentraciją, bet nemanau kad būtų padėję pilnai kai tokios būsenos buvau. Na matyt SSRI savo darbą padarė, dabar jau nėra taip žiauriai. Nerimas apmažėjo ir visos tos nesamonės susitvarkė. Čia matyt man jau netik brain fogas buvo bet intensyviau jau next level :D šiaip psichozės nediagnozavo, tai matyt tiesiog visiškas pervargimas buvo
Parašė Baran
#417942 Sveiki, ar verta laukti dar? Lygiai trys savaites vartuoju Escitaloprama po 10 mg. Beveik nieko nepasikeite, visdar negaliu iseiti is namu, baime, panika, socialine fobija, obsesijos, kompulsijos, pastovus nerimas, net delnai prakaituoja, o kojos sala ( nors ir kambari karsta ), zodziu nezinau ka daryti, gydytoja neatraso. Gal verta didinti iki 15 mg ar dar savaite laukti ir gerti po 10 mg, tada bus menesis kai gerciau Escitaloprama po 10 mg. Nezinau ka daryt, drebulys dar yra, tremoras, panikos atakos, kad kai i mane ziuri, man toks baimes jausmas. Nezinau ka daryti
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417944 Po savaitės didink ir vartok bent pora mėnesių. Jei tikrai nepadės po 2-3 mėnesių tada klausk daktarės ką toliau daryt, gal dar didins dozę ,o gal kokį mirtazapiną dadės ar kvetiapiną.
Parašė Baran
#418022 Siaip gydytoja parase, kad gerti viena diena 10 mg, kita dena 15 mg ir taip kas diena, tai iseitu po 12.5 mg, ir taip gerti 2 - 3 savaites, na, paziuresim kas gausis.
Parašė Baran
#418535 Sveiki, as labai atsiprasau, bet taip man atsitiko nuo vakar, kad negaliu ramiai isbuti, jeigu ir esu ramiai, tai man kazkokia vidine baime apemus, toks sujaudinimas, gal psichomotorinis sujaudinimas, nepadeda nei raminantys. Geriu 12 dienu escitaloprama ( viena diena 10 mg, kita diena 15 mg, tai iseina po 12.5 mg kasdien ), bet kas galejo atsitikti, kad toks sujaudinimas yra. Jeigu bus dar blogiau vaziuosiu i ligonine, nes neimanoma kentet. Kam gal yra taip buve? Drebulys krato, rankos dreba nuo baimes, akys kazkaip begioja, tai is vienos vietos, tai i kita ( tiksliai nezinau kaip paaiskint, gal zinos kam taip yra buve ), baime kalbeti net su tevais :(( Gal per daug antidepresanto ar per mazai? Sirdys dar dauzosi, busena tikrai bloga :(((
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418536 Na..man buvo lygiai taspats ligos pradžioj. Viskas nuo to prakeikto nerimo. Vaistai kažkiek padėjo, bet reikėjo laukt bent 7 mėnesius.. gal ilgiau reik palaukt ar didesnes dozes antidepresantų reikėtų bandyt. Bet šiaip patarčiau važiuot į ligoninę. Tau reik pagaliau vaistus atitaikyt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418540 Tada kelk dozes, tarkis su savo psichiatre ką daryt, gal kitus vaistus pabandyk. Ir turėk omeny kad reikia laiko. Jei niekas nepadeda tada gal išvis bėda kažkur kitur? Smegenų magnetinį rezonansą dareisi? Skydliaukę tyreisi? Hormonus tyreisi? Nežinau ką patart. Man irgi atrodė kad vaistai nepadeda. Bet praėjo virš pusmečio ir kažkiek nerimas apmažėjo. Toli gražu dar nesu sveikas, bet kažkiek progreso yra. Kiek laiko nuosekliai vaistus vartoji? Metai bent yra?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418542 Kažkur mačiau kad geri energetinius, kavą. Tai.. čia kaip peilis, o energetinis tai išvis šikna. Aš net jeigu arbatos išgeriu man ragas, iškart nerimas prasideda. Jei išgerčiau energetinio išvežtų į ligoninę su 180 pulsu. Būtinai atsisakyk tų visų stimuliuojančių gėrimų. Aišku nuo to nepagysi, bet bus kažkiek ramiau.
Parašė Baran
Deividas rašė:Tada kelk dozes, tarkis su savo psichiatre ką daryt, gal kitus vaistus pabandyk. Ir turėk omeny kad reikia laiko. Jei niekas nepadeda tada gal išvis bėda kažkur kitur? Smegenų magnetinį rezonansą dareisi? Skydliaukę tyreisi? Hormonus tyreisi? Nežinau ką patart. Man irgi atrodė kad vaistai nepadeda. Bet praėjo virš pusmečio ir kažkiek nerimas apmažėjo. Toli gražu dar nesu sveikas, bet kažkiek progreso yra. Kiek laiko nuosekliai vaistus vartoji? Metai bent yra?

Siuo metu mano gydytoja atostogose. Smegenu magnetini rezonansa dare gal pries 13 - 12 metu, kai prasidejo visi blogumai. MRT viskas gerai. Skydliauke viskas gerai. Hormonai buvo geri.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418544 Na tada kaip ir super viskas. Bent jau žinai kad nervai kalti, o ne organika. Gal tiesiog daugiau laiko reikia? Kad pasiekt remisiją prireikia kartais 2-3 metų. Bet vistiek turėtum jaust bent kažkokį pagerėjimą po pusmečio..
Parašė Baran
#418572 Jau turbut Jus visus uzknisau, bet noriu rimtai paklausti Jusu. Pvz.: kas buna kai vat vartuoji antidepresanta ( ta pati Escitaloprama ) ir is 12.5 mg vartuojant 11 dienu persoki ant 15 mg ir buna per daug ( organizme per daug jo ), kas atsitinka, kas darosi, kokie simptomai buna? Cia ne perdozavimas skaitosi, bet kaip suzinoti: ar per daug miligramu, ar per mazai?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418574 Realiai turi nieko labai blogo nejaust. Aš pvz peršokau nuo 30mg paroksetino iki maximumo 45mg. Arba nuo 20mg and 30mg. Arba zolofto dabar nuo 50mg ant 75mg peršokau. Visiškai nieko nejaučiu. Šiaip dažniausiai tai būna tokie simptomai kaip pradedant AD. Jei pradedant AD dažniausiai būna nerimas pakilęs, tai gali būt kad kelsi dozę nerimas irgi padidės. Kitus kaiptik dar labiau ramint pradeda kai keli dozę, tai nesuprasi, kiekvienam vis kitaip. Maximumas escitalopramo 20mg, tai tu tikrai dar neperdozuosi. Kartais daktarai kelia jį net iki 50mg, bet šiaip rekomenduojama maximum 20mg.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418577 Man tai priklauso kaip greit kelia ir koki vaista. Nuo sertralino visad trizna paleidzia :D nuo escitalopramo pamenu tiesiog liudna buvo. Bet siaip visad pablogeja sveikata padidinus doze (isskyrus pirma diena po padidinimo, pirma diena pagereja, tada viad blogyn), kol nesistabilizuoja per kokias 2-3 sav. Siaip dar buvo, kad greitai uzkeliau ir vyzdziai issiplete, negalejau matyt is arti,kaip nuo ratu :D bet siaip jo, lovoj stengiesi isbut ir islaukt to pagerejimo. Kai nebesinori gulet reiskia gereja
Parašė Baran
#418578 Man labai tinka " serotaninis sindromas ". Labai bijau ( net namuose ) zmoniu, artimuju, kai paziuri zvilgsniu man norisi is kambario eiti, negaliu isbuti ir iseinu. Gulint uzeina sujaudinimas. Gal gryzti galvoju prie 10 mg ir bandyti laukti 8 savaites? Nes dabar vartojau 15 mg.