Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418002 As imciau risperidona tavo vietoj
Parašė Graikas
Deividas rašė:O kam tau neuroleptikas jei pagrinde nerimą gydaisi? Gal pakaktų kvetiapino pabandyt, jis pusiau kaip neuroleptikas, raminantis taipogi. Didesnėm dozėm grynai kaip neuroleptikas. Ar pas tave yra šizo simptomų ir būtini neuroleptikai tau?

Neuroleptikai igri ramina :da
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418013 Na mane risperidonas ir abilify ne tai kad ramindavo, bet visas emocijas užblokuodavo. Nu tai tuo pačiu ir nerimas užsiblokuodavo. Bet kaip zombis su jais.. geriau gal kvetiapinas nuo nerimo
Parašė Baran
LBJ rašė:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5574691/

Didziausia rizika siejama su butent clozapinu (tipinis)vir olanzapinu(atipinis). Tad ne klase cia esme, o savybes. Ziprasidonas pvz zinoma, kad neaugina (daznai ir numetama ant jo), nors jis atipinis. Bet kazin ar jis tau tiktu, jis toks dirginantis. Paskaityk ta straipsni, gal kils ideju

Nelabai moku as anglu, nebent Rusu butu.
Parašė Baran
Deividas rašė:Na mane risperidonas ir abilify ne tai kad ramindavo, bet visas emocijas užblokuodavo. Nu tai tuo pačiu ir nerimas užsiblokuodavo. Bet kaip zombis su jais.. geriau gal kvetiapinas nuo nerimo

Pas mane ir gi emociju nera, uzbukintas esu. Greiciausiai nuo Leponexo.
Parašė Baran
LBJ rašė:
Baran rašė:Sveiki, auga svoris nuo to Leponexo, jau nebegaliu tverti, dieta nepadeda. Gal kas nusimanot ir parekomenduosit " tipini " neuroleptika, kurio veikimas panasus i Leponexo? Atipiniu neuroleptiku nesiulykit, nes kiek zinau, jie visi augina svori.

O tai nebe nuo pregabalino?

Pregabalinas ir gi svori labai augina, bet nevartuoju jo, tai ir beveik nieko nevalgau, pykinimas pastovus, bet ir svoris nekrenta, tai manyciau, kad Leponexas neduoda numest svorio. Baisu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Baran rašė:
Deividas rašė:Na mane risperidonas ir abilify ne tai kad ramindavo, bet visas emocijas užblokuodavo. Nu tai tuo pačiu ir nerimas užsiblokuodavo. Bet kaip zombis su jais.. geriau gal kvetiapinas nuo nerimo

Tai matyt kad nuo jo. Bet tai gerai, turėtų ir nerimą užslopint. Bet tai pas tave pagrinde dėl nerimo viskas? Ar skiria leponex'ą dėl kitų simptomų? Jei tik dėl nerimo tai tikrai galėtum kažką kito gal pasibandyt. Rispoleptas labai neblogai. Kvetiapinas gal silpniau bet irgi kažkiek veikia
Parašė Baran
Deividas rašė:
Baran rašė:

Tai matyt kad nuo jo. Bet tai gerai, turėtų ir nerimą užslopint. Bet tai pas tave pagrinde dėl nerimo viskas? Ar skiria leponex'ą dėl kitų simptomų? Jei tik dėl nerimo tai tikrai galėtum kažką kito gal pasibandyt. Rispoleptas labai neblogai. Kvetiapinas gal silpniau bet irgi kažkiek veikia

Nu man kaip ir nustatyta paranoidine sizofrenija, bet daugiausiai, tai pastovus nerimas, panikos atakos, agorafobija, obsesinis - kompulsinis sutrikimas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418025 Hmm. Tai turėtų ir haliucinacijos, kliedesiai, mąstymas būt irgi pakrikęs. Biškutį gal per žiauri diagnozė jeigu tau pagrinde nerimas/panika. Na bet jei tikrai šizofrenija tai neuroleptikų kaip ir reikia.
Parašė Baran
#418031 Zinok nezinau, gydytoja gris kito menesio pradzioj is atostogu, tai kazka tarsiuos del Leponexo. Gal paprasysiu koki Cisordinoli, is senesniu, tipiniu neuroleptiku, gal jis netaip veikia svoriui, net nezinau. Gal Rispolepta pabandysiu, nezinau. Siaip turiu to Rispolepto, bet be gydytojos nesinori paciam pradet gerti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418035 Nu žiūrėk, man rispoleptas tai gerai nerimą nuimdavo, bet irgi zombiu padarydavo, svorį man jis irgi labai augino (labiausiai iš visų). Bet dėl diagnozės tai nesamonė biškį. Paranoidinė šizofrenija tai yra... visai kas kita. Teko vasaros g. bendraut su par.šizofrenija sergančiais. Tai ten vaje kokie simptomai... irgi garsai ir balsai ir derealizacijos žiaurios ir disociatyvas t.t. Na tau kažkiek derealizacijos irgi yra, bet bent balsų/garsų kiek supratau nebuvo.
Parašė Baran
Deividas rašė:Nu žiūrėk, man rispoleptas tai gerai nerimą nuimdavo, bet irgi zombiu padarydavo, svorį man jis irgi labai augino (labiausiai iš visų). Bet dėl diagnozės tai nesamonė biškį. Paranoidinė šizofrenija tai yra... visai kas kita. Teko vasaros g. bendraut su par.šizofrenija sergančiais. Tai ten vaje kokie simptomai... irgi garsai ir balsai ir derealizacijos žiaurios ir disociatyvas t.t. Na tau kažkiek derealizacijos irgi yra, bet bent balsų/garsų kiek supratau nebuvo.

Man daugiausiai psichozes budavo, bet po keliu psichoziu irase " paranoidine sizofrenija ", nesutinku su diagnoze, bet yra kaip, yra. Tai va, as ir gi girdejes ir kai gulejau su vienu pacientu, tai jis vartojo Rispolepta, tai kiek prisimenu, lyg tai per savaite ar savaite su puse priaugo + 6 kilogramus, tai ka galima sakyti tuo paciu ir apie ta Rispolepta. Gal yra kam neauga, gal yra kam auga, bet as visada linkes esu i virs svori, o cia plius tabletes ir kaip ant mieliu auga svoris. Man svoris ir gi yra labai didele problema, tas virs svoris klampina dar i didesne duobe. Gal bandysiu pasiprasyt koki Cisordinoli is tipiniu neuroleptiku.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418040 Man regis čia nieko nepadarysi šitoj situacijoj.. dauguma neuroleptikų augina svorį, ypač jei esi linkęs į viršsvorį. Kiek esu neuroleptikų bandęs tai nebent fluanxolis, haloperidolis buvo dar proto ribose. Kvetiapinas irgi dar kažkiek galima įveikt tą svorį (sportuot daug tarkim). O su visais kitais tai tragedija. Aš nuo rispolepto buvau priaugęs 8kg per savaitę. Su abilify irgi kaip ant mielių augo. Nors šiaip nesu linkęs į viršsvorį, bet deja man irgi visi beveik neuroleptikai augina svorį. Kažkaip reik susitaikyt, išsigydyt nerimą, o poto nutraukt neuroleptikus kai bus stabilesnė sveikata ir pasilikt tik antidepresantus. Nebent daktarė nenorės nutraukt neuroleptikų.. tada jau sunki situacija.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Baran rašė:
LBJ rašė:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5574691/

Didziausia rizika siejama su butent clozapinu (tipinis)vir olanzapinu(atipinis). Tad ne klase cia esme, o savybes. Ziprasidonas pvz zinoma, kad neaugina (daznai ir numetama ant jo), nors jis atipinis. Bet kazin ar jis tau tiktu, jis toks dirginantis. Paskaityk ta straipsni, gal kils ideju

Nelabai moku as anglu, nebent Rusu butu.

https://gyazo.com/28331a9bef485b1af2d0e987bc87412a

Cia lentele paprasta. Vaistas ir salia jo tikimybe sukelt virssvori. High - didele, moderate - vidutine, low - maza.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418048 Pagal tą skalę tada rinkčiaus abilify. Net kvetiapinas rašo kad moderate o ne low. Visad maniau kad kvetiapinas low, nes man nuo jo visai mažai augdavo. Tik kad abilify gali per daug aktyvuot tai va.. nežinia.