Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418962 O, nu tai super kad nusimetei, nes nu čia yra labai blogai tiek laiko raminamuosius gert :/ Bet gal nieko, jei nusimest sugebėjai viskas tvarkoj. Na nežinau, aš spėčiau kad nuo nerimo rankos dreba. Rankų drebėjimas, delnų prakaitavimas, šaltos pėdos... visi nerimo požymiai. Šiaip antidepresantai nerimą gydo, raminamieji tik simptomus nuima tam kartui. Reikia pavartot ilgiau antidepresantus ir žiūrėt ar tvarkosi reikalai. Fluanxolis irgi kažkiek gal padeda, bet aš geriau rinkčiaus AD, o ne fluanxolį.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#418964 Fluanxolis, kas gerai, kad pašalinių jokių nejaučiau, bet ir poveikio nekažka. Pasiskaitysiu apie tuos preparatus, kas čia ką patarėt ir su gydytoja dar pakalbėsiu, ką ji patars dar išbandyt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418965 Na pasiklausk dėl Zoloft/Cipralex. O jei dar sunkiai miegi tai nakčiai padeda labai mirtazapinas arba kvetiapinas. Aš labiau rinkčiaus kvetiapiną vietoj fluanxolio. Irgi raminantis, lengvas neuroleptikas. Bet gal pakaks tik Zoloft arba Cipralex jei su miegu tau viskas ok.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418974 Jei reik panasaus raminamcio, bet aktyvuojancio veikimo kaip fluanxolio, tai dar yra sulpiridas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Egidam rašė:Imu mirtazapiną su kvetiapinu nakčiai, geriausiai jie man veikia, ką bandžiau.

Tai dar variantas kad nuo kvetiapino dreba rankos, na man bent jau iš ryto irgi dreba rankos, poto praeina. O kai didesnę dozę vartojau dar labiau drebėjo. Bet tai nieko tokio, svarbiau išsimiegot negu kad rankos dreba. Plius daug šansų kad vis dėl to nuo nervų dreba. Manau pasitvarkys nervai ir drebėjimas sužamės.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418991 Sumažės* kada pagaliau šitam forume padarys edit galimybę :D
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419071 Užsiroviau ant paroxetino. Kol mažinau, gerai miegojau, va 2 dienas nepaėmiau jo ir šakės nebeužmiegu net su mirtazapinu ir quetiapinu. Nors tik 3 savaites pabandžiau pavartoti jį. Tikrai nebus sutapimas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419091 Tai o kodėl toliau nevartojai jei tau padėjo? Arba kitokį SSRI kodėl nevartojai? Jei padeda tai reiktų bent metus pavartot.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419118 Nes aš visad miegodavau su quetiapinu ir mirtazapinu, o paroxetinas nerimui, depresijai, drebėjimui nuimti, bet neveiksmingas jis man, užtat ir nutraukiau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419120 Per 3 savaites nusprendei kad neveiksmingas? Nu ok.. tai nieko nesijaudink, išsivalys iš organizmo ir vėl miegosi.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419126 Tai man pati daktarė išrašė 2 receptus po mėnesį, kad jei netiks net nepirkt. Tai taip nusprendžiau.
Džiaugiuosi, kad dar neilgai vartojau,nes pasiskaičiau užsieny kas daug metų vartojo ir metė, tai po to net metus nemiga kamavo. Tai čia nežinau su tokiais metimo požymiais tai visą gyvenimą tik vartot juos. O kad vartot visą gyvenimą, tai tikrai čia ne tas vaistas dėl šalutinių. Aišku čia kiekvienam skirtingai bus ir jie patys turi nuspręst ar jiem gerai, ar ne.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419128 Hmm na man jis kažkada labai tiko ir jokių šalutinių nebuvo, net ir libido nebuvo jokios įtakos. Vartojau 8 metus ir sėkmingai numečiau ir viskas ok buvo, jokių nemigų jokio nerimo, galima sakyt beveik pilna remisija. Bet šį kartą kažkaip jo.. man irgi jis netiko. Nebesutvarkė nerimo šį kartą, tai peršokau prie zolofto. Šiaip tuomet rinkčiaus arba Zoloft arba Cipralex. Pasibandytum kurie tau labiau. :) Bet kas liečia nemigą, tai man nuo zolofto dar blogiau, nes jis pagal viską aktyvuojantis labiau, be kvetiapino ir mirtazapino tikrai neužmigčiau. Apskritai čia normalu kad per pirmą mėnesį ar net du nemiga stipresnė pasidaro nuo AD, tai užkeli biškį kvetiapiną su mirtazapinu, o poto apsitvarko viskas daugumai.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419133 Kiekvienas organizmas kitaip reaguoja. Šiaip ilgai vartojai, o per tuos 8 metus anksčiau bandei mažint, mest, atsinaujindavo viskas? Kuriam laikui padėjo 8 metai vartojimo?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419148 Na aš tą pačią dozę vartojau 8 metus. 30mg. Viskas buvo super palyginus. Poto per kokį pusmetį mažindamas nutraukiau, visiškai nieko blogo nepajutau, dar geriau net pasijaučiau, daugiau emocijų atsirado. Na ir kokius 3 metus išbuvau be vaistų ir vėl sugriuvau. Na bet aš dažniausiai sugriūdavau per metus kai anksčiau trumpiau vartodavau. Tai tie 3 metai čia didelis pasiekimas :D man 4ą kartą liga jau atsinaujina, tai į mane tai nežiūrėk, man matyt visam gyvenimui reikės. Bet šiaip sakau seroxat kol vartojau ir poto tuos 3 metus kai nevartojau viskas tikrai gerai buvo. Manau jei lengvesnė forma depresijos tai pakanka 1-2 metus pavartot ir gali mest. Ir tikėtis kad liga nesugrįš. Dažniausiai liga atsinaujina ne dėl vaistų metimo kaip kai kurie bijo, o tiesiog..endogeninė depresija nėra pilnai išgydoma, bent jau mano atveju.