Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419152 Šiaip kas gerai, kad pasveiksti ir pailsi nuo vaistų organizmas.
Aš tai irgi jau nusiteikęs visam gyvenimui, nebent koks stebuklas įvyks :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419153 Tai va.. aš dėl to ir mesdavau. Visiškai sveikas beveik jautiesi, tai kaip ir nėra reikalo vartot daugiau. Ir vis bandai išsaugot viltį kad viskas, daugiau nebesikartos. Bet dabar jau kai 4ą kartą atkritau tai nžn... jau geriau man atrodo vartosiu visą gyvenimą, negu kad vėl taip blogai jaustis. Kiekvieną kartą būna taip sunku, kad atrodo visiškai nemoki su tuo tvarkytis, kad ir kiek experience turėtum, kiekvienas kartas pakerta kaip pirmas kartas ir nifiga neįmanoma susitvarkyt be vaistų :D
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419156 Bet jeigu gerai tau būna, tai nėra prasmės vartoti jų non stop. Aš tai bandyčiau atrast tą momentą, kai prasideda atkritimas ir tada su vaistais užbėgt jam už akių. O ne kai jau visiškai šakės būna. Čia va idealiausia būtų, bet nežinau, kiek tai realu. :?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419157 Na taip, kaip ir nėra prasmės, bet kas iš to jei po kelių metų vėl atkrentu.. tai jau geriau vartot pastoviai palaikomają dozę ir tiek. Na matai.. aš anksčiau stengdavaus irgi užbėgt už akių, bet dažniausiai mane taip staigiai pakerta... dažniausiai žmonės jau mato ženklus kada po biškį rieda viskas žemyn, bet man šį kartą kažkodėl viskas labai stipriai ir labai greitai. Tai nespėjau visiškai užbėgt už akių. Man beveik visada būna gan sunku užbėgt, nes kažkaip labai greit progresuoja man. Savaitė max dvi ir aš jau sugriuvęs :D Bet jei tu jauti po biškį, kad pareina šikna, tai aišku geriau pradėk vaistus gert. Nėra prasmės laukt, bus tik sunkiau poto. Tikrai realu yra užbėgt už akių jei neprogresuoja labai greitai tau.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419161 Matai, man kitokia situacija, viskas nuo nemigos prasidėjo, depresija išlindo po kokių 3 gal metų. Niekas man jos negydė iš pat pradžių, tai tipo pavėluota buvo. Tai aš geriu non stop vaistus, nes kitaip tiesiog neužmiegu. O depresija su nerimu man dažniausiai pakenčiama buvo, tai ir kentėjau, kol tas suknistas drebėjimas atsirado. O tie antidepresantai, tai neveikia jie manęs, po sporto geriau aš pasijaučiu, nei nuo jų :achtung aišku, aš jų kelis tik išbandęs, bet po paroxetino tokių bajerių daugiau ir nenoriu kitų bandyti :bloga . 4 naktis jau be miego normalaus, ir vakar dar brain zaps prasidėjo. Tai šnd paėmiau jau to paroxetino, žiūrėsiu, kaip su miegu bus. Nes jau baisu, kad išderins ir quetiapinas su mirtazapinu nepadės. Bent man, įvertinus viską, poveikį, šalutinius, šalutinius po metimo, tai nr1 blogiausių vaistų kiek išbandęs.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419166 Na matai.. antidepresantą reikia pavartot bent pora mėnesių kad suprastum ar tau jis super ar ne. Aš kiek išbandęs antidepresantų tai pradžioje visada būna blogiau ir norisi mest. Bet reikia prakentėt tą periodą ir poto bus žymiai geriau. Tiek paroksetinas, tiek zoloftas, tiek cipralex.. beveik garantuoju kad tau visi sukels dar didesnę nemigą. Tai tuo laiku gali padidint biškutį kvetiapiną su mirtazapinu. O poto po kokio mėnesio ar poros įsivažiuos antidepresantas ir turėtų būt geriau. Nebent tu bandęs ilgai vartot AD ir nepadeda jie tau? Bet kiek supratau tik trumpai vartojai. O dėl sporto tai beabejo, man irgi sportas padeda labai. Aš tavo vietoj rinkčiaus cipralex arba zoloft tuomet jei bijai paroksetino. Arba nusimesk visiškai tą paroksetiną, pasikelk kvetiapiną ar mirtazapiną ir žiūrėk. Gal net nereikės tau SSRI. Jei tikrai pagrinde bėdos su miegu, tai gal pakaks tik naktinių vaistų, o drebėjimas savaime praeis kai miegosi.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419167 Man regis nesijaudink, niekas tau ten neišsiderino per daug. Biškutį tik išlindo nemigos šalutinis ir tiek. Normalu visiškai. Po truputį numažink tą paroksetiną ir žiūrėk toliau ką daryt. Mirtazapinas irgi šiaip yra antidepresantas, gal pakaks tau jo. Plius prisimink kad rankų drebėjimas tikrai gali būt nuo kvetiapino irgi, nebūtinai tai nerimas. Kokią dozę imi kvetiapino ir mirtazapino?
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419170 Quetiapino 25 mg ir mirtazapino 30 mg ilgą laiką gėriau. Čia vasarą žaidžiau su mažinimu, tai mirtazapiną iki 15 mg sumažinau, o quetiapino neišėjo niekaip. Tai dabar mirtazapiną padidinau iki 30 mg. Šiaip du skirtingi daktarai sakė, kad negali drebėti nuo tokios dozės. Bet šalutiniuose yra parašyta, kad nuo ilgo vartojimo būna. Kiek tas ilgas vartojimas nesuprasi, ar 1, ar 10, ar 50 metų :achtung
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419171 30mg nera, kad geriau migdo negu 15mg.

Del drebejimo tai neisivaizduoju. Bet brain zappsai tai cia klasikinis SSRI nutraukimo simptomas. Tai gali buti ir nemiga nuo to pacio
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419172 Kas įdomiausia, kad kai nemiegu arba labai blogai miegu, pastebėjau ryte nebūna nei depresijos, nei nerimo, toks ramus jaučiuosi, bet kaip zombis nuo neišsimiegojimo. O kaip išsimiegu ima depresija, nerimas. Niekaip to negaliu paaiškint, neturiu jėgų visiems nerimavimams, quetiapinas su mirtazapinu kitaip suveikia kai nemiegi ar koks velnias. Žodžiu ir taip, ir taip blogai, ne išeitis. Nėra niekam panašaus dalyko?
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
LBJ rašė:30mg nera, kad geriau migdo negu 15mg.

Del drebejimo tai neisivaizduoju. Bet brain zappsai tai cia klasikinis SSRI nutraukimo simptomas. Tai gali buti ir nemiga nuo to pacio

Gydytoja irgi taip sakė, dar kaip tik mažesnės turi geriau migdyt. Čia teoriškai. Praktiškai tai mane geriau migdo didesnės dozės. Lyginant quetiapiną 12.5 su 25 mg dozę. Ir mirtazapino 15 mg su 30 mg. Ant savęs viskas išbandyta.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419174 Na kvetiapino tai labai jau maža dozė. Galėtum ir dvi tabletytes paimt (50mg). Dėl kvetiapino ir drebėjimo tai man net nereikėjo laukt, iškart kai pradėjau vartot tai ir rankos pradėjo drebėt. Kad ir tavo maža dozė bet jei ilgai vartoji galimas variantas. Žodžiu.. spėju kad tiek nemiga o ypač brain zapsai tai nuo paroksetino. Tik nusispręsk ar tu nori tuos SSRI pabandyt ar bandysi be jų. Jei bandysi SSRI tai sukąsk dantis mėnesiui kokiam nes gali pablogėt. Galų gale pakelsi kvetiapiną iki 100mg jeigu kas. Jei tikrai bijai paroksetino imk kokį cipralex ir nesuk galvos. :)
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419175 Tai čia 100% nuo paroxetino, kaip tik nutraukiau ir prasidėjo bajeriai. Bet negalvojau, kad po tokio trumpo vartojimo, taip žiauriai bus. Mažinsiu aš juos, nes žiūrint į ateitį, juos vėliau dar bus sunkiau mest. Pasiskaitysiu apie cipralex.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419177 Na.. sakau. Kaip kam. Internete tikrai labai prisigasdint galima, tai jau geriau atsargiai skaityk. Man asmeniškai viskas ok su paroksetinu buvo. Bet jo.. jau tavo nuomonė nekokia apie paroksetiną, tai geriau bandyk kažką kito, psichologiškai bent lengviau bus. Plius zoloftas ir cipralex irgi geri vaistai tai neprašausi tikrai. Tik nenustebk jei bandysi kitus SSRI, kad irgi nemiga atsirast.