Moderatorius: signs

Parašė Kavianskas
#419206 Man vegetodistonija ir nerimo sutrikimas, depresijos nera. Is visu isbandytu kalno vaistu vienintelis paroksetinas nuima vegetacinius simptomus apie 10%.
Kas galetu tureti geresni poveiki ?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419208 Sulpiridas somatinius simptomus gerai tvarko, mazom dozem
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419215 Mam per pusmeti daug kas apsitvarke..
Parašė Ramunyte
Phurriz rašė:
trikse rašė:Nu kaip ir normalios baimes,bet jos veda i nerima,kuris man visai nepadeda. Kaip tu gyveni su tuom?

Matai pas mane nesamoningos baimes. As bijau zmoniu bijau keliau bijau dirbt bijau eit is namu bijau nueit iki masinos bijau beveik visko. Girdziu garsus matau nesamones, bet siaip gyvenu kazkaip va vienas visada : D Seroxata geriu kaip ir tu ir mirtazapina ir neuroleptikus/antipsichozinius kuriuos nutraukiau savo noru katik. Tau reiktu perdaug nesijaudint ir but kuo daugiau su draugais ir neisijaust i sita liga. Kuo labiau galvosi tuo bus blogiau. Su psichologe pakalbet dar gali jei yra galimybe visai idomu jei gera randi

Labas o kodel nutrauksei neuroleptikas savo noru?kiek laiko išbuvai be jų?ar davet geri?ir ka geri?kaip sveikata po tiek metu?Phurriz?
Parašė Edgaraskarma
#419745 Sveiki,

gavau vėl naują vaistą, dėl nerimo sutrikimo prieš einant miegoti. Negaliu užmigti, nes ''BIJAU NEUŽMIGTI''. Ar jis padės nuvyti šias įkyrias mintis ir gal netyčia migdys? Bijau gerti, bet gal pagaliau išsigelbėsiu iš savo paranojų prieš miegą. P.S bandyta visi neuroleptikai, lyrica, tranxenai, truxaliai, tik ne AD, nes jų prisibijojau.
Ačiūū.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419746 Paroksetinas vienas iš stipresnių SSRI, geriausiai veikiančių nerimą. Bet jis daugiausiai šalutinių turintis. Bandyk, žiūrėk kaip jausies. Aš 8 metus jį vartojau, tai labai gerai nerimą nuėmė man.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419755 Čia visiems skirtingai veikia tie vaistai, nepabandęs, nesužinosi. Deividui pirmąkart gerai veikė, lengvai metė, antrąkart taip nebeveikė. O aš per trumpą laiką prie jų pripratau ir jokio teigiamo poveikio nepajaučiau. Tai gailiuosi, pradėjęs juos, o metus, nemiga man nuo jų. Tai jau ilgiau laiko kovoju su jų nutraukimu, nei pačiu gydimu su jais.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419759 Na taip, čia kiekvienam skirtingai. Man irgi antrą kartą kažkodėl jau paroksetinas nepadėjo, bet bent lengvai nusimeta man jis. Kažkiek padėjo, bet jau nebetaip efektyviai kaip anksčiau. Turi bandyt ir žiūrėt kas padeda. Šiaip cipralex/zoloft/seroxat visi jie geri nerimui. Turi tiesiog pats išbandyt kuris tau geriausiai tinka. Aišku nepasakyčiau kad ir zoloft daro stebuklus, bet jau nebenorėjau daugiau paroksetino bandyt, norėjau kažką naujo išbandyt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419760 Bet patariu duot šansą vaistam ir būt kantriam. Aš asmeniškai vaistams duodu beveik pusmetį ar net daugiau laiko. Va tarkim paroksetinas man šį kartą ne taip gerai suveikė, bet aš vistiek pusmetį gydžiausi juo. Kad ir netiko taip gerai man jis, bet vistiek nerimas sumažėjo. Reikia kantrybės ir laiko. Na bent jau kokius 3-4 mėnesius pabandyk. Daug kas daro klaidą. Pabando mėnesį kokį ir neiškenčia ir meta. Negalima taip, turi vaistui skirt laiko kad įvertint ar padės ar ne.
Parašė Kavianskas
#419767 Labai blogas dalykas yra tas kad mokomes tik su amziumi ir is savu klaidu.
5 metai pamaininio darbo po 12h ir istisai ant streso padare savo.

Dariausi labai daug tyrimu ir isleidau kruva pinigu - aisku negaliu ne cento, isleisto sveikatai.
Daktarai sako, kad sveikatos problemos yra nervines kilmes ir visi siuncia pas psixiatrus.
Isbandziau virs 10-imt paciu populiariausiu vaistu (po menesi-keleta)- nelabai yra efektas.
Vienintelis Paroxetinas nuima kokia 10% vegetaciniu simptomu - diagnozavo nerimo sutrikima ir vegetodistonija.

Pagrindine problema (nervine) yra virsutinis virskinimo traktas.
Viskas veikia mazdaug taip - kepenys yra padidejusios, pariebejusios, gamina ryskiai per daug tulzies -
Tulzis vaziuoja i dvylikapirste ir del neaisku priezasciu (funkciniai sutrikimai) teka i skrandi -
Skrandis serga letiniu gastritu, padidejas rugstingumas -
Rugstys ir tulzis gadina stemple - pastovus uzdegimas ir isvarza -
Nuo sergancios stemples ir isvarzos pastovus sirdies permusimai, netgi serijiniai, be galo ir krasto.

Kiek darausi tyrimu, visada gryztu i pradzia :)

Idomiausia, kad kazkada seniau gausiai vartojau alkoholi - kepenys buvo nei padidejusios, nei pariebejusios.
Tai pasidare nutraukus alkoholi ir pradejus testuoti antidepresantus.

Arba tokia yra nervu galia - keisti organu darba ir struktura.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419770 Oi patikėk neveltui sakoma "visos ligos nuo nervų". 14 metų sergu depresija/nerimu. Nors man dabar 32 metai, bet pradeda lyst begalė ligų. Organizmas pasidarė lyg būtų 70 metų senuko. Duokdie datraukt su mano nervais iki 50 metų :D
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
Kavianskas rašė:Labai blogas dalykas yra tas kad mokomes tik su amziumi ir is savu klaidu.

.

O darba pavyko pakeisti?

Siaip paskutiniu metu galvoju, kodel mes tiek stresuojam darbe? As tai, kai isidarbinau, stengiausi nesiparinti darbe. Bet bendradarbiams tas nepatinka. Visi pastoviai kazkur bega, o as palengva... buna nespeju. Noriu iseti is darbo, bet ne del streso...

O pagal tema, tai gėriau paroksetina, kai buvo depresija, verksnuma nueme. Nieko blogo apie si vaista negaliu pasakyti. Man tiko sis vaistas
Parašė Kavianskas
Aldona Julita rašė:
Kavianskas rašė:Labai blogas dalykas yra tas kad mokomes tik su amziumi ir is savu klaidu.

.

O darba pavyko pakeisti?

Siaip paskutiniu metu galvoju, kodel mes tiek stresuojam darbe? As tai, kai isidarbinau, stengiausi nesiparinti darbe. Bet bendradarbiams tas nepatinka. Visi pastoviai kazkur bega, o as palengva... buna nespeju. Noriu iseti is darbo, bet ne del streso...

O pagal tema, tai gėriau paroksetina, kai buvo depresija, verksnuma nueme. Nieko blogo apie si vaista negaliu pasakyti. Man tiko sis vaistas

Darba pavyko mesti. 3 metai jau. Bet situacija po truputi eina blogyn kas liecia virskinimo sistema.
Pagerejo tik miegas - dabar pagaliau jau normaliai uzmiegu.
Streso gyvenime lyg nebeturiu - na buna, bet nestipraus ir laikino.
Viskas daugiau maziau lyg butu gerai, kas labiausiai neramina siuo metu, tai sveikata.

Mano darbas buvo atsakingas, ir visur begte. Daug kas sako - o kodel tu kentejai tiek metu (isejau jau kada pajutau kad nebepadirbu). Beto, bijojau nezinios, kas bus toliau, ka veiksiu gyvenime (man sunku priimti rimtesnius sprendimus, as per daug galvoju).
Atsakymas paprastas - negalvojau kad kas pasidarys, ir jauciausi gan neblogai. Tai yra tas pats sakyti rukanciam ar isgerianciam - kodel tu kenti tai. O paprasta - jis jauciasi gerai ir net negalvoja apie infarktus ir vezius.

Man irgi buvo depresijos epizodu - na normalu, kada prarandi viska gyvenime kas teike malonuma.
Puikiai padejo Flux (fluoxetinas).
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Oi patikėk neveltui sakoma "visos ligos nuo nervų". 14 metų sergu depresija/nerimu. Nors man dabar 32 metai, bet pradeda lyst begalė ligų. Organizmas pasidarė lyg būtų 70 metų senuko. Duokdie datraukt su mano nervais iki 50 metų :D

Per tiek metu neradai iseities... ? Niekada nereikia pasiduoti.