Moderatorius: signs

Parašė ViU8
#419284 Sveiki. Vakar "atradau" šį forumą ir turbūt jums ši tezė girdėta1000-čius kartų, bet visgi... Skaičiau pasidalijimus istorijomis ir jose radau savąją.
Per gerą pusmetį turėjau aibę itin didelių stresų. Gyvenime stresų neįmanoma išvengti tik reikia mokėti (bent taip sakoma) su jais tvarkytis. Maniau, kad sekasi tvarkytis puikiai. Dabar manau, kad klydau...

Prieš mėnesį ryte pabudus ėmė pykinti. Kaip tik turėjo apsilankyti mama, įleidau ją. Pykinimas nesiliovė, tuomet staigiai ėmė dingėti vaizdas lyg kas nors uždengtų pusę regos lauko ir pasidarė taip silpna, jog iškritau. Kaip mama vėliau pasakojo veidas buvo baltai gelsvo atspalvio, gulėjau sukniubusi ant žemės, sunkiai mačiau vaizdą, labai stipriai purtė šaltis,visa virpėjau, negalėjau kalbėti, bet suvokiau, kas vyksta aplinkui. Atvažiavo greitoji, išvežė į priimamąjį. Priimamajame jau buvau atsigavusi tik stipriai skaudėjo galvą ties smilkiniais. Priėmimo gydytojas atliko galvos MRT, nerado kraujagyslių išsiliejimo požymių (mikro insulto, infarkto) ir išleido į namus. Savaitę buvo labai silpna,vis papurtydavo šaltis, užeidavo stiprus kūno drebulys, nušaldavo galūnės. Antras priepuolis pasikartojo po savaitės, tik jau kitokio pobūdžio, nenualpau, bet vaizdas irgi mirguliavo. Tiesa, antro priepuolio metu po liežuviu pasikišau 1 tabletę lexotanilio (kurį turėjau dar iš senų laikų dėl padidėjusio pulso turint įgimtą širdies prolapsą. Ir, "stebuklingai" per valandą priepuolis atslūgo. Tiesa, antro priepuolio metu matavau spaudimą, teko gerti ir Kaptopril, nes buvo aukštas 149/98, pulsas 99. Po antrojo priepuolio atsirado didžiulė baimė, vidinis nerimas. Kuris su lig kasdien vis augo.
Vos prieš savaitę pagaliau patekau pas neurologą (privačiai), kuris paskyrė nn tyrimų, tarp jų skydliaukė, galvos mrt su kontūru, akių dugno ir tt... BET taip pat paskyrė pavartoti Cipralex mažiausiai porą mėnesių po pusę tabletės pirmas 5 dienas, vėliau po visą, nes apžiūros metu mano kūnas aiškiai parodė, kad yra apimtas didžiulio nerimo (refleksai ir jų reakcija).
Taigi įsigijau Cipralex ir pradėjau vartoti. Bet trečiąją Cipralex vartojimo dieną nerimas dar labiau padidėjo, mane ištiko tipinės itin stiprios panikos atakos (kaip pagal vadovėlį), kurios net išgėrus lexotanil (pusę tabletės) tęsėsi apie pusantros valandos, kurios naktį pasikartojo. Pabudau nuo atakos...
Vakar padariau eksperimentą, gėriau pusę lexotanil ryte ir pusę vakare. Ir nerimas išties buvo gerokai mažesnis. Žinoma, iki galo jis niekur nedingo: baisu likti vienai, baisu eiti į prekybos centrą,net ir su šeima.

Klausimas, kam iš Jūsų buvo paūmėjęs ar atsiradęs baisus nerimas pradėjus gerti Cipralex? Kaip manote, ar nieko baisaus jei tas porą savaičių kol vaistas bent pradės veikti pagersiu reikalui esant raminantį bromazepamum? O gal šie paūmėję nerimo ir panikos pojūčiai reiškia, kad man vaistas netinka...?
Kitą savaitę bandysiu nulėkti privačiai konsultacijai pas psichiatrą dėl visų šių klausimų...
Bet norėtųsi išgirsti jūsų nuomonių, nes patirties išties kiekvienas sergantis turi ne mažiau negu medikai :
)
Daug prirašiau... iš anksto dėkoju visiems kas nepatingės atsakyti... :o
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419291 Pirmas 2-3 savaites tikrai gali padidėti nerimas ir panikos atakos. Sakyčiau stenkitės nepergyvent ir vartot lexotanilį, tik nevartokit ilgiau mėnesio. Ir labai didelių dozių irgi neimkit. Bet tai visiškai normalu.. aš šiokį tokį pagerėjimą pajausdavau tik po 2-3 mėnesių, tai tam tikrai laiko reikia. Jeigu po 2-3 mėnesių tikrai nebus jokių pokyčių - tada vaistas netinka.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#419293 Sveiki, vėl atėjau patarimų. Buvau pas naują poliklinikos psichiatrą, dėl savo nerimo ir ėdimo besaikio. Vartoju 10 mg jau 4 metus. Tai kaip šovė daktaras, padvigubino dozę iki 20 mg, + fluanxolis ir vakare relanium.
Bijau kažkaip tokį kokteilį pradėt, nors jis sako gerk drąsiai ryt tą 20 mg+ fluanxolio tabletę.
Pasakykit, neužsilenksiu? Darbas atsakingas, reik būt atidžiai...blin nežinau ką daryt... :kaltas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419297 Tikrai neužsilenksi nuo 20mg. Tik va dėl fluanxol'io nežinau. Jei jis tau padeda tai ok, bet man jis nerimo tai nesutvarko. Kaiptik kažkaip aktyvindavo jis mane, tai dar blogiau būdavo. Na o dėl cipralex 20mg tai nieko, bet aš gal bandyčiau pora savaičių 15mg, o poto tik 20mg. Kad lengviau organizmas apsiprastų.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#419299 Ačiū Deividai :) gersiu 15 mg, tik fluanxolis man mįslė, manau dar negersiu, dar sureaguos kaip, bobos darbe greit užmatys, kad kažkas ne taip, o tom tik palot
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419301 Na sveikata svarbiau negu kad ką bobos pagalvos. Jeigu mažos fluanxolio dozės tai nieko net nesimatys manau. Aš vistiek daktarų klausyčiau, bet su cipralex tai galit ir pažaist 15, o poto 20. Šiaip keista kad fluanxol skiria, man geriausiai nuo nerimo tai AD+kvetiapinas ar mirtazapinas veikia. Fluanxol gal kažkiek įkyrias mintis nuima, tai gal dėl to skyrė. Nors velniai žino.. kai kuriuos fluanxolis ramina irgi, tai reikia bandyt ir žiūrėt.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#419352 Nors buvau nusprendus negert to fluanxolio, bet ryte vakar paskaičiau Deivydo ats ir išgėriau puse tabletės , i nieka, blogo kažko tikrai nėra. Ryt bansysiu jau prie 15 mg cipralexo visą fluenxolį.
O va relanium patink, atrodo tikrai kiek lengviau užmiegu :super
Pabandysiu taip, jei matysiu mėnesį ėdimas nedings, prašysiu Zoloft, nu gal tas kiek apetitą apmažins
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419353 Na taip, Zoloft irgi variantas jeigu svoris kyla. Bet kiek žinau cipralex'as neturėtų labai įtakot svorio irgi. Bet pasikartosiu.. galva svarbiau, sveikata svarbiau :D Jeigu jau labai labai pradės svoris kylt ar kažkas kito darytis tai tada taip, galima mąstyt keist vaistą.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#419494 Savaitę jau cipralex 20 mg+ fluenxil ir vakare relanium ir ką, taip ėdu, kaip tikras paršas :ubju
Kol nesuėdu visko ėdamo namie, jokių miegų.
Iš simpatiškos bobelkos pavirtau į tikrą kiaulę.
Nebeįmanoma.
Skambinsiu daktarui lai duoda Zoloftui receptą, neduos, privačiai susiveiksiu :twisted:
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Rosea rašė:Savaitę jau cipralex 20 mg+ fluenxil ir vakare relanium ir ką, taip ėdu, kaip tikras paršas :ubju
Kol nesuėdu visko ėdamo namie, jokių miegų.
Iš simpatiškos bobelkos pavirtau į tikrą kiaulę.
Nebeįmanoma.
Skambinsiu daktarui lai duoda Zoloftui receptą, neduos, privačiai susiveiksiu :twisted:

Arba fluanxolis arba nervinis valgymas. Cipralex nemanau kad kelia. Plius reikia turėt valios, o ne viską nurašyt ant vaistų. Jei jums taip svarbu svoris tai laikykitės dietos ir sportuokit. Cipralex nekeiskit, nes čia ne cipralex kaltė. Įtariu fluanxolis arba nervai.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419831 Negalvojau, kad teks kada sitaip rasyti... Israse cipralex menesiui pasibandyti. Labai tiko jis man. Ir bandziau po menesio uzsiregistruoti, nera laisvu vietu, uz 2 sav tik anksciausiai...

Gal kas turi ELICEA atliekamu tableciu, iki kol pateksiu pas gyd?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419835 Čia Lotuse? Tai pasakyk registratūroj situaciją, kad baigėsi vaistai ir pasiimk skubų gydymo pratesimą. Arba pas kitą gydytoją tiesiog. Man tą pačią dieną išrašė, kai paleido iš ligoninės be vaistų.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419856 Nebesilankau Lotus'e, nes Sveikauskiene pasake konsultuotis su ja jei gan blogai bus. Dabar ambulatoriskai, nauji vaistai, ir nera rezervaciju anksciau :/ Pakentesiu iki penktadienio, o ka daugiau daryti :/