Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#408025 Sveiki,

Ar yra vartojusių šį vaistą? Bandau išssirinkti iš nuotaikos stabilizatorių, kadangi Lamictal man netinka. Anksčiau juos vartojau, manijai labai tinkamas, o su depresija atskirai reikėjo tvarkytis.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408027 Ačiū, kad pataisė temą, mačiau klaidą :) litais geras, tačiau jau labai reikia saugotis. Aš pastoviai dehidratuodavau nuo ličio, nes kažkur 15k per dieną eidavau šlapintis.

Kokią dozę gėrei depakino?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#408029 Nepamenu jau, nerašiau dar į sąsiuvinį kokius ir kiek geriu. :bloga
Šiaip geras dalykas rašytis į sąsiuvinį. Nes pasimiršta...
Užsirašiusi tik kad litį po 3 tab vartojau 2016 metais.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#408032 Geriu 1500mg, stabdo ciklu keitaliojimasi, bet jei yra depresija, kurios nesutvarko lamictalis - valproatai irgi nepades. Kita kalba - nerimas, itampa neblogai jis nuima
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408033 Tas valproatas kurį geri yra divalproex sodium? Nes kažkaip painiojuosi, ENG parašyta depakote cr/er ir depakene. Nusižiūrėjau šį vaistą, kadangi dabar pas mane lengvos tokios hipomanijos kiekvieną dieną, sugrįžau į pradinę būseną be nuotaikos stabilizatoriaus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Tas valproatas kurį geri yra divalproex sodium? Nes kažkaip painiojuosi, ENG parašyta depakote cr/er ir depakene. Nusižiūrėjau šį vaistą, kadangi dabar pas mane lengvos tokios hipomanijos kiekvieną dieną, sugrįžau į pradinę būseną be nuotaikos stabilizatoriaus.

Turek omeny, kad antidepresantas gali irgi prisidet prie hipomaniju. Pagal bipolinio algoritmus, antidepresantas turetu buti kaip paskutines vilties ejimas, galbut tau tereik kazko, kas svyravimus nuima, tas pats carbamazepinas neblogai stabdo ciklus.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408040 Bandžiau karbamazepiną, 1.2g per dieną neduodavo jokio efekto. Tai dabar belieka laukti 3 savaites, įdomu ką pasiūlys kito
Jo AD tai tikrai duoda tą efektą, olanzapine mane sustabilizuoja
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414257 Koks skirtumas tarp prailginto ir modifikuoto veikimo tableciu?

Kaip valproatai veikia dopaminergine sistema? Mazina ar reguliuoja?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Koks skirtumas tarp prailginto ir modifikuoto veikimo tableciu?

Kaip valproatai veikia dopaminergine sistema? Mazina ar reguliuoja?

Padidina tolerancija modifikuoto veikimo, maziau problemu su skrandziu labiausiai.

Valproine rugstis arba natrio valproatai didesneje literaturos dalyje yra kaip ir gliutamato sklaidos inhibitoriai, nors si medziaga tokio poveikio net apskritai neturi. Ji netiesiogiai didina GABA veikla stabdydama GABA skaidanti enzima - "gaba transiminase". Kaip ten konkreciai veiktu monoaminus tai sunku pasakyti, visi antiepileptikai daugiau/maziau veikia blokuodami natrio arba kalcio kanalus pries sinapse, todel naturaliai neuromediatoriu kiekis sumazeja. Tie antiepileptikai yra veikimo potencialo mazintojai per dirginimo kanalus, valproatai veikia per inhibitorinius signalus.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414409 Jei nuo prailginto veikimo pykina, viduriuoju - verta pabandyt miltelius?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419694 Jos super greitai veikia, kadangi iškart po kelių dienų susidaro koncentracija. Bandė pritaikyti man vasaros ligoninėje, tačiau mano metabolizmas per greitas, kad susidarytų terapinė koncentracija. Ir psichofarmakologė minėjo, kad max per 3 dienas jau turi jaustis poveikis. Su kitais stabilizatoriais atskira kalba, kadangi reikia daug daugiau laiko prisisotinti.
Parašė Ramunyte
signs rašė:Jos super greitai veikia, kadangi iškart po kelių dienų susidaro koncentracija. Bandė pritaikyti man vasaros ligoninėje, tačiau mano metabolizmas per greitas, kad susidarytų terapinė koncentracija. Ir psichofarmakologė minėjo, kad max per 3 dienas jau turi jaustis poveikis. Su kitais stabilizatoriais atskira kalba, kadangi reikia daug daugiau laiko prisisotinti.

Nepadėjo mums depakinas,nuimem,ir dabar įvedinėja ziprezidona mums.