Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419786 Na.. jei būčiau pasidavęs, tai seniausiai nebūčiau šitam pasauly. Ir ne, per tiek metų neradau išeities, liga vis kartojasi ir kartojasi nesvarbu ką bedarytum. Ne visiems lengva išsisukt iš šitų ligų, vieniems lengvesnės formos kitiems sunkesnės. Nelabai prikovosi su šitu reikalu.
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Na.. jei būčiau pasidavęs, tai seniausiai nebūčiau šitam pasauly. Ir ne, per tiek metų neradau išeities, liga vis kartojasi ir kartojasi nesvarbu ką bedarytum. Ne visiems lengva išsisukt iš šitų ligų, vieniems lengvesnės formos kitiems sunkesnės. Nelabai prikovosi su šitu reikalu.

As manau jeigu tai tesiasi ilgai - reikia pamastyti kas liga laiko.
Pabandyti pakeisti aplinka, uzsiemima (darba) i megstama, mityba ir t.t.
Svarbiausia tureti vilties ir bandyti viska, po truputi, greitai cia nieko nebus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419790 Na per tuos 14 metų tikrai daug visko buvo pakeista, daug kantrybės ir jėgų išeikvota., darbų pakeista, mityba keista ir t.t. Daktarai priėjo prie išvados kad tiesiog biologinė endogeninė atsikartojanti depresija, kurios neįtakoja per daug išoriniai veiksniai (mityba, darbas, aplinka, hobiai). Ir nieko per daug nepridarysi, tiesiog ant vaistų reik sėdėt nuolatos ir nenutraukt daugiau. Nes aš kai nutraukiu man gan greit viskas atsinaujina.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419796 Tai taip, jei ne vaistai tai ragai man būtų. Tiktai kad kuo toliau tuo sunkiau vaistus atitaikyt darosi, tarsi organizmas jau pripratęs prie jų ir jau nebetaip gerai veikia jie kaip anksčiau. Jei ateity pradės išvis nebeveikt tai neįsivaizduoju ką darysiu :D
Parašė Edgaraskarma
#419943 sveiki, geriu paroxetina vakarais pries miega, kad slopintu, ramintu ir pagaliau pradeciau miegoti be ikiriu miniu, bet tas bukumas ir slopinimas netgi diena nepaleidzia jau trecia diena, ar jis praeis su laiku? ar cia visada taip slopins? taip pat del komsentracijos, nu nieko nebesuprantu, atrodo nebemoku dirbti savo darbo. Ar tai irgi turetu praeiti su laiku? aciu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419944 Hmm, tai džiaugtis reikia kad slopina. Pavydžiu :D Jis veikia nuolatos šiaip, tai ir dieną jausis slopinimas. Aš imdavau rytais šiaip. Bet irgi su laiku turėtų geriau būt, apsiprast turi organizmas prie vaisto.

O dėl koncentracijos ir atminties tai taip, su laiku susitvarko po biškutį, nieko neįprasto.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419948 paroxetinas yra sudiniausias antidepresantas is ssri klases jeigu turi bedu su atmintim ir susikaupimu, nes turi anticholinergini veikima, kas ir duoda ta kognityviniu gebejimu sumazejima, o galiausiai ir gan stipriai padidina demencijos rizika senatveje. Purvinas vaistas. Bet nerimui gan gerai tinka, nes anticholinerginis veikimas turi ir teigiama savybe - "nubukina", sumazina minciu srauta, todel ir nerimas sumazeja. Ikyrioms mintims, tai tinka. Bet siaip tai lievas vaistas. Keista man isvis, kad dar ji skiria.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419955 Kaip kam. Pravartojau daug metų ir labai padėjo. Poto kai stabilizuojasi sveikata visiškai ir atmintis susitvarko ir labai ramus būni. Norėčiau kad ir toliau veiktų man jis, bet deja.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419959 Nu ne, ne kaip kam. Tyrimai rodo, kad padidina demecijos rizika. Cia ne kaip kam padidina, o kaip kam nepadidina :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419960 Na aš radau info tik tokią jeigu seni žmonės vartoja. O jeigu jauni žmonės vartoja tai nieko nedidina. Manau jei tikrai būtų taip žiauriai kaip tu sakai tai seniausiai tokio vaisto nebūtų prekyboj. Leponex'as irgi tada eitų lauk.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419962 Prastai ieskai.

There was nearly a 50% increased odds of dementia associated with total anticholinergic exposure of more than 1095 TSDDs within a 10-year period, which is equivalent to 3 years' daily use of a single strong anticholinergic medication at the minimum effective dose recommended for older people.

https://jamanetwork.com/journals/jamain ... le/2736353
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419964 Bet tai kad visur rašo for older people for older people. Tai ką ir jauniems tipo sukelt alzheimerį gali? 30 mečiai jau dementia sirgt pradeda?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419965 jeigu vartoji anticholinerginius preparatus jaunas, senatveje padideja rizika susirgt demencija. Gal dabar aiskiau?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419966 O siaip tas senatveje tai nera labai didele senatve - 50ies, 60ies gali laisvai jau sirgti