Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:nes man irgi buvo siu išrašę, bet negeriau, nes is komentaru supratau, kad nemigdo. Ir jeigu tik per menesi suveikia, tai turbut net neverta laukti.

Hmm. Nu bet SSRI kol suveikia dažnai reikia laukt dar ilgiau. Juk čia ne koks peršalimas ar galvos skausmas kad įmetei tabletę ir gerai viskas iškart. Bent pora mėnesių visada reik laukt kol suveikia kai kurie vaistai. Jei nori greito efekto imk risperidoną ar haloperidolį. Suveiks iškart, aprimsi garantuotai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419792 Žiūrint kam? Nerimui tai man gan mažai pakakdavo. Gerdavau 0.5mg/ml arba 1.0mg/ml skystį. Iškart suveikė, sekantį rytą buvau ant tiek užslopintas kad vos paėjau. Tai nerimą labai gerai užblokavo, bet tuo pačiu ir apskritai visas emocijas man užblokavo. O poto akatizija man nuo jo buvo, tai teko nutraukt deja.
Parašė Edgaraskarma
#419793 tai dabar man išrašytas proxetinas, nes šitie kur dabar surašei, tai labai stiprūs kaip suprantu. Plius negaliu, kad taip slopintų, jog nepaeičiau kitą dieną.. reik į darbus eit t.t bet jo .. reikia, kad ramintų, kad mintis užmuštų prieš tą miegą, tada gal ir man miegosi.. kiek domejausi proxetinas lyg neleidžia įkyrioms mintims skleistis.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419797 Taip, paroksetinas dar super tuo kad jis biškutį veikia įkyrias mintis ir OCD. O šiaip rispoleptą tai gali išbandyt jei nori. Nedaug, kokia 0.5mg nakčiai. Esmė ta kad suprastum jog nerimą tikrai gan lengvai galima suvaldyt neuroleptikais, o su AD reikia laiko. Tai jei reikės greito suveikimo bandyk rispolept. 0.5mg mažytė dozė, bet taip - čia jau stipresni vaistai. Tavo vietoj bandyčiau nebent ant savaitgalio arba jei atostogas pasiimsi. Pažiūrėtum kaip veikia. O kai AD įsivažiuos, nebereikės tų neuroleptikų. Yra šiaip žmonių kurie depresija serga ir ima rispolepto mažytes dozes. Kai kuriuos labai teigiamai veikia.
Parašė Edgaraskarma
#419799 galvoju, tai gal man geriau nebandyt kol kas proxetin tada? pabandyti si? o jeigu veiks? ir juk jis taip pat turetu gydyti mano sutrikima? nes cia juk neuroleptikas?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419800 Taigi norejai antidepresantu, kad diena veiktu. Tai gerk ta paroxetina, kaip gydytojas israse. Nesuprantu as... Prisiskaitot cia forume visokiu nuomoniu ir tada galvojat, kad geriau galit gydytis :D nu jus nejuokaukit. Tiapridalis laikinai padeda tik, tikrai problemos neisspres, o nutraukus bus liudnos pasekmes, greiciausiai dar blogiau negu buvo. Risperidona nutraukt isvis sunku buna, nes labai stipriai kabinasi prie dopamino receptoriu. As kenciau 3menesius stiprias migrenas, dabar 4 menuo, tai tik kas antra diena buna. Plius kaip pradejo nuo jo skaudet sanarius taip ir nenustojo, greiciausiai sukele diabeta, nes sukele cukraus lygi kraujyje.

Antidepresantai - kitas reikalas, nes skatina smegenu neuroplastiskuma, neveikia taip hormonu ir siaip simta kart geriau. Visur raso, kad nemigos ar nerimo gydyti neuroleptikais negalima, nes rizika neatsveria naudos. Gali buti neuroleptikas salia antidepresanto, kai antidepresantas nepadeda, bet tik kaip pagalbine priemone. Nustokit viena kart galvot kaip sovietiniai gydytojai, kad uzslopinsiu zmogu kuo labiau neuroleptikais, tai viskas jam bus gerai.

Tiapridalis dar pateisinamas, nera jis stiprus neuroleptikas ir UMIOS BUKLES metu, pradet KARTU su antidepresantais gerti yra ok, nes greiciau suveiks ir jis nera stiprus neuroleptikas, nemazinantis dopamino kieki smegenyse - o atvirksciai, didinantis, todel tinkamai veikia depresija, nerima hipodopaminerginese smegenu dalyse depresijos atveju, todel AKTYVUOJA, o ne glusina, bet tuo paciu gali ir padet nuimt nerima. Nemaisykit benzamidu grupes neuroleptiku mazom dozem (sulpiridas, amisulpiridas ir tiapridalis) su kitais normaliais neuroleptikais, nes jie veikia visiskai atvirksciai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:galvoju, tai gal man geriau nebandyt kol kas proxetin tada? pabandyti si? o jeigu veiks? ir juk jis taip pat turetu gydyti mano sutrikima? nes cia juk neuroleptikas?

Hmm. Nu blyn. Jeigu tikrai neturi kantrybės tai pirmyn. Bet aš pritariu LBJ, SSRI turėtų būt pagrindinis vaistas. Ir jeigu tikrai nepadės niekas ir sveikata bus labai ūmi, tada galima mąstyt apie neuroleptikus kaip priedą. Man asmeniškai skyrė, nes tikrai buvo labai ūmi sveikata ir niekas nepadėjo. SSRI vartojau jau apie pusę metų, kentėjau ir kantriai laukiau kada pagerės. Kadangi vistiek buvo labai blogai, skyrė neuroleptikus. Bet tau juk taip nėra. Tu net neišbandei SSRI pakolkas ir jau mąstai šokt iškart prie stiprių antipsichotikų.

Nežinau, tau spręst. Jei nori užsiglušint ir nori greito efekto, bandyk. Bet SSRI turėtų būt kaip pagrindinis vaistas, o neuroleptikai tik kaip pagalbinis, laikinas vaistas. Jei bijai kad nuo SSRI bus blogiau iš pradžių, tai pavartok benzus 2-3 savaites šalia. Jeigu po 2-3 savaičių vistiek bus labai blogai tada bandyk pridėt ar kvetiapino truputį ar rispolepto ar kažko nakčiai. Bet nevartok ilgai, turi SSRI įsivažiuot ir reikia numest lauk neuroleptikus. Šiaip man asmeniškai nebuvo nieko blogo nutraukiant rispoleptą kaip LBJ. Vartojau 0.5mg, o poto išvis sumažinau iki 0.25. Bet visvien, aš jį vartojau tik apie pusantro mėnesio ir poto vėl grįžau prie SSRI/kvetiapino/mirtazapino.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419811 man nuo 0.5mg nebuvo jokio poveikio, tik nuo 1mg. Vartojau apie 3men. Padet - padejo. Bet tikrai never again, nes nulipimas yra tragedija. Lengviau benzus, cigaretes ir zole kartu sudejus mesti
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419812 Yra toks dalykas net kaip rebound schyzophrenia, kur nuo neuroleptiku metimo prasideda psichozes, nes smegenys buna hiperjautrios dopaminui ir nepakelia normaliu dopamino kiekiu del ju trukumo. Zodziu. Neuroleptikai - big no, jeigu ju isties nereikia. Geriau jau gerk benzus
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419816 Na kiekvienam skirtingai. Man ptfu ptfu ptfu, bet niekada nebuvo blogai nuo neuroleptikų metimo. Būdavo nebent kaiptik žymiai geriau, nes vėl pradedi jaustis kaip žmogus. Bet man visada pakakdavo labai mažų dozių, nežinau kas darosi prie didesnių. Kartą tiktai teko pabandyt abilify 10mg, tai buvau apslopintas nerealiai, kaip slow motion visas buvau. Bet irgi, numečiau sėkmingai. Žodžiu, aš jo vietoj bandyčiau iš pradžių SSRI. Ir jei po kokių 3 mėnesių visiškai nebus rezultato tada galima mąstyt kažką pridėt. Nors aš pagrinde visada išsiprašau neuroleptikų daktarės ligos pradžioj. Kad nepriprast prie benzų tai pirmus mėnesius ryju neuroleptikus. Per praeitą epizodą vasaros g. užkišo mane tiek kvetiapinu tiek haloperidoliu, kad kuo greičiau stabdyt nerimą. Nu o poto po kelių mėnesių nutraukiu ir lieku tik ant ssri. Bet čia labai ūmūs atvejai pas mane būna, įtariu kad pas jį lengviau kažkiek, gali ir nereikėt neuroleptikų išvis.
Parašė Edgaraskarma
#419863 zinot kas yra baisiausia, kad as net nezinau savo diagnozes. Papasakoju daktaram, kad bijau miegot eit nes bijau neuzmigti ir jie raso man migdomuosius, o man gal tikrai reikia AD, kad kazkas nuvarytu tas ikirias mintis? niekada normaliai ju negeriau, nezinau.. smegenys sprogs nuo tos nemigos, o kai matai kad dar labiau neuzmiegi tai stresas vakarais pakyla dar ir DAR LABIAU!! kaip galvojat paroxetinas gali sutvarkyti mintis sioje vietoje? Plius apskritai, jis nuo nerimo, o jei cia ne nerimas? jei cia kazkas kito? Net nezinau kaip tokia diagnoze pavadinti. Gal koki magnetini rezonansa pasidaryt, kad pamatyt su ta galva negerai? pyyp! jau kaip atsibodo taip gyvent nuspangusiam nuo tu bendzu kurie ir taip nebemigdo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419864 Man tai tikrai skamba kaip nerimo sutrikimas, o ne kažkas kito. Na gal dar kažkoks psichologinis barjeras prieš miegą, pats sau įsivarai baimę. Įkyrios mintys irgi prie nerimo beveik visada eina. SSRI kažkiek tvarko įkyrias mintis, bet aš tai kvetiapiną tam naudoju, kad užkirst kelią ir užsitikrint kad neblogėtų savijauta, kad švaresne galva atsikelčiau. Jei nori sužinot savo diagnozę, susirašyk savo simptomus galų gale ant lapo ir išsakyk viską daktarui. Manau nerimo sutrikimas bus tiesiog ir rekomenduos ssri. Man regis tu jau pradėjai delst, pradėk vartot ssri ir gydykis, kad neperdelstum ir kad greičiau pagytum. Jei išrašė paroxetiną, tai ir gerk, klausyk daktarų.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#419865 Paroksetinas geriamas pirmoje dienos pusėje. Yra vakariniai antidepresantai, kurie ir migdo ir ramina. Girdėjau, kad benzodiazepinus galima gerti tik trumpą laiko tarpą. Gal net tas pats tiapridalis padėtų? Keisčiau gydytoją. Aš, kad mane paguldytų į ligoninę, ėmiau mokamą konsultaciją ąžuolyno klinikoje
Parašė Edgaraskarma
#419866 geriau jau triapidali.. nuspangino, ramus kai belgas buvau, bet neuzmigau:)) geriau alogomelotinina, bet nuo jos vyko kosmarai su manim, panikos atakos, baimes atakos butent nakti. Ir plius nemiegodavau, metem lauk. Geriau kvetepina, neistveriau, vemiau viduriavau menesi galvojau mirsiu. Mirztazpinas atkrenta, nesiruosiu priaugti 20 kg per menesi. Viskas isbandyta, realiai jum sakau viskas.. gal gerai deivydas sako, reik nedelst ir nustot save kankinti, nepripazistant kad man kazkoks psichologinis nerimo sutrikkmas, neturintis aiskaus pavadinimo ir griebtis AD.. Zinau kad jis dieninis AD, bet cia gal suo ir pakastas, kad kai sutvarkys vakarini nerima ( nes dieninio neturiu, depresijos pozymiu jokiu neturiu) tai tada ir pradesis miegoti, tuo paciu jei ir mintys susitvarkys.. Nes suprantat as nenoriu gerti tu AD nes as siaip jauciuosi puikiai, jei ne ta nemiga, as tik per ja tuoj i kapus ir nueisiu ir susirgsiu visais imanomais sutrikimais