Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
biggie rašė: Is pasakojimo, tai pas tave klasikine euforine manija. Disforine manija turi ta pati energijos lygi, sumazejusi poreiki miegui, taciau vyrauja pyktis, irzlumas ir, daznai, suicidiskumas. Is esmes, tai vadinama misria manijos/depresijos busena, energijos lygis pakiles, taciau mintys islikusios depresines ir labai suintensyvejusios. Man labai keista, kai didzioji dalis psichiatru neigia, jog apskritai vaistai gali tai sukelti. Kalbu konkreciai apie antidepresantus, kurie vis dazniau minimi kaip nuotaiku "destabilizatoriais" ir daliai zmoniu net gi trukdo pasiekti stabilia busena, net ir salia vartojant neuroleptikus, antiepileptikus ar liti, kurie kaip ir skaitomi stabilizatoriais.

Aha, klasikinė manija būna su euforija. :oops: Ir keičiasi tradiciškai manija, depresija, manija, depresija... Dar greitai. Normalios nuotaikos nerasta. Nevartojant amitriptilino depresijos metu ojoj kaip blogai būna. Jėgų nulis, vos iki lauko durų nueinu. Su amitriptilinu geriau. Bet jo dėka manija greičiau ateina. Bet depresija trunka trumpiau ir yra lengvesnė. Žodžiu, ne idealus antidepresantas, bet geriau negu nieko. (Pasitarsiu su gydytoja dėl duloxetino, nes nevartojusi.;-)
Parašė Dangė
#417773 Paskyrė dėl įtampos galvos skausmo nortiptyline, po pirmos pusės tabletės tokia baisi savijauta, jaučiuos visiškai neadekvati, apdujus, apglušus, sumažėjo regėjimo laukas ir t t, pakartotinė konsultacija tik po mėnesio. Ar tokie pašaliniai praeina toliau geriant, ar geriau nutraukti , gal kas susidūrėte? Išvarys iš proto tuoj
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Dangė rašė:Paskyrė dėl įtampos galvos skausmo nortiptyline, po pirmos pusės tabletės tokia baisi savijauta, jaučiuos visiškai neadekvati, apdujus, apglušus, sumažėjo regėjimo laukas ir t t, pakartotinė konsultacija tik po mėnesio. Ar tokie pašaliniai praeina toliau geriant, ar geriau nutraukti , gal kas susidūrėte? Išvarys iš proto tuoj

Prisimenu, kai pirmą kartą paskyrė amitriptiliną, buvo šalutinių ir man. Burna džiūvo, apslopinta labai jaučiausi, bet tai praėjo. Tik tiksliai nepamenu, per kiek laiko. Per kokias 2 - 3 savaites nebeliko šalutinių.
Parašė Ieva Mickutė
#419909 Sveiki, vakar geriau siuos vaistus, nes daktaras išrašė dėl miego. Šiandien atsikelus kilo tokia agresija, ant visu reikiu viska daužau, vyras jau daiktus kraunasi. Galva ne mano, kunas ne mano, atrodo, kad manyje kažkas gyvena, kažkoks blogis. Ir žinau, kad tai ne aš. Ką daryti, ar nebegerti? (nes realiai nemigde, apmigde 3h.) ar laukti ir kentėti šitus šalutinius? ar nera taip, kad kai vaistas tinka, jis tiesiog puikiai pasirodo jau pirmą naktį? negaliu nesu savam kune, neturiu isvis savo proto.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419910 Man kažkodėl nuo beveik visų vaistų gydymo pradžioje būna agresija sukilus. Bet tai būna gan trumpai, gal kelias dienas ir praeina. Tai pažiūrėk, jei tikrai blogai bus keleta dienų ir vis didės "kipšas" tai nutrauk. Bet man daktarai paprastai aiškino, kad tiesiog naujai pristatyti vaistai į organizmą pradeda dirgint nervus ir agresija ar vidinis nervingumas gan normalu. Bet stebėk, jei nepraeis tai keisk kažką.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419913 Tikrai negerkit jeigu taip blogai, kad viska dauzote ir vyras daiktus kraunasi. Plius, miegui yra zymiai geresniu alternatyvu.
Parašė Ieva Mickutė
#419917 algomelatinoninas nemigdo, kvetiapinas irgi, tritico taip pat, truxalis labai slopina, taip pat nemigddo, Gal turit dar ka patarti? zinokit negersiu siandien, nors dar masciau iskentet ryt, bet kai pradejo visos rankos su kojom tripti, suprantu kad kazkas labai blogai. Tragiskoj busenoj sedziu dar vyras isejo.. isvis toks sumisimas galvoj nezinau net ka daryti, gal i ligonine vaziuot, jauciu kad isprotesiu
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419928 mirtazapinas geras vaistas miegui
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419929 Na jei tikrai labai nerimaujat tai skambinkint greitajai, pasakykit kad nuo šitų vaistų šalutinių pradėjo tirpt kojos rankos. Bet jeigu jau neėmėt šiandien tai turėtų išsivalyt po truputį
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419930 Parestezija siaip nera pavojinga, nemanau, kad cia greitosios klausimas. Jeigu tirptu tik viena puse rankos ir mestusi i peti, tada jo - infarktas. Bet siaip galuniu tirpimas nieko rimto.