Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419968 https://www.youtube.com/watch?v=QH-xqoL ... BSMornings

Pasiklausyk jei įdomu. Studijos buvo atliktos ne tik su anticholinerginiais antidepresantais, bet su visais ir taippat aptikta padidinta rizika. Jiems išvis kyla jau klausimas kad gal pati depresija padidina riziką demencijai, o ne ssri. Ir vistiek studijose nebuvo kalbos apie jaunimą. Buvo kalba apie žmones, kurie bent jau 10 metų prieš tyrimą vartojo ssri. Tai reiškia kad tiriami buvo tik 55-65 metų tarpai. Apie jaunimą jokios info.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
LBJ rašė:O siaip tas senatveje tai nera labai didele senatve - 50ies, 60ies gali laisvai jau sirgti

Tai ragai man tada. Vartojau nuo 22metų iki 30m. Reiškias kokių 40ies jau bus demencija :D Gal čia jau demencija man ir yra, nes kai liga sugrįžta man žiauriai susiknisa atmintis ir koncentracija :D
Parašė Edgaraskarma
#419974 ne chebryte as jusu nesuprantu.. as cia ateinu patarimu, manau visiem mum ju reikia, o paskaitau ir dar didene panika paima. Tai ka man dabar daryt zaisti vabanka gyvent skausme kad nesusirgciau dimensija? man atrodo jei ne sitie vaistai mes visi kartu susikibe jau 27 metu tokia liga sirgtumem. Rasiau kazkurioj temoj ir tiek jus tiek deividas parase zmogau nebesimetyk gerk paroxetina ir gydykis. Pradejau gerti, paklausiau kodel cia tas ir anas, viskas jau sudiniausoas vaistas.. jau dimensijos.. aisku nereikia man turbut skaityt, tiesiog gert ir matyt kas bus
Parašė Edgaraskarma
#419975 siaip nekeista kad visur info skirtinga? gal tiesiog, tiek jus tiek as galetumem nesirgti jokiom psichologinem ligom gyvenime, gyvent sveikai ir 30 ties susirgti veziu? negalvojat? nes kiti visa gyvenima pragere, praruko, nusinarkasina ir AD po 20 metu geria ir pasiekia daugiau nei DIDZIAUSI SVEIKUOLIAI, tai ar tikrai verta galvoti apie alzhaimerius?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:siaip nekeista kad visur info skirtinga? gal tiesiog, tiek jus tiek as galetumem nesirgti jokiom psichologinem ligom gyvenime, gyvent sveikai ir 30 ties susirgti veziu? negalvojat? nes kiti visa gyvenima pragere, praruko, nusinarkasina ir AD po 20 metu geria ir pasiekia daugiau nei DIDZIAUSI SVEIKUOLIAI, tai ar tikrai verta galvoti apie alzhaimerius?

Tai aš panašiai kaip tu ir galvoju. Ir dėl to ir sakau kad viskas ok, man labai padėjo šitas vaistas. Jei ne jis man ragas būtų buvę. Jis labai gerai man sutvarkęs nerimą buvo ir mintis. OCD irgi padėdavo. Ir kai nerimo nebūna, man visiškai tvarkoj tiek su atmintim tiek su koncentracija. O daktarės kai paklausiau apie šitą demensijos nesamonę tai atsakė "ai.. mažiau skaityk tų internetų, prisiskaitot nesamonių". Geriau nugyvent be nerimo, kad gyvent su nerimu ir bijot demencijos. Nuo nerimo dar didesnių pasekmių bus anyway. Plius kas čia žino, gal vėžys bus, gal diabetas, gal inkstas pareis, kepenys ir t.t tai ką dabar nesigydyt kad pasiekt geresnę gyvenimo kokybę? Bijai vilko neik į mišką žodžiu.

Taip, gal pagal tas studijas yra pavojinga skirti paroksetiną 65-80 metų senoliams. Bet juk tokiam amžiui ar taip ar taip yra belenkiek pavojų sveikatai. Plius rašo kad visi antidepresantai yra šiektiek rizikingi seniems žmonėms dėl demensijos. Aš tikrai niekur neradau tose studijose apie jaunuolius. Eina kalba 65+ metų žmones ir žiūrima ką jie per paskutinius 10 metų vartojo. Tai jei tau ne 60-80 metų vartok ir nesuk galvos. Plius geriau pasiskaityk kiek yra teigiamų atsiliepimų apie paroksetiną. Išgelbėjęs belenkiek žmonių gyvenimų.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#419978 Nėra tas paroksetinas jau toks baisus vaistas, turi anticholinerginių savybių, bet jeigu jau lyginant tai tricikliniai antidepresantai pavojingesni, nes dar labiau anticholinergiškai veikia.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:tai vat.. aciu uz pozityvuma :super

Gali pasišnekėt su daktaru savo, pažiūrėk ką sakys. Bet jaučiu tą patį sakys ką ir maniškė. Kad mažiau skaitytum interneto ir kad galbūt senyvam amžiui biškutį pavojingiau. Pvz fun fact: rūkymas, alkoholis ir mažai sporto padidina demensijos riziką 40-60% :D Tai dabar visi meskim rūkyt, gert, daug sportuokim, valgykim sveikai ir būkim vienuoliai :D Ir tai žiūrėk išeisi į gatvę ir partrenks mašina, va tau ir sveikuolis. :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Nesuprastas rašė:Ir čia nuo dozės priklauso.

Nu 8 metai po 30mg tai daugokai jaučiu. Bet nežinau.. daktarė patarė nekreipt dėmesio į visą tą negatyvą
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Edgaraskarma rašė:ne chebryte as jusu nesuprantu.. as cia ateinu patarimu, manau visiem mum ju reikia, o paskaitau ir dar didene panika paima. Tai ka man dabar daryt zaisti vabanka gyvent skausme kad nesusirgciau dimensija? man atrodo jei ne sitie vaistai mes visi kartu susikibe jau 27 metu tokia liga sirgtumem. Rasiau kazkurioj temoj ir tiek jus tiek deividas parase zmogau nebesimetyk gerk paroxetina ir gydykis. Pradejau gerti, paklausiau kodel cia tas ir anas, viskas jau sudiniausoas vaistas.. jau dimensijos.. aisku nereikia man turbut skaityt, tiesiog gert ir matyt kas bus

Tai kad tu pats paklausei kodel negali susikaupt, koncentracija prasta. Tai as tau ir atsakiau - del anticholinerginiu savybiu. Paroxetinas yra sudiniausias is ssri siuo atzvilgiu. Tai neklausk jeigu susitaikyti su atsakymu
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Nesuprastas rašė:Nėra tas paroksetinas jau toks baisus vaistas, turi anticholinerginių savybių, bet jeigu jau lyginant tai tricikliniai antidepresantai pavojingesni, nes dar labiau anticholinergiškai veikia.

tai as ir sakiau, is SSRI.......
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419984 Tai daktarės toks darbas, nuramint, teigiamai paveikt. Nors visi tie vaistai turi baisių dalykų ir neaišku kas kada atsitiks nuo jų.
Domiuosi dabar apie kanapes, thc. Ramina, migdo, daug kam padeda. Nelegalus jis pas mus. Ir pripratimą duoda. Bandėt gal kas?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419985 kiek zinau THC suknisa naturalia serotonino sistema. CBD, kita vertus, kitas reikalas. Kai kam, sako, padeda. Man asmeniskai - jokio poveikio.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#419987 CBD man ir jokio poveikio. Mums jau tokie per silpni, jį turbūt galima būtų prilygint žolelėm visom tom raminamom :DD