Moderatorius: signs

Parašė Edita z
Ieva Mickutė rašė:bet kodėl kai nevartojau paroxetino man nebudavo niekada tokiu dalyku? Čia matomai bus nuo vaisto?...

Jei jūsų spaudimas aukštas, o dabar galimai dar pakyla nes daugelis AD kelia kraujo sp, o tas pakyla gal ir atsispindi jūsų pojūčiais, jums reik tartis su psich arba kol neturite galimybės Kaptoprilio panaudoti nuo aukšto kraujospūdžio, o gal jūs ir taip kažką vartojate jam numušti?
Parašė Kavianskas
#420155 Kiekvienas antidepresantas gali sukelti N skaiciu nepageidaujamu poveikiu. Pats sunkiausias kelias yra rasti tinkama vaista. Jeigu tie nepageidaujami poveikiai nera per stiprus - vertetu palaukti ir iskesti. Kada organizmas pripranta - jie dingsta.
Man teko isbandyti daug vaistu - vieni sukelia panikos atakas, kiti - atima miega keliems menesiams.
Vieni visiskai atima apetita - kiti augina svori konkreciai.

Nera idealaus vaisto - jo ir nereikia ieskoti - reikia rasti kazkuri, kuris padetu pasijausti geriau - ir sitas kelias tikrai nebus trumpas.
Kantrybes, ir neskubeti gyventi - geriau isleto rasti gera pastovia savijauta.
Parašė vitamin9
Ieva Mickutė rašė:bet kodėl kai nevartojau paroxetino man nebudavo niekada tokiu dalyku? Čia matomai bus nuo vaisto?...

Pirma diagnoze kad yra nenormalus nerimas ziurejimas savo spaudimo o kai ji matai tai jis dar pakyla,jei turi depresija nerima isvis mesti toki dalyka kaip spaudimo matuokli lauk. O kai jau tikrai sirdis sokines ir jei nepraeis tai greituske atvaziuos paziures. Paprasyk 2-4 savaitem lorezepamo ar konors kol kunas pripras nes as tu daktariu nesuprantu,cia turetu but kaip formule,jei duodi AD ir zmogui nerimas,ne depresija bet nerimas ir dar jei didelis privalai duoti raminanciu. Tau ir taip nerimas ir dar duoda AD kuris ta nerima 5x padaro ir paskiau vartaisi negyvas. as tai nx nesuprantu cia nei tu daktaru nei nieko patiem jiem nedaeina. kentet geriau 4 savaites dusaudamas su kokiu panikos priepuoliu einant iki siuksliu dezes lauke.
Parašė Ieva Mickutė
#420229 :D labai teisingas komentaras..
Dar turiu viena klausima- AR KAM NORS YRA AKYS RAUDONOS, PAVARGUSIOS, NUO AD?
nes man jos tokios jautrios pasidare.. jei koks rukalu dumas patenka i akis, tai atrodo kad su dujom kas ipurske.
Cia salutinis ar reiskia, kad netinka irgi vaistas?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420234 Man tas pats nuo SSRI. Akis labai dziovina SSRI. Pastoviai lasiukus reik lasint 5 kart per diena.

Dar rekomenduociau pasitikrint pas opftalmologa ar akispudis nepakiles, nes dauguma psichotropiniu vaistu gali kelti akispudi
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420245 beje, paroxetinas ypac dziovina akis del tos pacios antimuskarinines veiklos. Kiti SSRI maziau teoriskai turetu. Nors man ir paprasti dziovina
Parašė Kavianskas
#420254 Man pirma karta bandat Paroxetina buvo akyse atsirade daug raudonu kraujagysliu. Antra karta to nera.
Cia salutinis, turetu praeiti.
Parašė Ieva Mickutė
#420316 Gal kas gerė šiuos vaistus ir man gali patarti ką daryti..
Kai tik pradėjau gerti 1-2 savaitę variau su tokiais emocijų kalniukais, tai apatija, tai laiminga, bet dabar apie 2 savaitess jaučiuosi beviltiškai. Atrodo, kad nuo jų susirgau depresija.. ( nes juos geriu tikrai ne nuo depresijos, o nuo nerimo) depresijos požymių išvis neturėjau. O dabar jaučiuosi tokia nelaiminga.. apatiška, nieko nenorinti.
Nežinau gal tai įtakojo, tai kad visasda megau linksmai leisti laiką, gerti vyną, kalbetis su žmonėmis ir t..t o šitie vaistai man visiškai užblokavo nora išgerti, jei išgeriu vyno, tai per prievertą ir kitą dieną jaučiuosi dar šudiniau, nei šiaip.. galvoju gal tai mane psichologiškai paveikė, kad nebeliko jokio malonumo dabar jau gyvenime?

Arba jūs man pasakykit, čia šitų vaistų šalutinis? bet per menesį laiko, jau gal būtų susitvarkę?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420317 Alkoholis nesusišneka su šitais vaistais. Aišku jeigu vienintelis malonumas gyvenime buvo alkoholis, o dabar jo nebeliko, tai smegenys nesupranta kur dabar to malonumo gaut. Bet ir šalutiniai dar gali būt kad nepraėjo, dar palaukčiau bent pora savaičių, pažiūrėčiau kaip bus.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:Gal kas gerė šiuos vaistus ir man gali patarti ką daryti..
Kai tik pradėjau gerti 1-2 savaitę variau su tokiais emocijų kalniukais, tai apatija, tai laiminga, bet dabar apie 2 savaitess jaučiuosi beviltiškai. Atrodo, kad nuo jų susirgau depresija.. ( nes juos geriu tikrai ne nuo depresijos, o nuo nerimo) depresijos požymių išvis neturėjau. O dabar jaučiuosi tokia nelaiminga.. apatiška, nieko nenorinti.
Nežinau gal tai įtakojo, tai kad visasda megau linksmai leisti laiką, gerti vyną, kalbetis su žmonėmis ir t..t o šitie vaistai man visiškai užblokavo nora išgerti, jei išgeriu vyno, tai per prievertą ir kitą dieną jaučiuosi dar šudiniau, nei šiaip.. galvoju gal tai mane psichologiškai paveikė, kad nebeliko jokio malonumo dabar jau gyvenime?

Arba jūs man pasakykit, čia šitų vaistų šalutinis? bet per menesį laiko, jau gal būtų susitvarkę?

O nerima sutvarkė? Anhedonija gan daznas salutinis SSRI vaistu. Nerimas duoda paspirti gyvenime, tai jei ji visai nebelieka, tai nebera ir motyvacijos
Parašė Ieva Mickutė
#420322 kad 100 procentų sutvarkė, nepasakyčiau, bet jau ir užmiegu, minčių įkyrių nelabai yra.. tai turbūt veikia.. tinka..
Tik va jaučiuosi kaip NIEKAS. Nežinau ka daryt..?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420324 Reikėtų džiaugtis kad nerimą apmažino. O kad jautiesi kaip niekas tai čia labai daug kam būna. Žmonės dažnai išvis nebejaučia emocijų kai vartoja vaistus, bet man asmeniškai tai jau geriau nejaust emocijų nei jaust nuolatinį nerimą ar įkyrias mintis.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:kad 100 procentų sutvarkė, nepasakyčiau, bet jau ir užmiegu, minčių įkyrių nelabai yra.. tai turbūt veikia.. tinka..
Tik va jaučiuosi kaip NIEKAS. Nežinau ka daryt..?

Praeis, visa gyvenima nevartosi AD. O nerima sutvarkys. Plius galima doze pasireguliuot - gal uztektu mazesnes
Parašė Ieva Mickutė
#420329 o kaip jums atrodo, kai mesiu juos, tarkim po metu ar pusės metų, yra tikimybė, kad nebejausio to nuolatinio nerimo prieš miegą? ar AD realiai tik mažina siptomus? dėl psichologo, tai vaikštau, bet jaučiu, kad su ja visiškai nejudu į priekį, nerimas valdo mane, o ne aš jį.. todėl viskas ką kalbam atrodo šuniui ant uodegos..
Klausiu to, nes bijau naikinti savo gražiausius gyvenimo metus, žinant kad kai viską mesiu, vistiek liksiu su tuo nerimu ir negalėjimu užmigti..