Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420332 Nu jo.. 100% niekas tau neatsakys. Bet šiaip visi šitie vaistai (jeigu gerai atitaikyti) tai žmogų gydo. Nėra taip kad numesi vaistus ir vėl jausies blogai. Jei tikrai stabili būsi ir mesi vaistus viskas bus ok. O vat jau ar sugrįš liga po kiek laiko ar ne tai sunku pasakyt. Mano atveju sugrįžo ir niekada nedingo, bet pilna žmonių kurie turėjo tik 1 depresinį/nerimo epizodą per visą gyvenimą ir toliau sėkmingai gyveno.
Parašė Kavianskas
#420343 Klausimas:
Informaciniam lapely pirmoj vietoj prie daznu salutiniu poveikiu yra padidejas cholesterolio kiekis.
Ar yra kam taip buve?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420344 Geriau neskaityk informacinio lapelio :D ten jaučiu yra šalutinis: mirtis. Šiaip nžn, bet labai ilgai teko vartot paroksetiną ir viskas ok buvo su cholesteroliu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420348 Na ne. Aš kokius metus negėriau, bet kai jau atsistatė sveikata ir jaučiausi gan stabilus tada pradėjau gert. Bet daktarė vis sakydavo kad negerk negerk. Ir durnas, kad nepaklausiau. Alkoholis prisidėjo prie mano atkritimo. Po tų 8 metų vis dar gan daug gerdavau ir po 2 metų vėl atkritau. Tai daugiau nebedarysiu tos klaidos, visiškai mečiau alkoholį dabar jau.

Kai jausies tikrai stabili ir kai gydymas jau bus įsibėgėjęs (tarkim 6-8 mėnesiai) tada gali bandyt gert. Bet pakolkas tai patariu nė lašo. Aišku idealiausia būtų kad išvis mestum gert, bet suprantu kad sunku gali būt. Reikia pasiekt tą asmeninį momentą kada tikrai supranti kad "viskas, daugiau nė lašo", tada gan lengvai pavyks mest.
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Geriau neskaityk informacinio lapelio :D ten jaučiu yra šalutinis: mirtis. Šiaip nžn, bet labai ilgai teko vartot paroksetiną ir viskas ok buvo su cholesteroliu.

Tai as poveiki apie cholesteroli tik daug veliau pamaciau irasyta, kada pasirode kad jis pas mane ypatingai didelis. Cholesterolio pacio lyg ir nevalgau.
Parašė Kavianskas
Ieva Mickutė rašė:tai turbūt vyna, alū, gal ir galima ir gal ir nieko.. bet stiprių turbūt ne..

Na parasyta, kad nerekomenduojama alkoholio, gali sustiprinti poveiki, sukelti mieguistuma.
Parašė Ieva Mickutė
#420355 bet jeigu ne apie sustiprinta poveiki ar mieguistumą kalbėtumėm? ką dar gali padaryti? mačiau vieniem širdis stoja, kitus i renimacijas veža, kitiem nieko. Aišku aš galvoju, kad blogiausia kepenims turbūt.. plius prie paroxetine parašyta- nerekomenduojama.. Prie kai kurių kitų parašytą- GRIEŽTAI draudžiama. ..
Tai čia irgi galvok ką nori..:)) man tai esme ta, kad pradingo noras išgerti. Jei geriu tai nepasigeriu niekaip
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420356 Nesvarbu stiprūs ar silpni.. aš pvz tiktai alų gerdavau. Bet vistiek negerai, juk vistiek tą patį alkoholį gauni tik mažesnėm dozėm. Bet sakau tikrai nieko nenutiks blogo, tiesiog gydymas nebus toks efektyvus. SSRI yra antidepresantas, alkoholis yra depresantas, tai mažai logikos gydantis depresiją/nerimą vartoti alkoholį. Bent jau pradžioj gydymo tai tikrai negerk. Poto jau po kokio pusmečio gali bandyt jei pakankamai stabiliai jausies. Nu žodžiu aš irgi ne šventasis nes tikrai daug gerdavau alkoholio jau kai stabili būsena buvo, bet su mano asmenybe ir charakteriu man alkoholis labai pavojinga. Man iškart iššaukia suicidą, iškart nesamones pradedu daryt, poto sekantį rytą tik gailiuosi ką pridariau. Dar ir nuo asmenybės priklauso. Jei išgersi tarkim pora buteliukų alaus į savaitę ir viskas ok, nesamonių nedarai, kablio nepagauni, tai ok. Man taip nepavykdavo. Aš jau kai užsikabinu tai varau iki komos.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Ieva Mickutė rašė:bet jeigu ne apie sustiprinta poveiki ar mieguistumą kalbėtumėm? ką dar gali padaryti? mačiau vieniem širdis stoja, kitus i renimacijas veža, kitiem nieko. Aišku aš galvoju, kad blogiausia kepenims turbūt.. plius prie paroxetine parašyta- nerekomenduojama.. Prie kai kurių kitų parašytą- GRIEŽTAI draudžiama. ..
Tai čia irgi galvok ką nori..:)) man tai esme ta, kad pradingo noras išgerti. Jei geriu tai nepasigeriu niekaip

Tai ir super kad dingo noras. Gal verta susimąstyt ir pasinaudot šita proga išvis mest? O šiaip manau nieko nepadarys. Kai jau ilgą laiką vartosi vaistus ir būsi stabili tikrai neturėtų kažko pridaryt. Kad alkoholis nesveika tai ir taip aišku, bet kad kažkas ypatingo nutiks su vaistais tai ne. Tiesiog ne toks efektyvus gydymas bus.

Vėl pasikartosiu. Kol gydymas neseniai prasidėjęs ir smegenys dabar adaptuojasi prie vaistų - negerk nė lašo. Leisk smegenym susitvarkyt su pokyčiais.
Parašė Ieva Mickutė
#420358 ne ne.. jūs nesupraskit kad aš čia kažkokia alkoholikė, aš parinuos dėl tokių dienų kaip- naujakai, gimtadieniai, darbo baliai..
sakau, kad būtent to nenoriu atsisakyti.. sakyti draugams- ne, per naujuosiuos būsiu namie. Sakyti kolegom- ne, neisiu i darbo balių nes negaliu. Nes žinot kaip man atrodo? kad tokių dalykų atsisakymai ir varo mane į depresija. Man jokie antidepresantai nesukels tiek serotanino smegenyse kaip buvimas su draugais, kaip geras baliukas su draugais, ir jei aš to turėsiu atsisakyti tai bijau, kad vien nuo to man neprasidėtų depresija. KLAUSIMAS yra tas, kad jei išgersiu i mėnesį 2 kartus, ar tikrai stipriai atititolins gijimą? bet turbūt taip..
Vartotojo avataras
Parašė emar
#420359 Bet jei atsisakyti alkoholio reiškia kad draugai tavęs nepriims? Baimė neatitikti "standartų"? Du kartus per mėnesį ir depresija? Ir ne, nenoriu aiškinti apie kokį nors sveika gyvenimo būdą ir kt. Klausimas kitas, kokia depresijos priežastis? Nors aš savo depresuchą jau buvau nusivarius tiek, kad kokie nors baliai tikrai nebuvo itin svarbu
Parašė Ieva Mickutė
#420361 man nera jokios depresijos, aš negaliu užmigti naktimis jei jaučiu kad šalia manęs yra žmogus, ar šalia ar kitam kambary. Na žodžiu tai yra nerimo sutrikimas.. tai kol gyvenau viena buvau sveika normali laminga, tada pradejom gyventi su vyru ir kritau stačia galva į žemę, nes pradėjau nemiegoti, negalejau atsipalaiduoti, užmigti ir pamečiau save. Bet jei klausit tai priežastis ne santykiai ar kas, aš prie nieko negaliu užmigti, nei draugiu, sesiu, niekeno. Tik viena.