Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Jei ką tai sakykit draugam "ai vaistus čia tokius vartoju, biškį negaliu gert alko dabar" ir viskas. :D o per naujaką tai kalkit pora taurių šampano dzin. Bet reik susimąstyt kas čia netvarkoj kad nelinksma su draugais be alkoholio arba kad draugai net nesugeba be alkoholio linksmai laiką praleist. Daug kam taip būna ir tenka pakeist draugų ratą.

Sorry, bet skambi kaip Veryga :D kaip ble* susirast draugu zmogui kuris yra trim keliu ir dar negerenciu? Visa musu kultura ant alkoholio pastatyta. O kad su alko linksmiau, tai aisku, jis tam ir skirtas :DD jo, gali susitikt 15min kavos. Bet tai nebus 8 valandu alaus kelias ir tikrai taip nesubondinsi.

Keist visa socialuni gyvenima del to kad pradejai vaistus gert yra NESAMONE. Visiskai. Vaistai tarnauja zmogui, o ne tu jiem.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Kavianskas rašė:Tai galima gyventi kartu, bet miegoti skirtinguose kambariuose pvz. Man irgi tas pats - pailseti galiu tik miegodamas vienas, lb jautriai miegu.

Kas del alkoholio - irgi tokia pat situacija. Kada prasidejo sveikatos problemos, as alkoholio atsisakiau ne del vaistu, bet del to kad organizmas visiskai jo neprieme. Tada uzsidariau namie, nes pasidare nebeidomu savaitgalio vakarais susitikti su draugais, kurie gurksnoja aluti. Ir prasidejo depresija. Isbridau, bet nerimo sutrikimas ir vegetodistonija, blogas vidaus organu darbas niekur nedingo. As jau itarineju, po sitiek isbandytu vaistu, kad gali buti ir kita kilme negalavimu.

Siuo metu jauciuosi truputi geriau, tad savaitgaliais susitinku su draugais ir su nedaug alaus - ir psichine savijauta yra zymiai geresne.

Pritariu 100proc. Man tas pats.

O kokia kilme itari?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:man nera jokios depresijos, aš negaliu užmigti naktimis jei jaučiu kad šalia manęs yra žmogus, ar šalia ar kitam kambary. Na žodžiu tai yra nerimo sutrikimas.. tai kol gyvenau viena buvau sveika normali laminga, tada pradejom gyventi su vyru ir kritau stačia galva į žemę, nes pradėjau nemiegoti, negalejau atsipalaiduoti, užmigti ir pamečiau save. Bet jei klausit tai priežastis ne santykiai ar kas, aš prie nieko negaliu užmigti, nei draugiu, sesiu, niekeno. Tik viena.

Man irgi taip budavo visa gyvenima. Dabar ipratau ir negaliu be drauges uzmigt :D nors su kita drauge, 4m gyvenom kartu - negaledsvau uzkigt, atskiruose kambariuose miegodavom. Tai as paziureciau terapiskai i sita dalyka - kodel tu su savo partneriu jautiesi maziau saugiai negu viena? Nebutinai partnerio beda, galbut tavyje yra kazkas neleidziantis atsipalaiduot. Labai rekomenduociau kol dabar gali miegoti pakapstyti situs reikalus terapiskai
Parašė Kavianskas
LBJ rašė:
Kavianskas rašė:Tai galima gyventi kartu, bet miegoti skirtinguose kambariuose pvz. Man irgi tas pats - pailseti galiu tik miegodamas vienas, lb jautriai miegu.

Kas del alkoholio - irgi tokia pat situacija. Kada prasidejo sveikatos problemos, as alkoholio atsisakiau ne del vaistu, bet del to kad organizmas visiskai jo neprieme. Tada uzsidariau namie, nes pasidare nebeidomu savaitgalio vakarais susitikti su draugais, kurie gurksnoja aluti. Ir prasidejo depresija. Isbridau, bet nerimo sutrikimas ir vegetodistonija, blogas vidaus organu darbas niekur nedingo. As jau itarineju, po sitiek isbandytu vaistu, kad gali buti ir kita kilme negalavimu.

Siuo metu jauciuosi truputi geriau, tad savaitgaliais susitinku su draugais ir su nedaug alaus - ir psichine savijauta yra zymiai geresne.

Pritariu 100proc. Man tas pats.

O kokia kilme itari?

Na is fizines puses tai kiek as tiriuosi - visada gryztu prie kepenu. Jos dirba nevisai taip, kaip turetu. Kepenu fermentai OK.
Padidejusios, pariebejusios, gamina zymiai per daug tulzies.
Cholesterolis zymiai per aukstas.

Tai arba is nervines puses cia tas darbas ir fiziniai pokyciai kepenu, arba kazkas yra dar.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420394 Pamenu rasei, kad uzsuktas ratas ir viskas grįžta prie nervu. Ar radai kita hipoteze del ko sitos patologijos atsirado?
Parašė Ieva Mickutė
#420398 Sveiki,

žmonės man pasakoja kaip irgi negalėdavo miegoti su drauge ar draugu, bet niekas nepasakoja, kaip negaledavo užmigti net kitam kamabry. KAI MANO DRAUGO NERA, aš miegu kaip užmusta, jaučiu sauguma. O kai jis yra, gyvenam 50kv bute ir as kitam kambary negaliu užmigti, man atrodo trukdo tai kad namie yra kažkoks kunas.. bet čia aisku problema yra manyje ne mano vyre.. nusipirkom šuni, tai ir su tuo negalėdavau užmigti kai draugas likdavo darbe.. zodziu tragedija chebra.. psichologai neatkapsto, niekas neatkapsto kas čia.
Parašė Ieva Mickutė
#420399 ir turiu dar vieną klausimą jums. Kai geriau 2sav paroxetine, viskas atrode kaip ir ok. geriau 10mg +1/4. Praeitai savaitę ( trečia vartojimo savaitę) kaip jau čia ir minėjau, pradėjau jausti apatija, kažkokį liudesį, nenora gyventi. Šiandien vos iš lovos atsikėliau, taip liudna, taip pilka viskas. Prieš maždaug valanda šoko nuotaika, va dabar jums rašau atrodo turiu energijos, galiu papasakoti, nors 9 ryto, negalėjau net dantų nueit išsivalyt iš nevilties.. nesuprantu ččia net neapatija, čia kažkokia nuotaikų kaita, bipolinis, kas čia? ar kam nors yra taip buve? ar čia tipo po 3 sav jis pradėjo veikti ir prasidėjo dabar man nesamonės? nesuprantu..
Parašė Kavianskas
LBJ rašė:Pamenu rasei, kad uzsuktas ratas ir viskas grįžta prie nervu. Ar radai kita hipoteze del ko sitos patologijos atsirado?

Jeigu tai nuo nervu - nuo darbo 100%.
Kitu priezasciu dar ieskau - dar eisiu pas daktarus konsultuotis.
Parašė Kavianskas
Ieva Mickutė rašė:ir turiu dar vieną klausimą jums. Kai geriau 2sav paroxetine, viskas atrode kaip ir ok. geriau 10mg +1/4. Praeitai savaitę ( trečia vartojimo savaitę) kaip jau čia ir minėjau, pradėjau jausti apatija, kažkokį liudesį, nenora gyventi. Šiandien vos iš lovos atsikėliau, taip liudna, taip pilka viskas. Prieš maždaug valanda šoko nuotaika, va dabar jums rašau atrodo turiu energijos, galiu papasakoti, nors 9 ryto, negalėjau net dantų nueit išsivalyt iš nevilties.. nesuprantu ččia net neapatija, čia kažkokia nuotaikų kaita, bipolinis, kas čia? ar kam nors yra taip buve? ar čia tipo po 3 sav jis pradėjo veikti ir prasidėjo dabar man nesamonės? nesuprantu..

Svarbiausia nelaukt vaistu poveikio - tada labai letai laikas slenka. Uzsiimt megstama veikla ir ateis geresni laikai savaime.
Antra karta bandant Paroxetina man pradejo gereti po keleto menesiu kazkur, bet labai is leto.

Kaip minejau as vartoju nuo nerimo sutrikimo ir vegetodistonijos sukeltu fiziniu problemu. Jos niekur nedingo, bet bendra savijauta po truputi gereja, jauciuosi daug stipresnis.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
Ieva Mickutė rašė:Sveiki,

žmonės man pasakoja kaip irgi negalėdavo miegoti su drauge ar draugu, bet niekas nepasakoja, kaip negaledavo užmigti net kitam kamabry. KAI MANO DRAUGO NERA, aš miegu kaip užmusta, jaučiu sauguma. O kai jis yra, gyvenam 50kv bute ir as kitam kambary negaliu užmigti, man atrodo trukdo tai kad namie yra kažkoks kunas.. bet čia aisku problema yra manyje ne mano vyre.. nusipirkom šuni, tai ir su tuo negalėdavau užmigti kai draugas likdavo darbe.. zodziu tragedija chebra.. psichologai neatkapsto, niekas neatkapsto kas čia.

O tai nuo kurio laiko tau taip pasidarė tas nemiegojimas su kažkuo šalia? Kaip vaikystėj buvo, kai su tėvais gyvenai?
Parašė Ieva Mickutė
#420407 mano nemiegojimas buvo visa gyvenima, nuo to laiko kai pradejau 15 metu miegoti pas drauges, visada jausdavau įtampa, negaledavo galva tiesiog atsijungti. Bet va su tevais as miegu, jauciu kazkoki sauguma, bet prie kitu zmoniu, net paciu artimiausiu draugu, draugo su kuriuo esu 10 metu, sakau net savo sunio.. negaliu miegoti.. nes gal negimines.. nezinau ka ta mano galva sau galvoja...:) tai va..
Parašė Kavianskas
Ieva Mickutė rašė:mano nemiegojimas buvo visa gyvenima, nuo to laiko kai pradejau 15 metu miegoti pas drauges, visada jausdavau įtampa, negaledavo galva tiesiog atsijungti. Bet va su tevais as miegu, jauciu kazkoki sauguma, bet prie kitu zmoniu, net paciu artimiausiu draugu, draugo su kuriuo esu 10 metu, sakau net savo sunio.. negaliu miegoti.. nes gal negimines.. nezinau ka ta mano galva sau galvoja...:) tai va..

Viskas cia normalu, kaip sakiau as irgi nemiegu jei kazkas salia - neina atsipalaiduot.
Visi juk zmones skirtingi - jeigu butu vienodi - nebutu idomu gyvent.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
Ieva Mickutė rašė:mano nemiegojimas buvo visa gyvenima, nuo to laiko kai pradejau 15 metu miegoti pas drauges, visada jausdavau įtampa, negaledavo galva tiesiog atsijungti. Bet va su tevais as miegu, jauciu kazkoki sauguma, bet prie kitu zmoniu, net paciu artimiausiu draugu, draugo su kuriuo esu 10 metu, sakau net savo sunio.. negaliu miegoti.. nes gal negimines.. nezinau ka ta mano galva sau galvoja...:) tai va..

Nu jo, tokioj situacijoj kažką reikės paaukot. Bet mes visi čia kažką paaukojam. Bet šiaip sveikiausia ir logiškiausia būtų, kaip anksčiau kažkas minėjo, atskirai miegot. Aš bent jau taip elgčiausi.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#420417 Blogiausia, kai žmogus reikia alkoholio, kad atsipalaiduot, o linksmintis tikrai galima, be alkoholio ir galima visuose vakarėliuose dalyvaut visur, tiesiog pasakai, kad negeriu ir vienodai kitų nuomonė, i šiaip tai miegas žmogui, kaip maistas ar deguonis, vanduo, ilgiausiai man rodos žmogus nemiegojas 11 parų, po trijų parų prasideda haliucinacijos, o jei nustoja miegot, tiesiog miršta, tai tu tarkim jeigu para nepamiegotum, tai kita naktį turėtum smigt, vistiek miego poreikis turėtų perlaužt, nes jeigu tu miegi su tevais normaliai, tai čia tikrai tiesiog psichologinis barjeras, kad su vyru neužmiegi.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#420425 Ko jūs čia pykstates dėl to alkoholio. :D
Šiaip pats abstinentas esu, nesu paragavęs kokį 17 metų alkoholio. Iš sveikatos pusės, tai geriausia raudonas vynas labai mažais kiekiais kiekvieną dieną, tai yra geriau negu visiškai negert. Bet viskas, kas daugiau tos normos yra blogiau negu visiškai negert. Bet alkoholizmas nuo kažko tai turi prasidėti. Mano genai tam nekokie.