Coaxil 12.5mg x 3, Amitryptiline 25mg x2, Quetiapine 200mg, Oksazepam 10mg x3, Zolpidem 10mg.
Moderatorius: signs
- 2021 12 20, 12:05
Nevisai. Dar yra SNRI, yra tricikliai, yra naujos kartos antidepresantai kaip agomelatinas ar vortioxetinas. Net litis. MAOI labai interactina su kitais vaistais ir lengva ju perdozuot. O antidepresantai ar taip ar taip monoamino rugsciu kieki kelia, tik neapsimoka tai daryt per MAOI, nes pavojinga.
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2021 12 20, 14:27
Na nebent dar SNRI bandyt, bet kažkaip nemanau jog daktarė rašys man juos pagal mano simptomus. Norėjau prašyt MAOI po naujųjų, nes sakė vėl keisim viską, tai va galvojau MAOI būtų paskutinė viltis. Bet f*ck jeigu nėra Lietuvoj tai viltis prarasta.
F33.2
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg
- 2021 12 20, 14:32
Kelia? Aš kaiptik maniau jog MAOI užblokuoja monoamino rugštį nuo gaminimosi, kad jos "nesuvalgytų" serotonino, norepinefrino ir dopamino. Jeigu SSRI kelia monoamino rugštį tai čia kaiptik blogai kaip suprantu?
LBJ rašė:Nevisai. Dar yra SNRI, yra tricikliai, yra naujos kartos antidepresantai kaip agomelatinas ar vortioxetinas. Net litis. MAOI labai interactina su kitais vaistais ir lengva ju perdozuot. O antidepresantai ar taip ar taip monoamino rugsciu kieki kelia, tik neapsimoka tai daryt per MAOI, nes pavojinga.
Kelia? Aš kaiptik maniau jog MAOI užblokuoja monoamino rugštį nuo gaminimosi, kad jos "nesuvalgytų" serotonino, norepinefrino ir dopamino. Jeigu SSRI kelia monoamino rugštį tai čia kaiptik blogai kaip suprantu?
F33.2
- 2021 12 20, 14:50
Nu taip. Turėjau omeny, kad daro tą patį, tik saugiau.
Ta monoaminio rugščių teorija dėl depresijos yra tik viena iš jų.
O tau dar galima bandyt iki 200mg kelt sertalina, lamotrigina iki 200-400. Žinau, kad nerimauji dėl aktyvavimo, bet aktyvuot gali ir nerimas, nebūtinai čia sertralinas. Lamotriginas šiaip irgi aktyvuojantis, iš antiepileptinių labiausiai. Na, bet nuo depresijos padeda. Nuo nerimo, kiek žinau, nelabai, bet nuo obsesijų padeda. Vienžo, dar tikrai neišbandei potencialo su sertralinu. SNRI vargu ar tau tiks
Ta monoaminio rugščių teorija dėl depresijos yra tik viena iš jų.
O tau dar galima bandyt iki 200mg kelt sertalina, lamotrigina iki 200-400. Žinau, kad nerimauji dėl aktyvavimo, bet aktyvuot gali ir nerimas, nebūtinai čia sertralinas. Lamotriginas šiaip irgi aktyvuojantis, iš antiepileptinių labiausiai. Na, bet nuo depresijos padeda. Nuo nerimo, kiek žinau, nelabai, bet nuo obsesijų padeda. Vienžo, dar tikrai neišbandei potencialo su sertralinu. SNRI vargu ar tau tiks
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2021 12 20, 17:13
Man lamotriginas tik dėl depersonalizacijos/derealizacijos skirtas. Kažkiek lygtais padėjo, daugiau jis man nieko nedaro, nebent nuotaikas lygina (ko man išvis nereikia). Nžn ar toliau verta žaist su SSRI. Paroxetino maximumas nieko nedarė, tai manau ir Zolofto maximumas nieko nedarys. Čia kažkas kito pas mane, ne serotonine bėda. Reikia pradėt kitur ieškot bėdos. Gal norepinefrine gal dopamine. Jeigu ten tai tada SNRI reikėtų išbandyt. Pas mane kažkoks hyperaktyvumas išsivystęs (visąlaiką kažką turiu krapštyt, judint, skaičiuot, mušt ritmą/melodijas, dantym grind'int ir pnš.) Jei taip ir toliau tai tuoj dantis išmesiu į šiukšliadėžę. Ir jau nemanau kad čia dėl nerimo, kažkas kitas čia mane erzina iš vidaus. Nepasakyčiau kad nebuvo hyperaktyvumo ir prie paroxetino. Reiškias ir ne SSRI bėda čia. Nžn žodžiu.. Galvojau dėjau ant visko, prašysiu MAOI ir pažiūrėsiu kas čia per oldschool vaistas. O dabar nžn jau ko ir prašyt reikės.
F33.2
- 2021 12 20, 21:49
dantu grindinimas tai gali buti ir ssri salutinis. man tas yra, bruksizmas vadinasi. O sertralinas kelia ir dopamina aukstesnese dozeze, tai visai verta pamegint. Paroksetina ilgai vartojai ir pradzioj zoloftas kiek pamenu lyg dave tau teigiama poveiki. O paroksetinas veikia noradrenalina aukstesnese dozese.
- 2021 12 20, 22:05
Na aš visada vaistams suteikiu 5-6 mėnesius. Tai su paroksetinu žaidžiau. Su Zoloft tai buvo labiau placebo, visada kai pradedi naują vaistą vartot tai atsiranda false hope. Tai Zoloftui irgi tuoj sukanka 5-6 mėnesiai bandymo. Nuo kokios dozės paroksetinas pradeda veikt noradrenaliną?
F33.2
- 2021 12 20, 22:18
Nzn reik skaityt, mintinai nepamenu. Bet prie max doziu veikia, jei vartojai (60-75mg). Nuo kiek tiksliai sunku pasakyt. Sertralinas ties 200mg jau veikia dopamina. Venlafaksinas ties 225mg. Bet jis labai aktyvuojantis. Kazin ar tau tiks jei hiperaktyvumu skundiesi
- 2021 12 20, 22:36
Aš nepamenu tiksliai dozės, nes ten belenkiek laužiau. Bet kažkur 47.5 ar 50mg buvo. Na anyway.. vanduo man tas paroksetinas. Gal ir gerai kad nesuveikė, bus proga kažko naujo prisiragaut.
F33.2
- 2021 12 20, 22:47
Nžn ar tikrai hyperaktyvumu galima vadint. Iš šalies tai tikrai neatrodau aktyvus. Bet sakau dantym kalenimas, kažką judint krapštyt pastoviai, išsiblaškęs nuo vieno prie kito šokinėji. Tokia būsena netoli akatizijos ribos beveik arba net panašu kažkiek į adhd.
F33.2