Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421298 Jei žmogus trumpai vartos vaistus (1metus tarkim) tai geriau jau pakentėt. Bet kai būna kad visą gyvenimą vartoja vaistus tai pilnai suprantu kad ir alkoholio nebeatsisako. Aišku geriausia išvis negert.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#421360 Na bent jau su raminamais nevartokit ir man ramiau bus. :achtung Aš su raminamais nei kart negėriau alko per 18 metų vaistų gėrimo. Per daug pavyzdžių tarp muzikantų ypač... kurie maišė alko ir raminamus ir užvertė kanopėles. :death Aišku kiekvienas organizmas kitaip reaguoja, bet geriau nebandykim. :kazokas Kam tampyti katiną už ūsų.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Astronautė-Myška rašė:Na bent jau su raminamais nevartokit ir man ramiau bus. :achtung Aš su raminamais nei kart negėriau alko per 18 metų vaistų gėrimo. Per daug pavyzdžių tarp muzikantų ypač... kurie maišė alko ir raminamus ir užvertė kanopėles. :death Aišku kiekvienas organizmas kitaip reaguoja, bet geriau nebandykim. :kazokas Kam tampyti katiną už ūsų.

Ne tai su raminamaisiais tai aišku negalima. Aš tik sakau kad tie kurie daug metų vartoja SSRI tai aš juos suprantu kad geria alkoholį. Aš kai 8 metus TIK paroksetiną vartojau tai gerdavau alko. Aišku dabar kai daug vaistų vartoju tai nebegeriu. Tikiuos ir nepradėsiu gert. Bet neatmetu galimybės jeigu kada nors susitaisys sveikata ir liksiu tik ant SSRI gali būt kad vėl pradėsiu gert.

Tik va kartais būna nesamonių kai užeina suicidas... Tada jau tiek raminamieji tiek alkoholis "liejasi laisvai".
Parašė vicyokz
Aivaras Brazauskas rašė:visu istorijos skirtingos, savo tik papasakoju seip gal kam idomu bus ir kazka ras tinkamo. seip visa psichologine literatura, pasakoja kad depresija yra tiesiog musu netinkamo gyvenimo atspindys ir pasekme, tiesiog nemokejimas dziaugtis, kas naturaliai gamina vadinama serotonina. Kas man manau ir labai tinka, nes nemokejau kurti tiesiog gyvenimo nuo pat ankstyvos jaunystes ir krauti savo seratonino bagaza naturaliais budais. Seip is dalies ir tu teisus, kad jeigu nesi linkes i depresija kazkaip ten turbut naturaliai viskas susidelioja ir gerai gaunasi. na o del sveiko gyvenimo, tai mane svaigalai pakeicia kardinaliai, suraganeju, priklausomybe is karto atsiranda, tai kaip ir priverstas taip gyventi. jo vibracija ivardijau kaip nerima, seip jie pasitrauke jau pries pora metu, bsiki sutama kad kai meciau rukyti ir gerti. dabar tiesiog depresucha uzejo.

Na aš manau temperamento tipas nemažai susijęs su psichinėm ligom, tikriausiai tokios ligos kaip nerimas, depresija, OKS, PA labiau būna būtent pas melancholikus
Parašė vitamin9
#421494 As yra zmogus kuriam nuo paroxetino stovi normaliai? Nuo zolofto jauciu pamazejes libido bet reikalus atlieki kaip ir sakyciau viskas gerai istikro.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421500 Man viskas tvarkoj buvo. Ilgiau pavartok pažiūrėk ar pranyksta. Jei nepranyksta tai prašyk daktaro kažką kad prie paroxetino duotų. Pabandyk tribulus terrestris, silpnas jis, bet kartais to ir pakanka kad pramušt paroxetiną.
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Man viskas tvarkoj buvo. Ilgiau pavartok pažiūrėk ar pranyksta. Jei nepranyksta tai prašyk daktaro kažką kad prie paroxetino duotų. Pabandyk tribulus terrestris, silpnas jis, bet kartais to ir pakanka kad pramušt paroxetiną.

Nu aisku gali but pranyksta bet 20 diena kai tampai tampai o judesio jokio tai biski pasidaro kaip ir neramu :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421524 ... verta pabandyt. Pakentėsi mėnesį ar du. O poto žiūrėk ir nerimas susitvarkys ir apačioj reikalai susitvarkys. Man bent jau visada pranykdavo per 1-2mėnesius, kai šalutiniai susitvarko. O poto dar geriau viskas būna negu kad buvo anksčiau, nes man labai ir depresija/nerimas tuos dalykus nužudo. Žymiai labiau negu kad vaistai..
Parašė Ieva Mickutė
#421622 Sveiki,

seroxata geriu 3 mėn ir tik prieš pora savaičių būtent po miego, atsikėlus rytais labai skauda nugarą.. ar gali būti, kad tai tik dabar galėjo paveikti vaistai?
jei tai šalutinis, jis neturėjo būti pradžioje ar pan? nes kaip tik, atrodo visi šalutiniai tvarkosi, o dabar pradėjo tą nugarą taip skaudėti ir nesuprantu ar čia išvis įtakoja tie vaistai, ar čia nuo kokio nors ir covido persirgimo komplikacijos..
Tiesiog nugaroje labai isitempe raumenys, jaučiu.
Parašė yonomelano
#421623 Sveiki,

Paroxetiną vartoju 12-a diena. Šalutiniai: padidejes delnu prakaitavimas, banguojantis nerimas, prabudimai nakti dazni, nakti 2-3 kartus keliuosi i WC, neimanoma pasiekti ejakuliacijos, issiplete vyzdziai, jautresnes sviesai akys.

Ar su tokia gausa salutiniu poveikiu, verta testi Paroxetino vartojima? Galbut prasyti gydytojo, jog pakeisti AD? Kiek laiko “kratetes” salutiniu poveikiu?

ps. man generalizuotas nerimas.

Aciu uz atsakyma! :)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421624 Kokį mėnesį palauk dar gal net ir daugiau, pradės po biškį mažėt viskas. Man beveik visi tavo šalutiniai buvo ir dar ir daugiau.
Parašė Kavianskas
yonomelano rašė:Sveiki,

Paroxetiną vartoju 12-a diena. Šalutiniai: padidejes delnu prakaitavimas, banguojantis nerimas, prabudimai nakti dazni, nakti 2-3 kartus keliuosi i WC, neimanoma pasiekti ejakuliacijos, issiplete vyzdziai, jautresnes sviesai akys.

Ar su tokia gausa salutiniu poveikiu, verta testi Paroxetino vartojima? Galbut prasyti gydytojo, jog pakeisti AD? Kiek laiko “kratetes” salutiniu poveikiu?

Man pirma karta vartojant buvo tik vienas salutinis - ziaurus mieguistumas diena. Del to nutraukiau. Ir tada atejo tikroji depresija.

Man, kaip sako daktarai, nerimo sutrikimas ir vegetodistonija.

Antra kart pabandziu Paroxetino po poros metu - jokiu salutiniu.
Na yra, bet labai netrugdo - tai labai ryskus kosmarai - kiekviena diena galeciau susukti po rimta siaubo filma pagal nakties scenariju. Ir prabudineju lygiai kas 3 valandas. Bet uzmigti nera sunku.

Nuo nerimo dar turetu padeti Cipralex, bet man nuo ju buvo pykinimas ir prasidejo pirma kart gyvenime panikos atakos lb mazom dozem testuojant.

Lytinio potraukio isnykimas ir daznas WC lankymas man prasidejo pries testavima visu vaistu, tai del situ dalyku rysio ir Paroxetino nieko negaliu pasakyt.

Ar verta vartot Paroxetina?
Man vienintelis is visu, kuris nors truputi sumazino fizinius simptomus.
Del to ir ryzausi bandyti antra karta, nes pirma karta padejo, bet teko mesti del mieguistumo.

Bet as abejoju del diagnozes, nes realiai po tiek isbandytu vaistu kazkas turejo geriau padeti.
Simptomai pas mane vien tik fiziniai.
Neskaitant to, ka sukele vaistai.
Parašė vicyokz
yonomelano rašė:Sveiki,

Pas mane irgi generalizuotas ir butent paroxetinas neblogai dirbo su nerimu. Tu tik 12 dienu vartoji, pakentėk visiem būna panašiai pirmas 4 savaites
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421655 Šiaip per mėnesį apsivarkys. Galutinai man viskas nusistovėjo per 3 mėnesius. Bet aš vis kėliau ir kėliau dozę iki kažkur 50mg tai biškį sunkiau buvo išlipt iš šalutinių, nes vos tik padidini ir vėl šalutiniai išlenda. Geriausia jaučiu pasiekt 20-30mg ir tada duot laiko nusistovėt viskam.