Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ramunyte rašė:
feniksas rašė:Gulejau ligoninei vilniui nustate bipolini, gulejau kaune, nustate sizoafektini, tai realiai diagnoze kokia neaisku, kazkas tarp siu ligu, nors realiai sizoafektinis arciau tiesos butu. Sergu jau 3,5metu, paskutinius 2metus jauciuosi puikiai, nes atsitaikiau vaistus, o seniau buvau papuoles pas prastus daktarus, tai taip nugyde, kad nu na... laisvalaikiu zaidziu internetu pokeri kiekviena diena is nedideliu sumu, ir taip prisiduriu prie gaunamos pasalpos, daugiau niekur nedirbu, ir nedirbu jau senokai, kai pradejau sirgti, paskutinis darbas buvo biteje pardavimu vadybininkas, pardavinejau plansetinius telefonu. ligos pradzioje kamavo nerealus nerimas, buvo ir paranojos kazkiek, kai buvau papuoles pas prasta senamadiska, sovietinio tipo daktare geriau vienu metu net 3 stiprius neuroleptikus, jauciausi sudinai, visada diena mieguistas, nuotaikos nera, apatija, praejus 1metams nuo ligos susirgimo irgi galvojau apie savizudybe, bet kazkaip apsiraminau, gaila artimuju pasidare. Dalinuosi savo patirtimi del neuroleptiku, naujausias vaistas xeplion leidziams yra ne kazka, nors leidausi 10men net, sukele prolatina belekaip, buvo apatija, galvoje is vis jokiu minciu nebuvo, slopina konkreciai, nk jo nerekomenduoju, rispoleptas taip pat kakutis, haloperidolis kas keisciausia turi daug salutiniu, o mane veikia geriausiai, db is vaistu vartoju tik kvetiapina paprasta, nes paprastas geriau migdo, ir diazepam viskas, leidziamu neuroleptiku nenaudoju 2metus jau, nors daktarei sakau kad susileidziu pats, mane leidziami neuroleptikai prislopina konkreciai, jautiesi kaip lavonas, nesinori nk veikti, energijos stoka, nuotaika prasta. nuo manes mazai kas nusisuko, gal tik keletas zmoniu, kas buvo studiju draugai tie ir liko, kas buvo tikri drugai, taip pat tokie liko.aklai netikekit ka koks daktaras jums paskyria ir sako good vartok, jei jauciates blogai netinka vaistas, reikia keisti kitu, eikit drasiai sakykit netinka, arba gydytoja keiskit, ne viena esu pakeites, atsirinkti sau tinkama vaistu kokteili yra reikalu gal 1metu gali prireikti ar net daugiau. Apie ligonines vilniui gulejau ir kaune ne karta, kas keisciausia visus kartus savo noru, tai kauno daktarai man atrodo geresni, vilniui raso didesnes vaistu dozes, bent man taip pauole, su daktarais nepadiskutuosi apie vaistus, nes pyksta, o kaune kuo puikiausiai viskas, isvada kiek susidures, jog geriausia gydytis pas jaunesnius gydytojus kokiu 25-40m amziaus, kurie studijas baige neseniai, ziniu bagazas sviezias ir jie siuolaikiski. minciu kratinys, gal kam idomu buvo. susirgau nezinau nuo ko, viskas prasidejo nuo nerealiai stipraus nerimo, beje, buvau perfekcionistas, studijavau ktu, sportavau fitnesa, dar dirbau apsauginiu, uzimtas buvau, po to uk dirbau gal kokius 1metus, taciau tas perfekcionizmas, visada save spaust vis labiau ir labiau buti geresniu, man atnesdavo dideli nuolatini stresa ir as taip manau, kad susirgau nuo didelio nuolatinio streso, nes kokius 3metus save stipriai spaudziau iviairuose srityse ir gruzinausi daznai, po to po mazu atsirado nemiga, kokiius 1metus veike maisto paildai miegui, po to pradejau gerti vaistus mazom dozem, o paskutinius 2metus mano rimciausias ligos simptomas yra nemiga, ziauriai sunkiai uzmiegu, be vaistu nemiegu, priklausomas kaip zombis, turiu didele nemiga, ir kas 6-8men dazniausiai reikia keisti vaistus ar ju kombinacijas. nerimo seniai nebebuna, depresukos irgi, tai kovoju paskutinius 3,5metu su nemiga. daugiau nezinau ka jums kolegos papasakot, tai tiek
Sveiki,mano sūnus susirgo 14m šizoefektiniu mišrus,gydomės nuo lapkričio men o ligoninėse nuo kovo men niekaip ne išeinam iš tos būsenos ,geriam vaistus haloperidoli ir arispa apie mėnesį ,kol kas tas pats mum ir haliucinacijos,balsai paranoja motyvacijos 0,pyktas ,irzlus,taip pat buna nemiga bet diena miega ilgai iki pietų,kaip dar gydyti ,kaip stabilizuotis greiciau,kodel nepadeda nors haloperidoli geriam bet kartais didina nes tik tada apmalšina padeda užėjus manijai ar pzihozei.ligoninėj Kaune buvom ,Šiauliuose gydė taip hoperidolis tada paleidžiant prie jų deda kitus bet gryzus bukle blogėja mažinant vaistus,tai dabar padidino bet dar tas pats…o gal mum nuo vaistų?net nebežinau…bet be jų irgi negalim nu zodziu gal kas dar susidūre esat? :oops:

Nu cia gydytoju nėra.. tik gydytojai gali paskirt gydymą. Mes galim dėl šalutinių nebent kažką papasakot. Kiekviena liga yra labai individuali, reikalaujanti skirtingų vaistų ir dozių.

O nuo vaistú gydančių psichozę psichozės but nelabai įmanoma. Čia kaip ar galite buti nuo vandens ištroškus?
Parašė Ramunyte
#415983 Gydomės nuo vasario mėnesio,ka sako ta darom vaistai geriami,tik va gal reikia laiko,kiti sako gal dozes neatitaikytos ,zodziu viską darom ka sako.
Parašė Rokasamber
feniksas rašė:Sveiki, visi, su sventemis visus :)) noriu uzvesti diskusija, nesvarbu kas sergate depresija, kas bipoliniu, kas sizo ar kas dar velnias zino kuom. Norejau paklaust jusu nuomones, kiekvienam is jusu asmeniskai, kai susirgote, galbut gulejote ligonineje, draugai, pazistami tai suzinoje, kad turite kazkokia tai psichine liga ar nusisuko dauguma, ar kaip tik tikri draugai isliko, suprato jus, o ne tikri nusisuko, ir dar galbut pasiepia, kad jus psichinis. Kiekvienas is jusu parasykite kaip jums asmeniskai buvo, kiek metu sergate, o labai idomu ir aktualu, ka veikete laisvalaikiu, ar dirbate kur, kas nedirbat ka konkreciai veikiate, nes laisvo laiko lieka begale, pasipasakokit kaip jauciates ar sergant daugiau metu, liga lengveja kazkiek, bei psichologiskai gal kazkiek jau lengviau, idomu bus padiskutuoti su likimo broliais

Sveiki gal 2014 papuoliau i ligonine nustate f25.1
Nesenai gyditoja pakeite diagnoze f25.2
Visada geriu vaistus kaip laikrodukas nepraleidziu ... bet kolkas pradejo blogeti reikia didint vaistu uzejo nerimas ... panikuoju ... kankina persekiojimo mintys atrodo kad esu persekiojamas .. padidino vaistus nerimas pasitaise bet panika ir persekiojimas islike ..
Mazai su kuo bendrauju pasidariau naminis dazniausiai po darbo megstu guleti ir narsyt po telefona... darbingumas nusilpes eisiu pas daktare pasikonsultuot del grupes ... nieko gero vienu zodziu sirgti tokiom ligom ... drauges neturiu ir vargiai is sveiku zmoniu ar kas suprastu serganti ... :uztave
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#416122 Sveikiems tikrai sunku suprasti... Nors artimieji ir stengiasi suprasti. Darbingumas 35%, bet nedirbu niekur. Tai lovoje praguliu visą dieną, tai dieną naktį siautėju kada manija. Tada galėčiau dirbti, nu tik visokios mintys trukdo, bet manija trumpiau būna negu depresija, o tos tai negaliu pakęsti. Tada jėgų nulis. :(
Vaikystės draugės nebendrauja. Bet turiu draugių iš Dienos stacionaro. Dienas irgi leidžiu namie, kartais drauges aplankau. Daug skaitau, einu pasivaikščioti po gamtą, nes užmiestyje gyvenu. Nelengva tokia liga sirgti, tačiau bet kuri sunkesnė liga gerokai paveikia gyvenimą. :evil:
Parašė Rokasamber
Magnetine_ rašė:Sveikiems tikrai sunku suprasti... Nors artimieji ir stengiasi suprasti. Darbingumas 35%, bet nedirbu niekur. Tai lovoje praguliu visą dieną, tai dieną naktį siautėju kada manija. Tada galėčiau dirbti, nu tik visokios mintys trukdo, bet manija trumpiau būna negu depresija, o tos tai negaliu pakęsti. Tada jėgų nulis. :(
Vaikystės draugės nebendrauja. Bet turiu draugių iš Dienos stacionaro. Dienas irgi leidžiu namie, kartais drauges aplankau. Daug skaitau, einu pasivaikščioti po gamtą, nes užmiestyje gyvenu. Nelengva tokia liga sirgti, tačiau bet kuri sunkesnė liga gerokai paveikia gyvenimą. :evil:

O kai manija buna ar depakina vartoajat ar padeda...
Parašė Ramunyte
#417416 O,kaip dėl grupes idomu ar nepakenks sūnui ?kaip toliau su grupe mokslai ,studijos ,darbai, nes mums sakė reikes tvarkytis neįgalumą .ar dar palaukti neimti jo?nes vis dar širdis nori tiketi,gal dar viskas susitvarkys bus remisija o gal su paauglyste išaugs ir pan…
Parašė Ramunyte
Rokasamber rašė:
feniksas rašė:Sveiki, visi, su sventemis visus :)) noriu uzvesti diskusija, nesvarbu kas sergate depresija, kas bipoliniu, kas sizo ar kas dar velnias zino kuom. Norejau paklaust jusu nuomones, kiekvienam is jusu asmeniskai, kai susirgote, galbut gulejote ligonineje, draugai, pazistami tai suzinoje, kad turite kazkokia tai psichine liga ar nusisuko dauguma, ar kaip tik tikri draugai isliko, suprato jus, o ne tikri nusisuko, ir dar galbut pasiepia, kad jus psichinis. Kiekvienas is jusu parasykite kaip jums asmeniskai buvo, kiek metu sergate, o labai idomu ir aktualu, ka veikete laisvalaikiu, ar dirbate kur, kas nedirbat ka konkreciai veikiate, nes laisvo laiko lieka begale, pasipasakokit kaip jauciates ar sergant daugiau metu, liga lengveja kazkiek, bei psichologiskai gal kazkiek jau lengviau, idomu bus padiskutuoti su likimo broliais

Sveiki gal 2014 papuoliau i ligonine nustate f25.1
Nesenai gyditoja pakeite diagnoze f25.2
Visada geriu vaistus kaip laikrodukas nepraleidziu ... bet kolkas pradejo blogeti reikia didint vaistu uzejo nerimas ... panikuoju ... kankina persekiojimo mintys atrodo kad esu persekiojamas .. padidino vaistus nerimas pasitaise bet panika ir persekiojimas islike ..
Mazai su kuo bendrauju pasidariau naminis dazniausiai po darbo megstu guleti ir narsyt po telefona... darbingumas nusilpes eisiu pas daktare pasikonsultuot del grupes ... nieko gero vienu zodziu sirgti tokiom ligom ... drauges neturiu ir vargiai is sveiku zmoniu ar kas suprastu serganti ... :uztave

Mano sūnui tas pats f25.2 diagnoze ,kiek metu sergate?kaip mokslai buvo ,kaip su darbais sergant šia liga ir pan?ar turite grupe ar pakenkia labai grupe ateity gyvenant vaikui?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramunyte rašė:O,kaip dėl grupes idomu ar nepakenks sūnui ?kaip toliau su grupe mokslai ,studijos ,darbai, nes mums sakė reikes tvarkytis neįgalumą .ar dar palaukti neimti jo?nes vis dar širdis nori tiketi,gal dar viskas susitvarkys bus remisija o gal su paauglyste išaugs ir pan…

Su neįgalumu taip pat kaip ir be dėl mokslų, tiek kad univere pašalpas gaus. Kas yra tikrai neblogai. Ir reik susitvarkyt iki tam tikro amžiaus, kad po to norm. pašalpą gaut, ne 100 eu. Po to kai užvėlini su neįgalumu reik gerą stažą darbo turėt... Žodžiu nesakau, kad pultumėt dabar darytis neįgalumą, bet neužvėlinkit, pasidomėkit labiau.
P.S. kaip, Ramunyte, dabar sūnus laikosi? Gal jau geriau?
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:
Ramunyte rašė:O,kaip dėl grupes idomu ar nepakenks sūnui ?kaip toliau su grupe mokslai ,studijos ,darbai, nes mums sakė reikes tvarkytis neįgalumą .ar dar palaukti neimti jo?nes vis dar širdis nori tiketi,gal dar viskas susitvarkys bus remisija o gal su paauglyste išaugs ir pan…

Su neįgalumu taip pat kaip ir be dėl mokslų, tiek kad univere pašalpas gaus. Kas yra tikrai neblogai. Ir reik susitvarkyt iki tam tikro amžiaus, kad po to norm. pašalpą gaut, ne 100 eu. Po to kai užvėlini su neįgalumu reik gerą stažą darbo turėt... Žodžiu nesakau, kad pultumėt dabar darytis neįgalumą, bet neužvėlinkit, pasidomėkit labiau.
P.S. kaip, Ramunyte, dabar sūnus laikosi? Gal jau geriau?

Labukas,ačiū už info labai B) Na tikrai geriau sakyciau jau gyventi galime,aišku simptomų dar yra ,bet tikrai geriau nei buvo,prasidėjo ir mokykla,labai pergyvenu ir jis šiek tiek jaudinasi,13d važiuosim pas daktare tai ir mokslus jam kiek supratau palengvins,nes vis dar sunkiau susikaupti įsidėmėti ir pan,bijo vaikas dėl haloperidolio šalutiniu ,kad neuzeitu,nes vis dar geriam kartu su arispa.Tad vis dar tikiu ir laukiu to pagerėjimo su kuo mažiau ligos simptomų,bet pliusiuku jau tikrai yra :heart Ačiū už rūpestį .
Parašė AuksinisVejas
#417458 Ar galima tikėtis 2 grupės su sunkia rekirencine depresija? Vartoju daug vaistų, bet šiais metais ligoninėj gulėjau tik vieną kartą. Dabar dar labkysiu dienos stacionarą..
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Rokasamber rašė:O kai manija buna ar depakina vartoajat ar padeda...

Taip, vartoju Depakiną 3 tabletės per dieną, bet man jis nepadeda. Neseniai darė kraujo tyrimą, kad nustatytų to depakino koncentraciją. Gal daugiau man jo reikia. Kol kas rezultatų nežinau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Magnetine_ rašė:

Taip, vartoju Depakiną 3 tabletės per dieną, bet man jis nepadeda. Neseniai darė kraujo tyrimą, kad nustatytų to depakino koncentraciją. Gal daugiau man jo reikia. Kol kas rezultatų nežinau.

Man 1000mg buvo ant minimalios ribos, tai geriu 1500mg
Parašė Ramunyte
biggie rašė:
Magnetine_ rašė:

Man 1000mg buvo ant minimalios ribos, tai geriu 1500mg

O kaip jums depakinas ar padeda? biggie?
Parašė Ramunyte
#421700 Sveiki,labai idomu kas serga paranoidinė šizofrenija nuo paauglystės ,kiek gaunate neįgalumo ?