Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#422600 Ramunyte, nepasiduokite ir toliau! Jūs šaunuoliai. :heart
Dar pabandykit pasitart su gyd. dėl psichoterapijos. Gal irgi būtų veiksminga. O gal jau pradėjot lankyti?
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Ramunyte, nepasiduokite ir toliau! Jūs šaunuoliai. :heart
Dar pabandykit pasitart su gyd. dėl psichoterapijos. Gal irgi būtų veiksminga. O gal jau pradėjot lankyti?

Bandom labai,bet labai sunku,sūnus labai nusivylė ir dabar neviltį jog niekas jam nepades….gaila vaiko,o dabar ypač keičiant vaistus viskas pablogėjo …taip butinai paklausime dėl paichoterapijos,bet mums prieš tai kita gydytoja sakė reikia būkle pirma stabilizuoti,o mums ji dabar ypač nestabili.Ačiū labai bandom visaip :heart bet sunkiai mums :( Sako ka vel ta daktare pasakys ka ji padarys,o sveikata prasta didelis pyktis,nerimas ko gero simptomai ligos grystantis ir pan čia gal dėl vieno vaisto nuėmimo ir kol kitas suveiks ar kas nebežinau ?ir tikrai tokiu atveju ka daktare padarys?na zesime siand važiuojam kaip tik vel.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422609 Jei labai blogai, tai tik į ligoninę, nereikės daug kankintis, nerimauti ir žlugdyti savęs... Gal jūsų gyd tikrai nekompetetinga?

Pvz tikrai geras skyrius yra Vasaros g. ribinių būsenų skyrius, krizių ir universitetinis. Pats buvau ribinėse, tai labai padėjo, gydymą tuo metu buvo atitaikę, kasdienės psichoterapijos, ir asmeninės, ir grupinės. O priežiūra tikrai gera :) Mano psichiatrė taip pat sakė, kad geras skyrius.

Vilniaus respublikinės psichiatrijos ligoninės universitetinis skyrius. Man kažkada siūlė, nes ten nuolat dirba gyd profesorė, dėstytoja, kuri yra užsitarnavusi savo vardą, ir rezidentai ir taipogi priežiūra gera :)

Siūlyčiau Vilniaus respublikinės universitetinį, nes jei mano kelios buvusios gyd rekomendavo, tai manau ne veltui.

Kad ir kaip liūdna, ar nesinori, bet kartais reikia.
. Aš anksčiau dėl savo bipolio ultra greito cikliškumo gulėjau 7 kartus ir tai buvo 2 metų bėgyje. Nepasiduokit...
Parašė Ramunyte
signs rašė:Jei labai blogai, tai tik į ligoninę, nereikės daug kankintis, nerimauti ir žlugdyti savęs... Gal jūsų gyd tikrai nekompetetinga?

Pvz tikrai geras skyrius yra Vasaros g. ribinių būsenų skyrius, krizių ir universitetinis. Pats buvau ribinėse, tai labai padėjo, gydymą tuo metu buvo atitaikę, kasdienės psichoterapijos, ir asmeninės, ir grupinės. O priežiūra tikrai gera :) Mano psichiatrė taip pat sakė, kad geras skyrius.

Vilniaus respublikinės psichiatrijos ligoninės universitetinis skyrius. Man kažkada siūlė, nes ten nuolat dirba gyd profesorė, dėstytoja, kuri yra užsitarnavusi savo vardą, ir rezidentai ir taipogi priežiūra gera :)

Siūlyčiau Vilniaus respublikinės universitetinį, nes jei mano kelios buvusios gyd rekomendavo, tai manau ne veltui.

. Aš anksčiau dėl savo bipolio ultra greito cikliškumo gulėjau 7 kartus ir tai buvo 2 metų bėgyje. Nepasiduokit...

Labas.gydytoja mūsų yra gera ,dabar pakeiteme i nauja ,nes mūsų susirgo,ir mums ši patiko labai atsakinga vaikų psichiatre,kadangi šį gydyma keitimo apsieme tik su mūsų Kauno klinikų daktare nutarus kartu,su tokiu atveju ,jai kas ,kad gultis i ligoninę,taip sūnus labai nenori ,bet siuntimą išrašė ,bet pasiskambinus i Kauną mūsų gydytoja atostogauja iki pirmad o sūnus pas kitus nenori,tad su juo apsprendeme situacija nori nenori teks,tad dar bandysime laukti pirmadienio skambinsim i Kauną ir zesime .Mes pernai per metus gulejome 5 kartus šįmet du kartus bet po nedaug po savaite .nes jis ilgai neisbuna aišku kai buvo blogai ir mėnesį gulejom.O Vilniuje nesam buvę,beje mes vaikų dar skyriuje ?idomu, kaip ten?kazkada kai jam buvo blogai ir jis norejo kur neatima telefonu skambinau i Vilnių sako telf taip pat neduodama,o jai jus gydo Kaunas tai sako ten ir vaziuokite va taip ir nesupratau,taip kad ir kaip liūdna ir tikrai jis nenori labai pyko ant gydytojos griežtai sakė ne gulsiu ,bet grįždami namo daug kalbejom su juo sakau jai norim vasara atostogu reikia atsigulti ,kad grysti su geresne savijauta ir ramiai galėtume kažkur vaziuoti atostogauti,pamažu sutiko,bet nežinau ar nesikeis iki to pirmadienio planai ir jo sveikata .dabar pakele lamictal iki 200mg,bet mes ji gerem ir su zeldox pradžiai padejo paskui vel nieko.Pas psichiatre važinėjame ,kas savaite iPnvz viska darom,kad tik jam padeti nes pas mus miestelį nera ,net vaikų psichiatro.Visi nustemba ,kad i savaite po karta o ne i mėnesį ,sakau taip kas savaite nes mums to reikia :heart Tad dabar viltis ir tikėjimas ,kad dar iki pirmad pageres jai ne teks gultis o jai reikes važiuosime ir anksciau.Bet kaip pats sūnus sako niekas man nepagerės ,nes vistiek tas pats koks tikslas kelti vaistus ar panasiai …
Parašė Ramunyte
signs rašė:Jei labai blogai, tai tik į ligoninę, nereikės daug kankintis, nerimauti ir žlugdyti savęs... Gal jūsų gyd tikrai nekompetetinga?

Ačiū tau,labai stengėmės nepasiduoti nors labai sunku matyti vaika kai jam taip blogai,ir jis pats nesupranta kas jam yra nes sako šizofrenija būdinga apatija ,o pas ji labai svyruoja nuotaika ,pyktis,agresija,taip balsai ,vaizdai,bet kaip jis sako man dar kazkas yra ar asmenybes sutrikimas gal rybines ir pan….yra ir biboliškumas tikrai yra pas ji.tad gydytoja sako tuo pačiu ir paprašyti dar dėl šių ištirti .Kaip šiand gydyoja sako taip yra dar vaizdu ,bet jie prislopinti kitokie ,o paklausus kitos gydytojos sako ka tu matai sako ateivius ir šešėlius .tai vat taip ir kankinames ,bet tikrai,sprendimas bus gultis,jai nepagerės sulauksim gydytojos iš atostogu ,ir skambinsimes jai.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:Ačiū tau,labai stengėmės nepasiduoti nors labai sunku matyti vaika kai jam taip blogai,ir jis pats nesupranta kas jam yra nes sako šizofrenija būdinga apatija ,o pas ji labai svyruoja nuotaika ,pyktis,agresija,taip balsai ,vaizdai,bet kaip jis sako man dar kazkas yra ar asmenybes sutrikimas gal rybines ir pan….yra ir biboliškumas tikrai yra pas ji.tad gydytoja sako tuo pačiu ir paprašyti dar dėl šių ištirti .Kaip šiand gydyoja sako taip yra dar vaizdu ,bet jie prislopinti kitokie ,o paklausus kitos gydytojos sako ka tu matai sako ateivius ir šešėlius .tai vat taip ir kankinames ,bet tikrai,sprendimas bus gultis,jai nepagerės sulauksim gydytojos iš atostogu ,ir skambinsimes jai.

Pasigirstantys balsai nera vien tik sizofrenijos fenomenas, sunkus bipoliskumas irgi turi tokius pozymius, kaip ir seseliai ar irzlumas. Tai gali buti nuo dideles itampos. Beje, paminesiu kelis dalykus kas liecia jusu bandomus vaistus, apie kuriuos galbut gydytoja neinformavo ar nuvertina poveiki:

1) Lamotriginas linkes mazinti quetiapino koncentracija organizme. Viena studija rode 17% quetiapino sumazejima prijungus lamotrigina, kita studija, galbut ne tokia tiksli, rode vidutiniskai 56% sumazejima. Skaiciai gali keistis pas skirtingus zmones, bet tendencija tokia, kad gali reiketi siek tiek daugiau quetiapino.

2) Isitikinkite, kad jusu vaikas neruko. Dumai is cigareciu/kanapiu/kaljano ar t.t. labai stipriai mazina quetiapino lygi organizme, kai kur minima ir apie 50% sumazejima.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#422628 Pamirsau pamineti:

3) Jei vaikas tikrai labai kencia ir tai vyksta gan ilga laika gali atsirasti anatominiu smegenu pakitimu kas stipriai pasunkintu gydymo eiga. Beieskant optimalios ilgalaikiu vaistu dozes daznai naudojami benzodiazepinai (raminamieji) sumazinti nerima, veliau juos galima nutraukti. Egzistuoja mitas, kad raminamieji sukelia labai didele priklausomybe ir ju labai sunku atsisakyti - tai nera visiskai teisybe. Yra pakankamai svelniu raminamuju, kaip bromazepamas, kurie su minimalia doze padetu iskesti diskomforta kol bus optimizuojamas ilgalaikis gydymas. Svelnus raminamieji taip pat tikrai nera sunkiai nutraukiami, jei doze yra minimali ir vartojimas trumpalaikis.
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#422636 Manau, jau reiktų atskirti sūnų nuos saves: ne mes geriame vaistus, o sūnus geria vaistus. Hipergloba nėra perspektyvi. Sūnaus psichinė sveikata pagerėtų jam pajutus savarankiškumą
Vartotojo avataras
Parašė biggie
DDarijus rašė:Manau, jau reiktų atskirti sūnų nuos saves: ne mes geriame vaistus, o sūnus geria vaistus. Hipergloba nėra perspektyvi. Sūnaus psichinė sveikata pagerėtų jam pajutus savarankiškumą

Sutinku 100%, tikslas turetu buti sunui gyventi autentiska ir savarankiska gyvenima, taciau kriziniais laikotarpiais palaikymas ir pagalba nera blogai. Vaistai nera panaceja, kuri issprestu visus reikalus, taciau reikia pakankamai stabilumo, kad veliau sekmingai iseitu padirbeti psichoterapijoje.
Parašė Ramunyte
DDarijus rašė:Manau, jau reiktų atskirti sūnų nuos saves: ne mes geriame vaistus, o sūnus geria vaistus. Hipergloba nėra perspektyvi. Sūnaus psichinė sveikata pagerėtų jam pajutus savarankiškumą

Pritariu ir aš su jumis sutinku,ta labai stengiuosi ir tikrai jau pamažu ta darau.bet kas liečia vaistus kol kas jam negaliu patiketi,bet jis puikiai tvarkosi sudėjus jam į dėžute ir su mano priminimu išgerti .Turi taip pajusti atsakomybe,bet nevisada pas ji dar ji yra.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:

Sutinku 100%, tikslas turetu buti sunui gyventi autentiska ir savarankiska gyvenima, taciau kriziniais laikotarpiais palaikymas ir pagalba nera blogai. Vaistai nera panaceja, kuri issprestu visus reikalus, taciau reikia pakankamai stabilumo, kad veliau sekmingai iseitu padirbeti psichoterapijoje.

Ir aš su jumis sutinku,laisve jam duodu tik kas liečia vaistus visada su priminimu.Taip mums svarbiausia stabilizuoti viska dabar.Dabar keliam iki 600mg ryte 200mg o vakarui 400mg o jai 200mg bus oer daug ryte kelsim 100mg į vakara.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:
Ramunyte rašė:Ačiū tau,labai stengėmės nepasiduoti nors labai sunku matyti vaika kai jam taip blogai,ir jis pats nesupranta kas jam yra nes sako šizofrenija būdinga apatija ,o pas ji labai svyruoja nuotaika ,pyktis,agresija,taip balsai ,vaizdai,bet kaip jis sako man dar kazkas yra ar asmenybes sutrikimas gal rybines ir pan….yra ir biboliškumas tikrai yra pas ji.tad gydytoja sako tuo pačiu ir paprašyti dar dėl šių ištirti .Kaip šiand gydyoja sako taip yra dar vaizdu ,bet jie prislopinti kitokie ,o paklausus kitos gydytojos sako ka tu matai sako ateivius ir šešėlius .tai vat taip ir kankinames ,bet tikrai,sprendimas bus gultis,jai nepagerės sulauksim gydytojos iš atostogu ,ir skambinsimes jai.

Pasigirstantys balsai nera vien tik sizofrenijos fenomenas, sunkus bipoliskumas irgi turi tokius pozymius, kaip ir seseliai ar irzlumas. Tai gali buti nuo dideles itampos. Beje, paminesiu kelis dalykus kas liecia jusu bandomus vaistus, apie kuriuos galbut gydytoja neinformavo ar nuvertina poveiki:

1) Lamotriginas linkes mazinti quetiapino koncentracija organizme. Viena studija rode 17% quetiapino sumazejima prijungus lamotrigina, kita studija, galbut ne tokia tiksli, rode vidutiniskai 56% sumazejima. Skaiciai gali keistis pas skirtingus zmones, bet tendencija tokia, kad gali reiketi siek tiek daugiau quetiapino.

2) Isitikinkite, kad jusu vaikas neruko. Dumai is cigareciu/kanapiu/kaljano ar t.t. labai stipriai mazina quetiapino lygi organizme, kai kur minima ir apie 50% sumazejima.

Biggie,kaip ačiū tau už visa info.taip manau jog jis rūko elektronines cigaretes. visa šita pirmad ir aptarsime su gydyoja.su juo labai pykstames dėl šito ,jis manes nesupranta jog nenoriu jam blogo,o jis sako suprask mane man tai padeda ir pan aš labai stengiuosi ir pan,bet vistiek ruko.Siand gydytoja skambino kalbėjomės ir dar pakele iki 600mg.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:Pamirsau pamineti:

3) Jei vaikas tikrai labai kencia ir tai vyksta gan ilga laika gali atsirasti anatominiu smegenu pakitimu kas stipriai pasunkintu gydymo eiga. Beieskant optimalios ilgalaikiu vaistu dozes daznai naudojami benzodiazepinai (raminamieji) sumazinti nerima, veliau juos galima nutraukti. Egzistuoja mitas, kad raminamieji sukelia labai didele priklausomybe ir ju labai sunku atsisakyti - tai nera visiskai teisybe. Yra pakankamai svelniu raminamuju, kaip bromazepamas, kurie su minimalia doze padetu iskesti diskomforta kol bus optimizuojamas ilgalaikis gydymas. Svelnus raminamieji taip pat tikrai nera sunkiai nutraukiami, jei doze yra minimali ir vartojimas trumpalaikis.

Taip dar dėl įtampos tikrai pas ji ir yra įtampa pirma tada balsai vaizdai apturėjo nesenai viena priepuolį ,taip geriam dezepama reikalui esant .tik kai įvyko priepuolis ne nesiorientavo jog blogai ir reikia išgerti papildomu vaistų ,draugai ir aš padėjom suvokti realybe ir išgėrėm papildomu vaistų haloperidoli kuris padeda net verčia mums akis nuo jo dar išgėrėm ciklodoli .ačiū jums dar karta ,jus labai man padeda kovoti su tai ir suprasti jį.
Parašė Ramunyte

Jam 15metu,labai stengiuosi.plius daktarės prašymas ,kad vaistai butų pas mane,nes buvo rizika ligos pradžioje ir eigoje buvo visko.