Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:225-tai mazai. Su tokua liga. Niekam mes valstybei nereikalingi

Labai mažai,aš tikrai šokę LT tokios sumos neįgalumu ?!Dieve,aš vis galvoju,kaip iš gyventi žmonėms sergantiems ir dar tokiomis sunkiomis ligomis ,kurie tikrai net dirbti negali…gerai jis dar vaikas jam 15 metu tuoj bus 16,bet kas vėliau kas?!ka valstybe mąsto mūsų aš tikrai šokę ….
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Kas buvo praityje, manau neįtakos invalidumo.Kariuomenes patirtis negali pagerinti sveikatos, jei yra problemų. Psichologija nera garantas geros psichines sveikatos. Pagal įstatymą nuo 2018 metų darbuotojas privalo informuoti darbdavį, jei darbingumas 30-55%. Zinau atvejų, kad kai darbuotojas informuodavo apie neįgalumą, jam buvo mažinami etatai. Visa del to Lietuvoje vyrauja stigma dėl neįgaliųjų. Aš dabar registruota darbo biržoje ir man nenori siūlyti jokio darbo. Nori, kad išeičiau. Aš neimčiau neįgalumo, jei turėčiau gerą darbą

Va va Aldona,sūnus ta pati kartoja jog LT neįgalumas ir ypač šitos ligos yra stigma,kol kas net neisivaizduoju ka vaikis ir galetu dirbti su tokia sunkia liga,mokslai sunkiai įveikiami dėl ligos,artės 10klase jis dabar net bijo pagalvoti…o kas bus toliau neisivaizduoju…
Vartotojo avataras
Parašė Dievybe37
flajus rašė:Ačiū, Jum, Aldona už atsakymą, situacija man dabar aiškesnė, bet aš dar galvoju pas psichologe į konsultaciją eiti, kad pakalbėt apie tą invalidumą, gal daugiau visko pasakys, kaip manot ar verta eit?

Siulau nesidaryt sau problemu del poros simtu euru ateiciai. Pas mane 25.1 pvz, as nesidariau invalidumo, kad nekiltu bedu su darbdaviais. Pats irgi dirbu pilna darbo diena ir jauciuosi puikiai.
Vartotojo avataras
Parašė Dievybe37
biggie rašė:
Magnetine_ rašė:
Rokasamber rašė:O kai manija buna ar depakina vartoajat ar padeda...

Taip, vartoju Depakiną 3 tabletės per dieną, bet man jis nepadeda. Neseniai darė kraujo tyrimą, kad nustatytų to depakino koncentraciją. Gal daugiau man jo reikia. Kol kas rezultatų nežinau.

Man 1000mg buvo ant minimalios ribos, tai geriu 1500mg

Esu vartojes depakina, tai galiu pasakyt, kad eilinis sudvaistis, kuris is esmes nieko neitakoja. Kam ji gert, neisivaizduoju. Meciau pries 5 metus ir dabar sekmingai geriu tik quetiapina nakciai, daugiau nieko.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#423104 Dievybe, jei turi stazo ir buvo gera alga, neigalumas gali buti ir 500 euru, tai tikrai nemazi pinigai, pazistu zmogu, kuris tiek gauna. Ir atostogos ilgesnes. Jei yra problemu su sveikata, galima paimt dar neapmokamu 30 dienu per metus (neatsimenu gerai formuluotes del sios teises).

Bet, kad darbdaviai ziuri snairai i neigalius. :death Kodel, jei priklauso, nepasinaudojus sia teise
Parašė Herkus
#423239 Sveiki,kad diagnozė F 41.2(mišrus nerimo ir depresijos sutrikimas) sergu apie 13 metų,stacionaro daktaras nesiulė,bando "iškapstyti) pats.ar imanoma gauti /kreiptis dėl nedarbingumo?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423927 Vis dar laukiu kol baigsis dienos stacionaras.. Truko biuletenio dienu, tai pasiule lankytis. Per paskutinius 2m ligoninese nebuvau, tik dienos stacionaruose.

Zodziu, vis galvoju kiek gauciau neigalumo... Jei pvz darbingumo lygis 40%, minimalus stazas 2.4m o mano 4 metai. Niekur nerandu kaip pasiskaiciuoti. Gal kas zino kaip?
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#423932 Priklauso nuo to, koks atlyginimas buvo. Atlyginimo dydis konvertuojasi i balus. Lygtais sodros puslapyje maciau skaiciuokle. Pabandyk ivesti gugle neigalumo pensijos skaiciuokle
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423938 Nera skaiciuokles :/ Bendraja dali apsiskaiciuoju lengvai, o individualia net nesuprantu kaip :/
Vartotojo avataras
Parašė signs
#424167 Vakar nustate 50% nedarbinguma. Ta pavia diena :D

Noriu jusu paklausti patarimo, kas susidurete. As manau, kad man % nustatyti neteisingai, kadangi as virs 10 kartu gulejes ligoninese, visi dienos stacionarai, visos gydymo vaistais variantai isnaudoti ir panasiai. Sergu virs 9 metu.

Gydytoja siuntime nepridejo israso is praeitu metu streso ligu skyriaus dienos stacionaro.

Plius, jos rasytame "issami ligos anamneze" buvo nukopijuota informacija kuri rasyta pries 3 metus kito gydytojo.

Net kitas adresas nurodytas, kur taip pat pries 3 metus gyvenau....

Ar man verta butu apskusti sprendima? As noriu is savo med korteles pasiimti ligonines epikrizes ir kita. (((gulejau ligoninese virs 10 kartu - prie siuntimo tik 2 epikrizes pridetos ir nei vienos is ligoniniu)))
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#424168 Signs, man nustate 55% neigaluma ir nustate, kad galiu dirbti naktimis, aukstyje, su radiacija. As net neisiu gincytis. Gali is vis atimti. As be vaistu negaliu uzmigt. As kaip supratau Vilniuje nauja direktore neigalumo komisijoje. Gulejau 4 kartus. Geriu vaistus, sergu 10 metu. Nauji potvarkiai ten, nori visus neigalius idarbint :death dabar galvoju, koki darba rast. Visus pinigelius ukrainieciams isleido :da
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Signs, man nustate 55% neigaluma ir nustate, kad galiu dirbti naktimis, aukstyje, su radiacija. As net neisiu gincytis. Gali is vis atimti. As be vaistu negaliu uzmigt. As kaip supratau Vilniuje nauja direktore neigalumo komisijoje. Gulejau 4 kartus. Geriu vaistus, sergu 10 metu. Nauji potvarkiai ten, nori visus neigalius idarbint :death dabar galvoju, koki darba rast. Visus pinigelius ukrainieciams isleido :da

O geras ir taip buna dar :bloga jog Nustato jog naktimis gali dirbti Ocho na tikrai iš savu atima …baisu.
Parašė Ramunyte
#424261 Blyn kaip baisu su tuo neįgalumu,kaip jie įsivaizduoja su tokiomis sunkiomis ligomis darbus ir pan ,išmokos juokingos blyn blyn…
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
signs rašė:Vakar nustate 50% nedarbinguma. Ta pavia diena :D

Noriu jusu paklausti patarimo, kas susidurete. As manau, kad man % nustatyti neteisingai, kadangi as virs 10 kartu gulejes ligoninese, visi dienos stacionarai, visos gydymo vaistais variantai isnaudoti ir panasiai. Sergu virs 9 metu.

Gydytoja siuntime nepridejo israso is praeitu metu streso ligu skyriaus dienos stacionaro.

Plius, jos rasytame "issami ligos anamneze" buvo nukopijuota informacija kuri rasyta pries 3 metus kito gydytojo.

Ar man verta butu apskusti sprendima? As noriu is savo med korteles pasiimti ligonines epikrizes ir kita. (((gulejau ligoninese virs 10 kartu - prie siuntimo tik 2 epikrizes pridetos ir nei vienos is ligoniniu)))

Signs, o kaip per viena d? Nuejai, padavei dokus ir iskart pasake? Kuriam laikui dave? As ryt einu pakartotiniam, manau prates tikrai, bet dar nei kart per diena nepriime sprendimo :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
signs rašė:Vakar nustate 50% nedarbinguma. Ta pavia diena :D

Ar bandei skųsti?
Bandžiau kažkada skųsti sprendimą. Nustatė tą patį... :bloga