Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
biggie rašė:
Deividas rašė:Dabar priminei man apie mano MRT, rado parahippocampalio gyrus patologiją. Tiktai kad ne atrofiją, o hipoplaziją (greičiausiai nuo gimimo). Tas centras susijęs su šitais reikalais?

Nebuvau tikras ka reiskia hipoplazija bet, atrodo, nera tokio jau didelio skirtumo tarp to termino ir atrofijos. Hipokampuso esmine funkcija yra atsiminimu talpinimas ir panaudojimas reikalui esant. Si smegenu dalis turi didziausias galimybes keisti savo anatomine struktura auginant naujas lasteles, tai vadinama neurogeneze. Migdolinis kunas yra organizmo "signalizacija", bet ji neisijungia kol negauna is hipokampo patvirtinanciu atsiminimu del esamos aplinkos "pavojingumo" ir ar reikalingas "fight or flight" simpatinis rezimas ar ne. Jei rimtai nuo gimimo hipokampas (tavo atveju kazkuri jo dalis, kuri gal atlieka dar konkretesne funkcija) nera pakankamai issivystes, organizmui gali buti sunku surasti tinkamas asociacijas stresiniais momentais ir palikti signalizacija isjungta. Vaistai, kurie boost'ina neurotrofinus kaip BDNF ar NGF labiausiai kelia neurogeneze, aisku jei ta hipoplazija nereiskia, kad apskritai ten negali vystytis naujos asociacijos, kurios suteiktu naujus kontekstus baimes atgaminime ar naikinime. Cia turbut neurologas galetu suteikti platesni konteksta apie galimas pasekmes ir kokios intervencijos yra sekmingos.

Na man kaip neurologė aiškino, tai ta dalis pilnai funkcionali, bet kiek deformuota dėl mano cistos. Pas mane cista arachnoidinė yra ir panašu kad ji užspaudus kažkiek tą parahippocampalį buvo ir jis toks kiek deformuotas gavos. Na žodžiu.. bent gerai kad nėra stipri ta hipoplazija, bet tikrai daug šansų kad visa ta patologija prisideda prie mano psichikos nesamonių. O gydyt tai nėra čia kaip gydyt. Nebent tik cistą pjaut jeigu padidės dar labiau. O su ta hipokampo dalim tai jau nieko nepadarysi kaip suprantu, naujų smegenų nebent reikėtų :D atmintis tai visad gera buvo pas mane, bet aišku kai prasidėjo visos ligos ir vaistai tai dabar jau nekažką..
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#423039 Gal jau yra isbandziusiu?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#423052 Lengva pasakyt. Neina funkcionuot be raminamu.

Kaip ta procedura, padejo?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Nesuprastas rašė:jo, as :D

Rmt bandei? Ir kaip rezultatai?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#423398 Blemba tie košmarai..gal rimtai reik pabandyt
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#423423 Daktarės klausiau tai .. numojo ranka :D sako nesamonė. Na bet gal kai kuriems padeda velniai žino.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#423438 Kodėl nesąmonė?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#423478 Net nepateikė argumentų tiesą sakant. Tik paminėjo kad čia daugiau neurologinė procedūra, labiau nuo skausmo tipo. Bet dzin ką tie daktarai sako. Manau jei niekas nepadeda tai nėra ko prarast, blogiau nebus juk.