Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#423387 Beabejo gali. Ingredientu santykis tarp visu generiniu ir originaliu skiriasi. Taip pat ir isisavinimas.

Aisku, kas kliaujasi vien straipsniais, o ne is patirties - pasakyti negali.

Pvz dabar geriu originalu Zoloft, nes maziausiai salutiniu poveikiu ir gerai toleruoju. O teko pereiti prie generinio, nes zolofto 300mg/d gan brangu. Jau sekancia dirna bukle itin pablogejo, antra puse iskart ta pasake. Gerai, kad buvau Palangoj streso ligu skyriui ir pasakiau gyd kad tokia situacija. Iskart israse ir gryzau prie originalo.

Taip pat ir su kitais vaistais, nevardinsiu visu situaciju. Originalas visada liks originalas, generiniai yra pigesni, maziau istirti ir pakaitalai originalams - del to jie ir atsirado....
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#423393 siaip tai sako, kad pakeite generinius i originala ir tada pablogejo, tai tas negali but, kitas dalykas generiniai atsiranda, kai baigesi patentas, tai pati molekule, tai biski signs tau placebas zaidzia.
Parašė liudesys
#423397 Taip, perėjau į originalą. Pasirodo, generinio pradėjo nebekompensuoja, o vietoj jo, pradėjo kompensuoti originalą. Nebepamenu kurį, ar agomelatiną ar paroxetiną.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423417 Nesuprastas, pazymiu zodi "sako". Ar tu pats tai patyrei? Ar bandei visus SSRI, SNRI, triciklius, nuotaikos stabilizatorius, antipsichotikus? Manau, ne.

As isbandes viska, todel drasiai teigiu, kad skirtumas yra. Darkart pabreziu, kad vartoji zofi "sako" - reiskiasi kliaujiesi ne patirtimi, o kazkieno kito zodziais.

Mano pacio privati ir ne privati psichiatres sako, jog skirtumas tikrai yra. As per daug generiniu ejau, kad atrasciau sau tinkama.

Visi zino, kad teoriskai taip turi buti. O kodel praktiskai visai kitaip - niekas nezino :D
Parašė Aura90
#423679 Labas, esu naujas narė, generalizuotas nerimas pas mane. Pratinuosi prie sertralino, bet vis nesėkmingai dar, tik po pusę geriau, bet 5dienį ištiko panikos priepuolis, vidinė isterija, atrodė sprogsiu. Paskirta man lyrika, labai bijau ją gerti, bijau to apsvaigimo... gyd sako kad svaigulys ir slopinimas bus tik porą dienų...aš vakare jau visai be jėgų būnu, sukasi galva ir nesialopinant, atrodo iki lovos vos nueisiu, tai kas būtų dar to išgėrus. Labai lauksiu atsiliepimų, kas gėrėt lyriką. Ir jei tas sertralinas kelia sumišimą, aš jį vartoju trumpai dar, nebus 10 d., po 4 dienų po pusę tab ateina tas sumišimas, tada kitą dieną nebeprisiverčiu jo išgerti. Baimė užvaldžius smegenis...atrodo iš proto išėjau
Parašė vicyokz
Mersas rašė:Lyrika padeda nuo nerimo ir padejo ne vienam, tikrai nebijokite pabandyti. Siap kvetiapinas tinka nakciai, galima gerti su lyrica.

O kaip dėl tolerancijos? Nes gabapentiną nutraukiau kai pajaučiau, jog vis reikia kelti dozę.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
vicyokz rašė:
Mersas rašė:Lyrika padeda nuo nerimo ir padejo ne vienam, tikrai nebijokite pabandyti. Siap kvetiapinas tinka nakciai, galima gerti su lyrica.

O kaip dėl tolerancijos? Nes gabapentiną nutraukiau kai pajaučiau, jog vis reikia kelti dozę.

Pregabalinui sunkiau vystosi tolerancija nei gabapentinui bet staigiai nutraukus siek tiek didesne doze - tikrai jauciasi. Vienaip ar kitaip reikia vengti greito vaisto nutraukimo, nebent kokia alergija ar kazkas panasaus, kai niekaip kitaip neiseina.
Parašė Aura90
biggie rašė:
vicyokz rašė:

Pregabalinui sunkiau vystosi tolerancija nei gabapentinui bet staigiai nutraukus siek tiek didesne doze - tikrai jauciasi. Vienaip ar kitaip reikia vengti greito vaisto nutraukimo, nebent kokia alergija ar kazkas panasaus, kai niekaip kitaip neiseina.

Ačiū už atsakymus. Man arba nuo sertralino blogai buvo, arba šiaip, nesuveikęs jis dar, sumišimas imdavo bjaurus, ir panikos ataka geriant 5 dieną, tai mečiau. Pagerėjo, bet vėl blogai. Man svaigulys galvos ir jaučiu jau raumenys dilbio ir blaudzdų įsitempę, net koordinacija rankų sutrikus
Pradėjau dabar tik pregabaliną... geriau, nerimo mažiau, geriu vakare, bet kitądieną vis tiek kiek mieguista jaučiuosi, nestabili biški. Ar šis poveikis praeina su laiku, apspangimo? Ir ryte širdelė makalavosi labiau. Ir dar temoeratūra pakilusi visąlaik, šnd vėl iki 37.1, buvo jau apmažėjusi iki 36.8... su pregabalinu aš turiu tik paslėpti nerima ir pratintis prie sertralino...o kaži nebūna kad tik tokio vaisto pagėrus praeina nerimas. Pradedu ir psichoterapija dar +
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423856 Man sertralinas nepanaikina nerimo visai, bet tikrai ji sumazina. vienintelis ad kuris mam tinka. be to, kadangi mano greitas metabolizas, tai geriu 300mg.

Vartoju jau virs metu. Lengviau bendrauti, maziau nerimauju. Kartais toks dzin rezimas, bet man patinka :D ir man labai patinka, kad apsopina emocijas, bet ir ju nepanaikina
Parašė Aura90
signs rašė:Man sertralinas nepanaikina nerimo visai, bet tikrai ji sumazina. vienintelis ad kuris mam tinka. be to, kadangi mano greitas metabolizas, tai geriu 300mg.

Vartoju jau virs metu. Lengviau bendrauti, maziau nerimauju. Kartais toks dzin rezimas, bet man patinka :D ir man labai patinka, kad apsopina emocijas, bet ir ju nepanaikina

Man išvis keistas šis reiškinys...turbūt nerimavau, esu iš tų pesimistų gal labiau, nors stengiuosi matyt pozityvumą. Bet įgimta, kad linkusi nerimauti ir per daug į priekį galvoti. Bet blemba, dabar baimė kausto kūną, tas gumulas gerklėje ir rijimo strigimas, įsitempę raumenys ir sutrikusi rankų koordinacija, spengia ausyse :/ ar ir jums čia tokių požymių buvę? Bendrauti niekada nebuvo sunku man, dabar sunku, kai visus tuos fizinius pojūčius jaučiu...dar sutrikęs ir mąstymas, apiblausus, ypač po panikos atakos kelios dienos kai zombinė būnu, smegenai ištirpę pasidaro...
Žiūriu lyrika gerokai popiet pradeda blėsti, randasi nerimas ir rakina gerklę, nors gerklę jausdavau nevisuomet...ar nebus, kad kai išblėsta jos poveikis, dar blogiau būna?
Nors vakar kai jos išgėriau belekoks nerimas užėjo, baisu baisu buvo....
Parašė Aura90
signs rašė:Kiek laiko vartojate?

Nuo 7dienio geriu tik Lyriką ir labai nedaug, nusibarstau 75 mg kapsulę, pusę pasilieku. Sutaršė pirmais kartais pakankamai ir tik tiek išgėrus. Vakar toks kiekis stipriu apsvaigimu nesuveikė. Bet va normali savijauta šnd buvo tik iki kokios 13 val. Tai kaip suprantu didinti dozę bent iki 75 reikia. Bet o ar nebus, kad vėl po 5 dienų reikės ir dar ir dar disesnės? :bloga na ir vėl reikia pradėt ad savo gert, nu bet blemba, kaip nuo sertralino vakarais silpnai aš jausdavausi :bloga :bloga