Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
#424287 Sveiki, turiu seseri, kuriai nustatyta paranoidine sizofrenija, autizmas ir gydytojai itaria, kad pas ja ir psichopatija (t.y. sadizmas). Ji ilgai gyveno pas mane, kartais atrodydavo, kad jai gereja, bet tenka pripazinti, kad jos ligos neisgydomos. Besirupinant ja man paciai sutriko sveikata (atsirado sunki depresija, nerimas, raumenu skausmai (fibromialgija), virskinimo problemos, migrena ir t.t.). As pati dabar turiu negalia, del sveikatos turejau iseiti is darbo ir visi gydytojai sako, kad tai del sesers t.y. nerviniu pagrindu. Gydytojai pataria atiduoti ja i globos namus, nes kitaip as niekada nepasveiksiu. Del jos i namus negaliu atsivesti nei draugiu, negaliu tureti draugo, kurti seimos, nes visus mano drauges/draugus ji terorizuoja, is visu tyciojasi - ji tarsi atgyja ir patiria didziuli malonuma galedama sukelti kitiems skausma, isvesti kitus is kantrybes ir t.t. Del jos negalejau tureti savo vaiku, nes butu baisu nueiti net i tualeta, kad tuo metu ji ko nors nepadaytu vaikui (ji skriaudzia mazus vaikus bei gyvunus). Pradejau rimtai svarstyti ja atiduoti i globos namus. Zinau, kad Lietuvoje i globos namus ziurima neigiamai, bet jei as visiskai pasiligosiu, tai vienaip ar kitaip ji atsidurs globos namuose. Gal kas galetu patarti nuo ko pradeti ieskoti globos namu, ar yra eiles, kur jie gersni ir t.t.
Parašė Ramunyte
Jasmine rašė:Sveiki, turiu seseri, kuriai nustatyta paranoidine sizofrenija, autizmas ir gydytojai itaria, kad pas ja ir psichopatija (t.y. sadizmas). Ji ilgai gyveno pas mane, kartais atrodydavo, kad jai gereja, bet tenka pripazinti, kad jos ligos neisgydomos. Besirupinant ja man paciai sutriko sveikata (atsirado sunki depresija, nerimas, raumenu skausmai (fibromialgija), virskinimo problemos, migrena ir t.t.). As pati dabar turiu negalia, del sveikatos turejau iseiti is darbo ir visi gydytojai sako, kad tai del sesers t.y. nerviniu pagrindu. Gydytojai pataria atiduoti ja i globos namus, nes kitaip as niekada nepasveiksiu. Del jos i namus negaliu atsivesti nei draugiu, negaliu tureti draugo, kurti seimos, nes visus mano drauges/draugus ji terorizuoja, is visu tyciojasi - ji tarsi atgyja ir patiria didziuli malonuma galedama sukelti kitiems skausma, isvesti kitus is kantrybes ir t.t. Del jos negalejau tureti savo vaiku, nes butu baisu nueiti net i tualeta, kad tuo metu ji ko nors nepadaytu vaikui (ji skriaudzia mazus vaikus bei gyvunus). Pradejau rimtai svarstyti ja atiduoti i globos namus. Zinau, kad Lietuvoje i globos namus ziurima neigiamai, bet jei as visiskai pasiligosiu, tai vienaip ar kitaip ji atsidurs globos namuose. Gal kas galetu patarti nuo ko pradeti ieskoti globos namu, ar yra eiles, kur jie gersni ir t.t.

Labas,Ojetau o ir vaistai nepadeda ar gydosi sesuo?na taip rinkčiausi tada kuo arčiau :heart Stiprybes jums.Kaip jums sunku būkite stipri :heart
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
#425627 Siuo metu sesuo vaistu nevartoja, bet net kai vartodavo jie tik paranoja padedavo iveikti, o jos noras terorizuoti kitus budavo visada. Pas ja net akys pradeda zibeti ir balso tonas pasikeicia - ji tarsi atgyja, kai koki nors zmogu terorizuoja ar is jo tyciojasi - matosi, kad ji tuo metu jaucia didziuli malonuma. Su ja kalbeta milijonus kartu (ir graziuoju, ir piktuoju), bet pas ja tas noras kitus terorizuoti ir tyciotis vistiek yra.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Jasmine rašė:Siuo metu sesuo vaistu nevartoja, bet net kai vartodavo jie tik paranoja padedavo iveikti, o jos noras terorizuoti kitus budavo visada. Pas ja net akys pradeda zibeti ir balso tonas pasikeicia - ji tarsi atgyja, kai koki nors zmogu terorizuoja ar is jo tyciojasi - matosi, kad ji tuo metu jaucia didziuli malonuma. Su ja kalbeta milijonus kartu (ir graziuoju, ir piktuoju), bet pas ja tas noras kitus terorizuoti ir tyciotis vistiek yra.

Manipuliacija gali buti ir tam tikra pagalbos prasymo forma. Be to, panasus dalykai buna ir su ribiniu sutrikimu, zmones labai kencia viduje, daznai agresija nukreipia i save, bet buna ir i kitus.
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
biggie rašė:
Jasmine rašė:Siuo metu sesuo vaistu nevartoja, bet net kai vartodavo jie tik paranoja padedavo iveikti, o jos noras terorizuoti kitus budavo visada. Pas ja net akys pradeda zibeti ir balso tonas pasikeicia - ji tarsi atgyja, kai koki nors zmogu terorizuoja ar is jo tyciojasi - matosi, kad ji tuo metu jaucia didziuli malonuma. Su ja kalbeta milijonus kartu (ir graziuoju, ir piktuoju), bet pas ja tas noras kitus terorizuoti ir tyciotis vistiek yra.

Manipuliacija gali buti ir tam tikra pagalbos prasymo forma. Be to, panasus dalykai buna ir su ribiniu sutrikimu, zmones labai kencia viduje, daznai agresija nukreipia i save, bet buna ir i kitus.

Sesuo yra agresyvi ir terorizuoja aplinkinius, tame tarpe gyvunus ir mazus vaikus, jau 30 metu t.y. nuo vaikystes. Jai buvo bandoma padeti daugybe kartu, bet jos sadizmas/agresija nesikeicia.
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
#425944 Manau neetiska cia mane moralizuoti, ypac kiek suprantu cia moralizuoja zmones, kurie vargu ar patys priziuri agresyvius ir aplinkinius terorizuojancius ligonius ir daug metu jais rupinasi. O as savo sese daug metu rupinausi, ji gyveno pas mane, ir daugybe metu kentejau jos terorizma - ji terorizavo ne tik mane, bet ir mano draugus, drauges, mazus vaikus ir net gyvunus. O jie kazkam jos labai gaila - galiu jums ja perleisti ir jus patys galesite ja rupintis (cia ne as sugalvojau, o mano pacios psichiatre taip sake atsakyti zmonems, kurie mane kaltins, kad noriu ja atiduoti i globos namus). Kaip minejau pati susirgau sunkia depresija del jos terorizmo ir lankausi pas psiciatre bei psichologe, kurios abi sako nebesirupinti sese, o ziureti savo sveikatos.
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
#425946 Dar pridesiu - sesuo yra siek tiek intelektualiai atsilikusi, ji neturi tokio dalyko kaip savianalize t.y. jinai terorizuoja kitus ir saves neklausia ''kodel as taip darau'' ir pan. Apie jokia psichoterapijai jai net negali buti kalbos, nes psichoterapijai reikalinga savianalize, o pas sese jos nera. Jinai jaucia malonuma terorizuodama kitus ir saves nekalusia kodel ji taip daro ir pan. Jai tai malonu ir viskas. Pvz kai vienas svecias naudodavo dusa musu namuose, kasnors is namizkiu turedavo stoveti prie duru ir saugoti duris, nes kitu atveju ji atrakindavo vonios duris ir juokdavosi ziuredama i ji nuoga. Taip pat grabaliodavo mazai pazystamu moteru krutine, uzpakali, pilva - vien tam, kad isgazdinti zmones. Tauip pat pvz pakeldavo mano mamos sijona pries kitus zmones ir saukdavo ''paziurekite i mano mamos didele pi''ze ir t.t. Jau nekalbant apie jos rekima, saukima ir pykcio priepuolius, kitu zmoniu uzgauliojimair t.t.. Ir tai tesiasi daugybe metu. As pati susirgau per toki jos elgesi, del nuolatines baimes ka ji vel pridirbs, kaip vel mane ar kitus uzgaulios, del to ir ieskau informacijos, o ne moralizaviimu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Jasmine rašė:Apie jokia psichoterapijai jai net negali buti kalbos, nes psichoterapijai reikalinga savianalize, o pas sese jos nera.

Nepykit, bet netiesa. Tokia kaip kognityvine-elgesio terapija yra labai paprasta ir galetu padeti siek tiek issiugdyti sveikesnius budus pykciui isreiksti. Tokiais sunkesniais atvejais labai padeda strukturizuota, laikina terapija, tarkim: 12 sesiju konkreciai problemai "X" isspresti ar situacijai pagerinti. Yra laiko tarpas per kuri reikia ivesti pokycius, todel terapeutas koncentruojasi i problema "X", o ne knaisiojasi po praeiti ir iesko rysiu su dabartimi, kam tikrai reiktu savianalizes.

Beje moralizuoti nera mano ketinimas. Tai tiesiog bandymas pasiziureti i tai is kitos perspektyvos, sprendimas kas ir kaip bus jusu.
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
#425954 Tam, kad zmogus pasikesitu, reikia, kad jis pats noretu pasikeisti ir detu tam pastangas, suprastu, kad elgiasi blogai. Mano sesuo nenori keistis. Jai kitu terorizavimas yra malonumo saltinis. Cia tas pats, kad priversti alkoholika gydytis, jei jis nei gydytis nori, bei nepripazysta savo alkoholizmo - kuris geria ir jam patinka gerti. Butu kitaip, jei ji nejaustu malonumo terorizuodama kitus, o pas ja tiesiog akys nusvinta ir balsas pagyveja kai kita zmogu privercia kenteti, isgazdina ar suglumina. Ar issivaizduojate zmogu, kurio akyse laime ir dziaugsmas? Mano sesers veide laime ir dziaugsmas pasirodo kai ji kazka blogo padaro. Ir tokie zmones nenori keistis, nes jei pasikestu - tai atimtu jiems laimes ir dziaugsmo saltini. Deja, yra zmoniu su psichotatijos (sadizmo) sutrikimu ir jie jaucia malonuma terorizuodami kitus zmones. Mes vedeme ja i psichoterapija, bet jos atveju nieko tai nepadejo, plius ir psichoterapeute pasake, kad jos atveju nesitiketi pasveikimo, o rupintis savo paciu sveikata.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#425976 O jezus, užjaučiu, Jasmine. :bloga
Ar paaiškėjo kas su globos namais? Nemanau, kad reiktų delsti. :bloga

O biggie tai nemanau kad norėjo moralizuoti. :roll:
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
Astro-Meška rašė:O jezus, užjaučiu, Jasmine. :bloga
Ar paaiškėjo kas su globos namais? Nemanau, kad reiktų delsti. :bloga

O biggie tai nemanau kad norėjo moralizuoti. :roll:

Ne, jokios informacijos negavau. Butu idomu viskas - kaip ten patekti, ar ilgos eiles, ka globos namu gyventojai veikia dienos metu ir t.t. (Mano komentaras apie moralizavima buvo ne Biggie skirtas - tas komentaras jau istrintas, kuris buvo moralizuojantis.)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#425987 a... OK, sorry. :)
Na kai mano močiutę perdavė globos namams tai žiūrėjo, kad jie mokėtų rūpintis žmonėmis su sunkia demencijos forma. Bet mama sakė, kad brangūs tie globos namai į kuriuos perkėlė močiutę. Pasiimdavo močiutės pensiją jie (kuri buvo nemaža), plius dar mokėjo dėdė kažkiek. :bloga Tai jaučiu reik žiūrėt pakraipą globos namų, plius ar įkandama... :bloga
O šiaip sakė rūpinosi gerai močiute. Geriau nei patys būtumėm. Mama mano sakė, kad jeigu Jai taip nutiks, kad atiduotumėm negalvoję į globos namus...
Bet šiaip gydytojai turėtų suteikt, manau, kažkokią info. :bloga Nieko jums nesakė? Nesiūlė variantų? Išties labai keista. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Jasmine
Astro-Meška rašė:a... OK, sorry. :)
Na kai mano močiutę perdavė globos namams tai žiūrėjo, kad jie mokėtų rūpintis žmonėmis su sunkia demencijos forma. Bet mama sakė, kad brangūs tie globos namai į kuriuos perkėlė močiutę. Pasiimdavo močiutės pensiją jie (kuri buvo nemaža), plius dar mokėjo dėdė kažkiek. :bloga Tai jaučiu reik žiūrėt pakraipą globos namų, plius ar įkandama... :bloga
O šiaip sakė rūpinosi gerai močiute. Geriau nei patys būtumėm. Mama mano sakė, kad jeigu Jai taip nutiks, kad atiduotumėm negalvoję į globos namus...
Bet šiaip gydytojai turėtų suteikt, manau, kažkokią info. :bloga Nieko jums nesakė? Nesiūlė variantų? Išties labai keista. :bloga

Gydytoj nieko nesake, nes sesuo atsisako eiti pas gydytojus. Ji anksciau lankydavosi, gulejo kelis kartus ligonineje su psichoze, bet cia buvo pries daug metu. Dabar jau daug metu jai nebera psichoziu (tiesa pasakius ji tik kai budavo psichozeje nustodavo kitus terorizuoti ir uzgaulioti, iskart kai jai pageredavo - iskart vel gryzdavo prie to pacio t.y. pradedavo kitus terorizuoti, tyciotis ir t.t.).