Moderatorius: signs

Parašė Graikas
Graikas rašė:
AuksinisVejas rašė:Sveiki, ar aripiprazolis kam nors padėjo nuo didelės apatijos?

Nuo apatijos man padejo antidepressantas Brintelix

Ir dar modafinil
Parašė MagnifiedWrath
Graikas rašė:
Graikas rašė:
AuksinisVejas rašė:Sveiki, ar aripiprazolis kam nors padėjo nuo didelės apatijos?

Nuo apatijos man padejo antidepressantas Brintelix

Ir dar modafinil

Kur jo gaut galima, ir uz kiek?
Parašė AuksinisVejas
#422351 Brintelox nekompensuojamas, per brangus man, o modafinilo Lietuvoj nera. Gal kazkam, sakau, abilifypadejo su apatija? Nes gydytoja man sake,
Kad turetu padeti, bet kol kas bent nieko nejauciu. O labai kankina :oops:
Parašė Pavargau labai
#422888 Dar klausimas: geriu šiaip leponexą, mažą dozę(200mg}, ir gėriau risperidono, kurį laiką, 3mg,nes buvo kliedesiai(galvojau, kad draugas mane nuodija), pseudohaliucinacijos, agresyvumas, paranoja, ir daug negatyvių simptomų.. Viskas kaip ir pagerėjo, bet prasidėjo tinitas, melodijos skambėjimas lyg ir išorėj, bet užsikimšus ausis tas pats velnias, pasitikrinau klausą, viskas puiku, tad na, galvojau bus nuo risperidono, ir negatyvūs simptomai stiprūs buvo, irgi galvoju bus susiję su dopaminu, na žodžiu, keitėm risperidoną į aripiprazolą, geriu 3diena 10mg,bet nuo vakar pradėjau girdėt, kaip mane kviečia, dienos metu kelis kartus, o vakare lyg ir bandžiau miegot, bet dar ant miego netraukė, tik jau galva sunkesnė nuo leponexo buvo, ir jaučiu, kad draugas ateina į kambarį, kažką pasakė, nelabai supratau, sakau, ką sakei? Jis dar sumurmėjo, atsimerkiau, ir kambary nieko, apart manęs, nebuvo(draugas apskritai iš namų buvo išėjęs) . Aišku, pirma kregždė dar ne pavasaris, bet nenoriu, kad vėl išbujotų haliucinacijos, tai va, prieinam po litanijos prie to mano klausimo:ar gali būti, kad čia nuo risperidono nutraukimo? Pergyvent dar nepergyvenu, tiek metų sergu, visokio š buvo, tai čia tokie žiedeliai, tik šiaip įdomu, būtume su daktare kėlę leponexo dozę, bet man ryte atsikelt tada reik kviest tomą kruzą bo mission impossible:D bet, jaučiu, daktarė kilstels, ką padarysi, o gal tie šaukimai toks efemeriškas dalykas buvo, viliuos:)
Parašė vicyokz
#425386 Mano sesė turi turreto sindromą ir jai išrašė šitus vaistus abilify, kaip manote teisingas vaistas tokiai ligai?
Taip gaila jos... Vargšelė priaugo svorio.
Jinai sakė pas ją tas sindromas ryškiai sustiprėjo po tu s*****u skiepu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Pavargau labai rašė:Dar klausimas: geriu šiaip leponexą, mažą dozę(200mg}, ir gėriau risperidono, kurį laiką, 3mg,nes buvo kliedesiai(galvojau, kad draugas mane nuodija), pseudohaliucinacijos, agresyvumas, paranoja, ir daug negatyvių simptomų.. Viskas kaip ir pagerėjo, bet prasidėjo tinitas, melodijos skambėjimas lyg ir išorėj, bet užsikimšus ausis tas pats velnias, pasitikrinau klausą, viskas puiku, tad na, galvojau bus nuo risperidono, ir negatyvūs simptomai stiprūs buvo, irgi galvoju bus susiję su dopaminu, na žodžiu, keitėm risperidoną į aripiprazolą, geriu 3diena 10mg,bet nuo vakar pradėjau girdėt, kaip mane kviečia, dienos metu kelis kartus, o vakare lyg ir bandžiau miegot, bet dar ant miego netraukė, tik jau galva sunkesnė nuo leponexo buvo, ir jaučiu, kad draugas ateina į kambarį, kažką pasakė, nelabai supratau, sakau, ką sakei? Jis dar sumurmėjo, atsimerkiau, ir kambary nieko, apart manęs, nebuvo(draugas apskritai iš namų buvo išėjęs) . Aišku, pirma kregždė dar ne pavasaris, bet nenoriu, kad vėl išbujotų haliucinacijos, tai va, prieinam po litanijos prie to mano klausimo:ar gali būti, kad čia nuo risperidono nutraukimo? Pergyvent dar nepergyvenu, tiek metų sergu, visokio š buvo, tai čia tokie žiedeliai, tik šiaip įdomu, būtume su daktare kėlę leponexo dozę, bet man ryte atsikelt tada reik kviest tomą kruzą bo mission impossible:D bet, jaučiu, daktarė kilstels, ką padarysi, o gal tie šaukimai toks efemeriškas dalykas buvo, viliuos:)

Jei okupuojamu dopamino receptoriu kiekis sumazejo su risperidono nutraukimu, tai cia laisvai gali. Ar nesi pastebejes maniskos savijautos? Kartais normatimikai pajudina, ko nepajudina antipsichotikai.
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#425936 Sveiki, kaip tik bandau nutraukt apiprizolį po gan ilgo vartojimo (su gydytojo priežiūra), mažinau apie tris mėnesius, ir jau 4 diena kaip nebegeriu visai, kol kas jokio poveikio. Bėda tame kad mane visi antipsichoziniai vaistai labai du**ina, net nežinau kaip kitaip išsireikšt, ir jau pavargau nuo to, be to visą laisvą laiką pramiegu, gėriau ir zeldoksana, zipsilana, depakiną, ta pati bybienė, ir po ~ 4 metų šių vaistų gėrimo, pasiliksiu tik prie antidepresantų. Klausimas toks, kas manęs laukia po visiško antipsichozinių vaistų nutraukimo po 4 metų beperstojo gėrimo? Kas gali pasidalinti savo patirtim? Diagnozė šizoafektinis sutrikimas, depresinimas tipas. Depresija pas mane sunkiausias simptomas (liksiu gerti prie antidepresantų paroksetino).
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Zaza rašė:Sveiki, kaip tik bandau nutraukt apiprizolį po gan ilgo vartojimo (su gydytojo priežiūra), mažinau apie tris mėnesius, ir jau 4 diena kaip nebegeriu visai, kol kas jokio poveikio. Bėda tame kad mane visi antipsichoziniai vaistai labai du**ina, net nežinau kaip kitaip išsireikšt, ir jau pavargau nuo to, be to visą laisvą laiką pramiegu, gėriau ir zeldoksana, zipsilana, depakiną, ta pati bybienė, ir po ~ 4 metų šių vaistų gėrimo, pasiliksiu tik prie antidepresantų. Klausimas toks, kas manęs laukia po visiško antipsichozinių vaistų nutraukimo po 4 metų beperstojo gėrimo? Kas gali pasidalinti savo patirtim? Diagnozė šizoafektinis sutrikimas, depresinimas tipas. Depresija pas mane sunkiausias simptomas (liksiu gerti prie antidepresantų paroksetino).

Aripiprazolis labai ilgai uzsilieka organizme ir letai iseina, 4 dienos per mazai daryti isvadoms.
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#426002 O kada turėčiau pajusti nutraukimo simptomus?
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#426124 Na ką, jau jaučiu valosi organizmas nuo aripiprazolio. Pasipasakosi, jei kam prireiktų šios info. Šiaip iš esmės jaučiuosi puikiai, gera nuotaika iš ryto, atsikėlus jaučiuos žvali, veikli, glušinimo nebejaučiu. Net grįžta pomėgiai, kuriuos buvau apleidus 4 metus. Manijos kol kas nėra (tikiuosi ir nebus, bet jei ką, pranešiu). Vakare tik nerimas padidėja, nėra kažkas labai stipraus, bet biškį erzina, mano viena didžiausių bėdų apskritai yra įkyrių minčių gausa, tai jų šiek tiek atsirado, bet irgi nieko stipraus. O su miegu ganėtinai prastai, todėl pradėjau gert kvetiapiną (50 mg), tikrai geriau miegasi, bet toli iki idelaus miego. Bendroj sumoj esu kol kas labai patenkinta dabartine būsena. Žiūrėsim kaip klosis toliau..
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#426128 Zaza, super. :DD Gaila tik kad su miegu prastai. :bloga
Aš tai perėjau nuo 30mg prie 15mg. Palaipsniui. Irgi patenkinta kol kas, lyg viskas tvarkoj. :)
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#426502 Šiandien pas mane jau prasčiau.. nerimas labai didelis, įkyrių minčių daug, nežinau ar čia dėl detoksikacijos, ar liga grįžta, žiūrėsiu kaip bus toliau.. dar nepasiduodu..
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#426509 Na mano kukliomis žiniomis aripiprazolis yra ko gero saugiausias neuroleptikas ir tinka ilgam vartojimui. Jeigu nesukelia akatizijos ir nepadidina prolaktino, jį galima vartoti ilgą laiką. Tuo labiau nedidelėmis dozėmis. O veiksmingas jis net ir prie 1mg.
Taigi jeigu būklė stipriai pablogės, grįžkite prie aripiprazolio ir tiek.
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#426673 Nerimo nebeliko, bet va praėjus 5 savaitėms po nutraukimo atsirado fizinio išsekimo ir alpimo būsena..
Vakar dar galvojau kad kažkas kito, gal šiaip apsirgau, bet šiandien esu jau beveik tikra, kad dėl vaisto nutraukimo..