Moderatorius: signs

Parašė Rolas
#426320 Sveiki,virš metų gėriau quetiapine actavis, bet šį kartą vaistinėje nebuvo, tai pasiūlė Ketipinor, ar yra koks skirtumas tarp jų?Ačiū!
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Rolas rašė:Sveiki,virš metų gėriau quetiapine actavis, bet šį kartą vaistinėje nebuvo, tai pasiūlė Ketipinor, ar yra koks skirtumas tarp jų?Ačiū!

Vieni jaučia skirtumą, kiti - jokio. :) Man asmeniškai gyd psichiatrė sakė pirkt, jei galiu, ne actavis, o brangesnius. :)
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Aš atsimenu, kai pasiskundžiau mieguistumu. Man prailgintą išrašė. Jokio skirtumo nejaučiu. Man nei tas nei tas nepatinka :D

O kodel jums nei tas nei tas nepatinka? :DD ir kuo skiriasi paprastas nuo xr?O sūnui ,kaip tik tiko kvetepinas ir dar lamictal geriame ,ir ptiu ptiu 8men viskas gerai ,jokių ligoninių ir pan,einam į mokykla su gryzom į normalų gyvenimą.tik minėjo einant link 18metų ives gal ta xr ir sako gal lamictal nebereikės ,tai idomu kuom jis skiriasi :)))
Parašė Ramunyte
signs rašė:Biggie, kodel prie quetiapine nereiktu 400mg? Mano derinys Quetiapine xr 100, lamictal 200, sertraline 300 ir bupropion 150mg. Vartojau visu vaistu su ivairiausiom dozem :D prie 400mg lamictal kazkokio extra efekto nepajutau

Labas prie kokio gydymo pasilikai Signs ?ir jai mums ateiti iš paprasto kvetepino kurio geriam 600mg suėjus 18 keis į xr koks jo kiekis butų xr ?ir kuom skiriasi ?dar sakė gali nuimti ir lamictal čia į ateiti aišku mums dar :)))
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
Ramunyte rašė:
Aldona Julita rašė:Aš atsimenu, kai pasiskundžiau mieguistumu. Man prailgintą išrašė. Jokio skirtumo nejaučiu. Man nei tas nei tas nepatinka :D

O kodel jums nei tas nei tas nepatinka? :DD ir kuo skiriasi paprastas nuo xr?O sūnui ,kaip tik tiko kvetepinas ir dar lamictal geriame ,ir ptiu ptiu 8men viskas gerai ,jokių ligoninių ir pan,einam į mokykla su gryzom į normalų gyvenimą.tik minėjo einant link 18metų ives gal ta xr ir sako gal lamictal nebereikės ,tai idomu kuom jis skiriasi :)))

Dabar geriu paprasta kvetiapiną. Kai kada buna mieguistumas. Tai dabar geriu 20.30. Tai kazkaip lengviau pasidare. Is ryto nebunu tokia apmigus.

Prailginta reikia gerti 18.00 ir jis ilgiau organizme buna. Paprastas iseina is organizmo po 12 valandu
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:
Ramunyte rašė:

Dabar geriu paprasta kvetiapiną. Kai kada buna mieguistumas. Tai dabar geriu 20.30. Tai kazkaip lengviau pasidare. Is ryto nebunu tokia apmigus.

Prailginta reikia gerti 18.00 ir jis ilgiau organizme buna. Paprastas iseina is organizmo po 12 valandu

O gal tikrai geriau gerti anksciau,nes mes geriame 23h 24h einam miegoti,o jūsų iskarto nemigdo?o geras tas prailgintas dar anksciau geriamas ?o jis iskarto nemigdo jai 18h gerti?
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Prailgintas kvetiapinas geriamas 18, bet suveikia apie 22.

Dar haloperidolio injekcija daro kas mėnesį. Ir ciklodolį geriu 2 tabletes

Oho ia dar haliperidoli,tai vieno kvetepino neužtenka?O jų mg skiriasi jai paprastas kvetepinas 600mg, o kiek butų prailginto?O nuo halo sūnui versdavo akytes ir galva ir gerdavo ciklodoli.esu girdėjus ,kad yra ir leidžiamų vaistų ,bet kvetepino jauciu nėra?ir dar labai idomu ar vaistų dozes keitėsi ligos eigoje ,ir kai viskas stabilizavosi užteko gerti ka dabar geriate ?ir ar nebereikia ligoninių ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:

Oho ia dar haliperidoli,tai vieno kvetepino neužtenka?O jų mg skiriasi jai paprastas kvetepinas 600mg, o kiek butų prailginto?O nuo halo sūnui versdavo akytes ir galva ir gerdavo ciklodoli.esu girdėjus ,kad yra ir leidžiamų vaistų ,bet kvetepino jauciu nėra?ir dar labai idomu ar vaistų dozes keitėsi ligos eigoje ,ir kai viskas stabilizavosi užteko gerti ka dabar geriate ?ir ar nebereikia ligoninių ?

Paprastas quetiapinas didziausia koncentracija pasiekia per 1-1,5 h, pailgintas per 4, todel geriamas anksciau. Realiai tiek XR, tiek paprastas per 24h krenta iki to pacio lygio, taciau XR vidutiniskai paros metu veikia tolygiau, todel mazesni sansai prasibrauti simptomams tarp dozuociu. Dar keli dalykai. Quetiapino pagrindiniai antidepresantiniai veikimai yra is jo metabolito, norquetiapino. Kazkokiu budu XR versija duoda daugiau to norquetiapino, todel veikia stipriau kaip antidepresantas. Beje, mg per mg, nera taip, jog XR=paprastas. XR dazniausiai vartojamas siektiek didesnemis dozemis, sakyciau ~25% daugiau nei paprasto quetiapino.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
Ramunyte rašė:

Jau 6 metus taip geriu. Kai paskutini karta gulejau, tai halo kas dvi savaites leisdavo. Kai israse, po puses metu kas tris savaites leido. Veliau su gydytoja sutarem kas menesi. Bandem ir kvetiapina mazint, tai nemiegu. Ir baimiu atsiranda. Tai dabar 300 mg vartoju, kaip buvo parinkta ligonineje
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:
Ramunyte rašė:

Jau 6 metus taip geriu. Kai paskutini karta gulejau, tai halo kas dvi savaites leisdavo. Kai israse, po puses metu kas tris savaites leido. Veliau su gydytoja sutarem kas menesi. Bandem ir kvetiapina mazint, tai nemiegu. Ir baimiu atsiranda. Tai dabar 300 mg vartoju, kaip buvo parinkta ligonineje

Na kaip gerai kad atitaike vaistus jums:))) o mes kvetepina 600mg vartojam :bloga Bet tikriausiai prie šios diagnozės tiek eina :bloga juo lab kad irgi juos atitaikius, puikiai veikia gydomės jau 8men be ligoninių ir tikimes jog taip ir toliau bus.mum halo buvo efektyvus ,bet vaikui buvo šalutiniu versdavo galva ir akis baisu net prisiminti ka vaikis iškentėjo :verkiu bet svarbu po ilgo kelio ieskojimo ir mes atradom vaistus efektyvius :heart Tai tad svarbiausia.taip baimių kartais būna tik retai ir taip pat susitvarko :))) Ir jus būkite stipri nepasiduokite,tas svarbiausia :)))
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Dabar bukle stabili. Jau sesti metai be paastrejimu ir ligoniniu. Nors baimiu kai kada buna. Is zmoniu baime. Bet stengiuosi nepasiduoti

Super saunuole taip ir toliau :))) :heart