Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426785 Gera idėja su duona!
Šiandien pirma diena buvo, 1/2 lexotanilio + apie 25mg venlafaxino. Kilstelėjo spaudima iki 110. Mano viršutinis apie 95 paprastai. Ir pulsą nuo 60 iki 85. Jautesi stimuliavimas,siek tiek galva pasvaigo. Sertralino isvis negeriau,gerdavau 50mg.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426794 Ar kam nors padėjo venlafaxinas nuo PA? Ypač nuo PA parduotuvese...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#426795 Padeda bent man
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Ar kam nors padėjo venlafaxinas nuo PA? Ypač nuo PA parduotuvese...

Neteko pregabalino gert? Nerimo sutrikimai veliau reaguoja nei nuotaikos, pregabalinas gali iskart padeti kol ssri pradedami gert
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426798 Ne,nebandziau pregabalino. Lexa turiu. Jei nueiciau isgerus 1/2 ar 3/4 lexo i parduotuve,tai kazka apsipirkciau. Bet jei neisgerus jo, tai tik atejus pajauciu kad viskas kyla, tai nekazka, viena preke paimu ir lekiu lauk.
Bet nenoriu visu tu raminanciu, nes depresiniai dalykai ir taip jau yra pas mane isibegeje. O kada pradeda veikti tuos depresinius pozymius, kaip "galvos neveikimas",budrumo nebuvimas,letumas? Tik nuo 150mg speju?
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426840 Turiu klausimą. Venlafaxina geriu jau sesta diena,dabar jau 2/3 kapsules geriau,bet prasidejo toks keistas dalykas, negaliu zvilgsnio sufokusuoti,gaunasi kad uzsiziuriu i toli,i nieka zodziu. Nors stengiuosi ziureti aiskiai,matyti,bet neiseina. Nezinau kaip nupasakoti.
Ar tai salutinis,kuris praeina, ar taip jau bus?
Siaip atrodo neblogai toleruoju vaista kolkas, neskaitant sitos keistenybes.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426848 Na nieko sau "aktyvinantis".. akys atmerktos,bet lyg koks maišas uzmestas ant peciu,slopina kaip reikalas...7 diena geriu. 50mg.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Na nieko sau "aktyvinantis".. akys atmerktos,bet lyg koks maišas uzmestas ant peciu,slopina kaip reikalas...7 diena geriu. 50mg.

Iki 75mg daugumai jis kaip eilinis SSRI, tas "aktyvinimas" labiau jauciasi prie aukstesniu doziu.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426871 Aha skaiciau apie tai... ir daktare sake kad si menesi gerti 75mg, o poto tikslas - 150 mg. Siaip idomus vaistas, vakar buvau parduotuvej, tai jau puse bedos,isgyvenau kazkaip. Tai gal kazkiek jau veikia. Siandien ir skaityti buvo lengviau. Ir salutiniai gana iskenciami. Siandien ju isvis galima sakyti nebuvo. Tai kelsiu dar doze po biski. Bet dziaugtis dar bijau. Tik savaite praejo.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#426875 Tavo vietoje aš nežaisčiau su mažom dozėm, tai tik beprasmis laiko tempimas. Savaitę geri 75, tada pereini prie 150, tada porą savaičių pasikankini su šalutiniais, palauki dar porą ir žiūri ar 150 veikia ar reikia kelt iki 225.
Deja dauguma gydytojų poliklinikose pacientus tarsi saugo nuo kažko (panašu, kad nuo remisijos) ir laiko ant neveikiančių dozių. O tada daro išvadą, kad gydymas neveikia, gulkitės į ligoninę.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Aha skaiciau apie tai... ir daktare sake kad si menesi gerti 75mg, o poto tikslas - 150 mg. Siaip idomus vaistas, vakar buvau parduotuvej, tai jau puse bedos,isgyvenau kazkaip. Tai gal kazkiek jau veikia. Siandien ir skaityti buvo lengviau. Ir salutiniai gana iskenciami. Siandien ju isvis galima sakyti nebuvo. Tai kelsiu dar doze po biski. Bet dziaugtis dar bijau. Tik savaite praejo.

Ankstyvas teigiamas poveikis signalizuoja apie vaisto tinkamuma.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
biggie rašė: Ankstyvas teigiamas poveikis signalizuoja apie vaisto tinkamuma.

Kita vertus nepakankama dozė gali padaryti savijautą dar blogesne nei buvo iki gydymo.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Sklandantis rašė:Tavo vietoje aš nežaisčiau su mažom dozėm, tai tik beprasmis laiko tempimas. Savaitę geri 75, tada pereini prie 150, tada porą savaičių pasikankini su šalutiniais, palauki dar porą ir žiūri ar 150 veikia ar reikia kelt iki 225.
Deja dauguma gydytojų poliklinikose pacientus tarsi saugo nuo kažko (panašu, kad nuo remisijos) ir laiko ant neveikiančių dozių. O tada daro išvadą, kad gydymas neveikia, gulkitės į ligoninę.

Mane jau zino, kad jautriai reaguoja organizmas i vaistus ir tt. Tai taip ir sutarem:) bet ziuresiu pagal save.
P.s. ne poliklinikoje lankausi:)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Sklandantis rašė:
biggie rašė: Ankstyvas teigiamas poveikis signalizuoja apie vaisto tinkamuma.

Kita vertus nepakankama dozė gali padaryti savijautą dar blogesne nei buvo iki gydymo.

Dar kita vertus tai pasiziurek kaip gamintojas rekomenduoja vaista vartoti ir kaip jis titruojamas studijose: 37.5mg 4 dienos, savaite 75 ir nedazniau nei savaite po 75mg didinti. Per greitas venlafaxino uzkelimas gali issaukti manijas (mano patirtis), taip pat venlafaxinas sukelia "maniskus simptomus" (nebutinai full-blown psychotic mania) bent 2 kart labiau nei tai daro kiti naujesnes kartos medikamentai.