- 2008 05 06, 19:23
Apie savo santykį irgi papasakosiu.
Krikštyta esu katalike, priėmus ir komuniją, ir sutvirtinimą. Kada nors norėčiau (tikiuosi, taip ir bus) priimti ir santuokos sakramentą.
Nuo devynerių metų priklausiau katalikiškai organizacijai, su neilgom pertraukom iki pat septyniolikos buvau praktikuojanti katalikė, lankydavausi Mišiose apie du kartus per savaitę, eidavau komunijos.
Po to labai atitrūkau nuo šito "praktikavimo". Organizacijai vis dar teoriškai priklausau, nes, sako, kad tapęs jos nariu, juo lieki visą gyvenimą, net jei ir nedalyvauji veikloje. Rudenį ir žiemą buvau katalikiškame renginyje vadove, tai buvo viena nuostabiausių patirčių gyvenime, nes manau, kad tikrai jaučiau, jog kažkas mus saugo.
Bet savęs nelaikau tikra katalike, nes atmetu labai daug katalikų Bažnyčios skelbiamų dalykų. Nežinau, ar Dievas man yra būtent katalikiškas Dievas (galbūt man jis tiesiog kažkas Aukštesnio už žmogų). Klausau muzikos, kuri, pasak katalikų, jaukia psichiką, skatina agresiją ir blah. Seksas tik po vedybų man atrodo nepriimtina, lygiai kaip ir kontracepcijos draudimas (šitas net kvailas atrodo). Nesimeldžiu jau daugybę laiko, nepamenu, kada paskutinį kartą tai dariau. Dabar apskritai stengiuosi išvengti net posakių "Dieve mano" ar "ačiū Dievui", nes tai atrodo pernelyg nenuoširdu. Nors čia jau turbūt asmeniniai marazmai - nusprendžiau, kad jei nedėkoju jam už tai, kas gera, nesikreipiu į jį nuolat, tai kvaila ir nedėkinga būtų kreiptis, kai reikia pagalbos ar apskritai kažką jam sakyt.
Tai santykio su religija, tikėjimu ir Dievu kaip ir neturiu.
Aš nesusikirtau. Aš atradau 10000 būdų, kurie neveikia.