- 2023 03 02, 19:17
Ramunyte, ačiū!
Moderatorius: signs
- 2023 06 13, 23:07
Sveiki,norejau paklausti ar nuo kvetepino yra kam buve ir ar gali buti retais atvejais, bet sūnui buvo sako toks jausmas, kad springsta ir baime praryti liežuvį ar pan ?ar čia nuo kvetepino ir ka daryti ,buna retai, bet yra buve, tik vis pamiršdavo pasakyti man.dar gydytojai pasiskambinsiu ryt zesiu ka sakys.Bet kas gal yra patyręs tai?
- 2023 06 19, 17:42
Budavo tikrai. Pries nakti isgerus, ryte nebebuna to. O jei tik isgerus, buna ir springimas, ir panikos ataka valgant, dusimas, galuniu tirpimas ir dar daugiau. Paprasto veikimo quetiapina vartojau 3 metus, o siuo metu prailginto veikimo 1 metai.
Ir kiek man siule dienai vartoti, atrezdavau kad tikrai ne. Neisivaizduoju kaip gali skirti zmonems diena
Ir kiek man siule dienai vartoti, atrezdavau kad tikrai ne. Neisivaizduoju kaip gali skirti zmonems diena
- 2023 07 14, 16:18
Kvetiapino poveikis jauciu, kad baigiasi ~16 val. Geriu 19 val. Ar dozes padidinimas gali padeti pratempti dar tas kelias valandas?
Geriu nuo nerimo.
biggie rašė:Ramunyte rašė:Aldona Julita rašė:Prailgintas kvetiapinas geriamas 18, bet suveikia apie 22.
Dar haloperidolio injekcija daro kas mėnesį. Ir ciklodolį geriu 2 tabletes
Oho ia dar haliperidoli,tai vieno kvetepino neužtenka?O jų mg skiriasi jai paprastas kvetepinas 600mg, o kiek butų prailginto?O nuo halo sūnui versdavo akytes ir galva ir gerdavo ciklodoli.esu girdėjus ,kad yra ir leidžiamų vaistų ,bet kvetepino jauciu nėra?ir dar labai idomu ar vaistų dozes keitėsi ligos eigoje ,ir kai viskas stabilizavosi užteko gerti ka dabar geriate ?ir ar nebereikia ligoninių ?
Paprastas quetiapinas didziausia koncentracija pasiekia per 1-1,5 h, pailgintas per 4, todel geriamas anksciau. Realiai tiek XR, tiek paprastas per 24h krenta iki to pacio lygio, taciau XR vidutiniskai paros metu veikia tolygiau, todel mazesni sansai prasibrauti simptomams tarp dozuociu. Dar keli dalykai. Quetiapino pagrindiniai antidepresantiniai veikimai yra is jo metabolito, norquetiapino. Kazkokiu budu XR versija duoda daugiau to norquetiapino, todel veikia stipriau kaip antidepresantas. Beje, mg per mg, nera taip, jog XR=paprastas. XR dazniausiai vartojamas siektiek didesnemis dozemis, sakyciau ~25% daugiau nei paprasto quetiapino.
Kvetiapino poveikis jauciu, kad baigiasi ~16 val. Geriu 19 val. Ar dozes padidinimas gali padeti pratempti dar tas kelias valandas?
Geriu nuo nerimo.
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2023 07 14, 16:19
cia apie XR eina kalba
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2023 07 20, 09:52
Sveiki,taip jam prieš naktį kai išgeria ir eina miegoti.Sakė jam vis dar buna,dabar geriam į diena viena karta visa doze 600mg.prieš miega.pagaliau gali džiaugtis diena,ir nebereikia diena gerti jokių vaistų tik prieš miega
ir viskas puikiai išskyrus šiuos simptomus kartais nevisada buna po vaistų gėrimo einant miegoti,bet jis jau apsiprato suprato ,kad čia nuo vaistų ir reikia išmokti ramiai reaguoti .atsigeria oer šiaudelį šalto vandens jai uzeina ir eina miegoti.Beje su balansuota mityba su gryžome į savo svori 75kg iš 108,priaugtu buvom nuo vaistų
signs rašė:Budavo tikrai. Pries nakti isgerus, ryte nebebuna to. O jei tik isgerus, buna ir springimas, ir panikos ataka valgant, dusimas, galuniu tirpimas ir dar daugiau. Paprasto veikimo quetiapina vartojau 3 metus, o siuo metu prailginto veikimo 1 metai.
Sveiki,taip jam prieš naktį kai išgeria ir eina miegoti.Sakė jam vis dar buna,dabar geriam į diena viena karta visa doze 600mg.prieš miega.pagaliau gali džiaugtis diena,ir nebereikia diena gerti jokių vaistų tik prieš miega
ir viskas puikiai išskyrus šiuos simptomus kartais nevisada buna po vaistų gėrimo einant miegoti,bet jis jau apsiprato suprato ,kad čia nuo vaistų ir reikia išmokti ramiai reaguoti .atsigeria oer šiaudelį šalto vandens jai uzeina ir eina miegoti.Beje su balansuota mityba su gryžome į savo svori 75kg iš 108,priaugtu buvom nuo vaistų
- 2023 07 21, 19:46
Oho, Ramunyte, šaunu.
Man tai jis cukrų kelia iki 7. Nežinau ar bandyt šnekėt su gyd kad keist ar ne.
- 2023 07 21, 19:48
Tiesa, žinau, kad kelia, nes su vyro cukraus matuokliu dariau eksperimentą.
- 2023 07 24, 11:09
Ačiū
Kas jums cukrų kelia?o jai maistą prisiziureti,mes balansuota mityba pasirinkom ir per 8men numetė virš30 kg.Tyrimus darėme visus geri.
Astro-Meška rašė:Oho, Ramunyte, šaunu.![]()
Ačiū
Kas jums cukrų kelia?o jai maistą prisiziureti,mes balansuota mityba pasirinkom ir per 8men numetė virš30 kg.Tyrimus darėme visus geri.
- 2023 07 24, 17:51
Aš saldumynus labai retai valgau, man jų išvis gali neegzistuoti.
Visokių bandelių irgi. Mityba mano pusėtina, tiek kad daug gal valgau.
Per mažai judu. Į lauką išeinu tik šunį pavedžioti.
O šiaip namie ir daugiausiai lovoj. Tai kur to svorio nebus.
O cukrų kelia vaistai man šie, quetiapine... Dar neskambinau gydytojai.
Bijau, kad negalėsiu ”nulipt” nuo quetiapine. Nežinau kaip be jo reiks miegoti...
Visokių bandelių irgi. Mityba mano pusėtina, tiek kad daug gal valgau.
O šiaip namie ir daugiausiai lovoj. Tai kur to svorio nebus. O cukrų kelia vaistai man šie, quetiapine... Dar neskambinau gydytojai.
Bijau, kad negalėsiu ”nulipt” nuo quetiapine. Nežinau kaip be jo reiks miegoti...
- 2023 07 24, 18:59
Ojej tada tikrai nu jai nuo šių vaistų
bet čia gal ne visiems ?
Astro-Meška rašė:Aš saldumynus labai retai valgau, man jų išvis gali neegzistuoti.Visokių bandelių irgi. Mityba mano pusėtina, tiek kad daug gal valgau.
O šiaip namie ir daugiausiai lovoj. Tai kur to svorio nebus.
O cukrų kelia vaistai man šie, quetiapine... Dar neskambinau gydytojai.Bijau, kad negalėsiu ”nulipt” nuo quetiapine. Nežinau kaip be jo reiks miegoti...
Ojej tada tikrai nu jai nuo šių vaistų
bet čia gal ne visiems ?
- 2023 07 24, 19:35
Žinoma, ne visiems. Turbūt kas turi polinkį, tiems.
- 2023 07 25, 12:12
Reikes pastebėti,ačiū
Astro-Meška rašė:Žinoma, ne visiems. Turbūt kas turi polinkį, tiems.
Reikes pastebėti,ačiū
- 2023 11 04, 08:30
Va va sūnus ta pati sako lygiai tas pats ,o prailgintas veikimas geriau gal?kolkas geriame paprasta kvetepina ir lamictali kažkada minėjo jog pereisim prie prailginto kvetepino ir lamoctal nuoma bet bijau Ar nebus pokyčio ?kolkas kaip ir viskas gerai tik dar buna svyravimų nuotaikų emociju neryškių ,o siaip kaip ir viskas gerai.tiko kvetepinas tik nežinau jai pereit į prailginta ar lamictali palikti idomu ,?tik da neaisk kada keis nes dar vis nekeicia sako gal kai bus 18 m tada ,tai zesime.o gal pereit prie prailginto veikimo ir ne taip bus tas jausmas toks SPRO gi o?kuris jums geriau kvetepinas?ir ar prie ji reikia lamoctal dar nes sakė jog pats kvetepinas turi antidepresantu poveikį?
signs rašė:Budavo tikrai. Pries nakti isgerus, ryte nebebuna to. O jei tik isgerus, buna ir springimas, ir panikos ataka valgant, dusimas, galuniu tirpimas ir dar daugiau. Paprasto veikimo quetiapina vartojau 3 metus, o siuo metu prailginto veikimo 1 metai.
Va va sūnus ta pati sako lygiai tas pats ,o prailgintas veikimas geriau gal?kolkas geriame paprasta kvetepina ir lamictali kažkada minėjo jog pereisim prie prailginto kvetepino ir lamoctal nuoma bet bijau Ar nebus pokyčio ?kolkas kaip ir viskas gerai tik dar buna svyravimų nuotaikų emociju neryškių ,o siaip kaip ir viskas gerai.tiko kvetepinas tik nežinau jai pereit į prailginta ar lamictali palikti idomu ,?tik da neaisk kada keis nes dar vis nekeicia sako gal kai bus 18 m tada ,tai zesime.o gal pereit prie prailginto veikimo ir ne taip bus tas jausmas toks SPRO gi o?kuris jums geriau kvetepinas?ir ar prie ji reikia lamoctal dar nes sakė jog pats kvetepinas turi antidepresantu poveikį?
- 2023 11 04, 15:47
Ir dar klausimas ar keičiant į xr kvetepina yra skirtumas nuo paprasto sveikatos atžvilgiu A viskas tas pats veikimas ?