Moderatorius: signs

Parašė Aperture
#430008 Sveiki,

Išbandyta daug AD, nuo SSRI prasideda nerimas po kurio laiko vartojimo, SNRI bandyta Brintellix ir netiko, galimai ir kiti SNRI gali netikti.

Ar yra kokių AD, kurie nėra SSRI/SNRI?
Bandęs elontril, kaip ir nelabai padėjo.

Ačiū.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#430009 Labai priklauso kokią problemą turite, kiek laiko praėjo nuo AD kurso pradžios (t.y. ar išlaukėte bent 1 mėn., kad spręsti tinkamumą).

SSRI, SNRI, moduliatorių yra visokių, tačiau nepamirškite, jog yra daug kitų vaistų (nuotaikos stabilizatoriai, antipsichotikai) kurie taip pat turi antidepresinį poveikį. Taip pat vaistų, kad ir antidepresantų, kombinacijos labai populiarios. Viskas labai labai priklauso nuo jūsų problemos, sunkumo, kiek laiko jau turite ir dabartinės situacijos gyvenime - kas ir gali neleisti pasireikšti maksimaliam AD poveikiui.

Pats naudoju Elontil ir Sertraline, abu maksimaliomis dozėmis, kadangi esu ultra-greito metabolizmo ir mano organizmas vaistus išmeta daug daug greičiau nei reiktų :D
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#431770 Mirtazapinas
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#432022 Jokie neuroleptikai nemigo išskyrus remerona. Siaip neuroleptikai glusina ir sukelia baime o antidepresantai stabilizatoriai veikia pro šoną...
Vartotojo avataras
Parašė signs
#432062 Be SSRI ir SNRI yra begalė kitų vaistų. Ne visi neuroleptikai ir slopina jei mažesnės dozės, pvz fluanxol, aripiprazolis. kai kuriems labai padeda ir vortioxetine. Aš iki po šiol naudoji Lamictal priedui prie AD. Galbūt jau 4 metus. Nuomą vidinę įtampą ir kažkiek aktyvina. Svarbiausia, kad šalutinių visai nejaučiu.

Reikia gero gydytojo, kad diferencijuoti ligą, kadangi daugumas ligų keliauja kartu su kitais sutrikimais. Pvz mano atveju Bipolinis ultra greito ciklo, epizodų neturėjau jau 2 metus. Po daugelio metų gydytoja diagnozavo ADHD, tai vartoju Concerta ir daug labiau padeda nei kiti AD.... Reiškiasi ne pilnai buvo gydoma liga, kadangi didžiausią įtaką darė ADHD