Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Neseniai klausiau paskaitą apie šizofreniją. Tai va, dabar toks dalykas, kad keičiasi viskas. Bus per nauja klasifikuojama. Dabartine sąvoką šizofrenija jau dabar bandoma skaidyti i tam tikrus sindromus. Jai neblogeja ir vaistai padeda, tai bus tikrai dalinis kaip dabar vadinamas dalyvumas ir aisku kad gales dirbti. Niekas neduos dykai sedet. Mano nomuone geriausia dabar bandyt isigyti lengva specialybe pagal savo gabumus, kad nesikankint darbe

Labas,Aina sau ,bet kaip įdomiai ,jai vaistai padeda..bet juk yra kiti dalykai kaip valios trūkumai nuo vaistų sunku keltis ,diena gali buti mieguistas ir pan,kaip jie įsivaizduoja vaistai padeda,nu geras,bet juk liga niekur nedinksta visa gyvenima tu kovoji juk,nu zodziu čia įdomiai nu.Taip taip tas tiesa jai tik sveikata leis zinoma ,kad reikes mokytis .Bet svarbiausia,kad islaikyti egzaminus o tada jau kaka zes.o planu ir svajonių studijuoti tikrai turi ir labai stengiasi.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#432348 kalbant apie neįgalumus, tai galutinis įvertinimas priklausydavo nuo gydytojo, kokį procentą apibrauks siuntime. Prieš tai buvo 30%, o dėl to, lad kita gydytoja pažymėjo 50%, tai dabar %50. Išmoka per maždaug 300 eur sumažėjusi..
Vartotojo avataras
Parašė signs
#432381 Aš tą sužinojau tik apskundęs NDNT sprendimą Sprendimų kontrolės skyriui. Jie šįkart nesumažino procentų dėl tos pačios priežasties kaip minėjau
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
signs rašė:Aš tą sužinojau tik apskundęs NDNT sprendimą Sprendimų kontrolės skyriui. Jie šįkart nesumažino procentų dėl tos pačios priežasties kaip minėjau

O apskundus sumazino? Koks skundo procesas?
Parašė Ramunyte
signs rašė:kalbant apie neįgalumus, tai galutinis įvertinimas priklausydavo nuo gydytojo, kokį procentą apibrauks siuntime. Prieš tai buvo 30%, o dėl to, lad kita gydytoja pažymėjo 50%, tai dabar %50. Išmoka per maždaug 300 eur sumažėjusi..

O geras tikrai labai įdomu,kaip mums pasielgs gydytoja,nes liga tikrai niekur nedings,o šį liga tikrai sunki.Dar labai įdomų,,ar praleis dėl vairuotojo pažymėjimo ,nes jau medicinine praėjome liko mūsų Psichiatre ,nes mums jau bus du metai kaip liga stabilizavosi,mes labai tikimes .
Parašė zazule
#432397 Mano gydytoja sakė, kad mane praleistų su F20.0, bet aš pati dar nesijaučiu pakankamai išgijusi, metai po psichozės praėjo dar tik. Jeigu liga stabilizavosi ir vaistai netrukdo susikaupti, reakcija greita, tai turėtų leisti.
Parašė Ramunyte
zazule rašė:Mano gydytoja sakė, kad mane praleistų su F20.0, bet aš pati dar nesijaučiu pakankamai išgijusi, metai po psichozės praėjo dar tik. Jeigu liga stabilizavosi ir vaistai netrukdo susikaupti, reakcija greita, tai turėtų leisti.

Mums ta pati diagnoze,mes Kaune kai gulejome mūsų gydanti gydytoja sakė jog galėsime laikyti,tik rasti efektyvu gydyma,bet mūsų Psichiatre Panevezyje ,tai labai tikimes jog praleis,nes jau1,8men radom efektyvu gydyma su gryžome į mokslus laikys 11klases egzaminus ir pan.gyvenam pilnaverti gyvenima pagaliau,tai manau tikrai turėtų praleisti ,tas labai bijome jog nepraleistų , nes tada vaikis liktu labai nusivylęs ir kaip jis sako būčiau tada labai pažeistas, atskirtas ir t.t.
Parašė Ramunyte
#432427 Na vaistai diena tikrai netrugdo o vairuodamas juk zino kad išgėręs vaistų negali,nes vaistus geria prieš miega.
Parašė Ramunyte
Aldona Julita rašė:Paprastas kvetiapinas organizme buna 12 valandų :death

Taip taip.mes dabar geriame xr .bet išmiega ir diena normali.
Parašė Karalieva
#432477 Sveiki, noriu paklausti, gal kas susidūrę, kiek NDNT skyrė neįgalumo procentų, esant sunkiai pasikartojančiai depresijai, dienų būtų biuletenyje ir gulėjimo ligoninėje dienų užtenka (~122d), kad formintis grupę. Diagnozė F33.2. O jei eini dirbti, ta neįgalumo pašalpa nenusibraukia?
Parašė Karalieva
Karalieva rašė:Sveiki, noriu paklausti, gal kas susidūrę, kiek NDNT skyrė neįgalumo procentų, esant sunkiai pasikartojančiai depresijai, dienų būtų biuletenyje ir gulėjimo ligoninėje dienų užtenka (~122d), kad formintis grupę. Diagnozė F33.2. O jei eini dirbti, ta neįgalumo pašalpa nenusibraukia?

Stažo turiu daug, man 43 metai, stažas ~18 m.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#432582 Tai kad labai individualu. Jei labai sunki depresija, gali ir 40% manau gaut. Bet realiai nelabai nori duoti žmonėms tų grupių... O jei eini dirbti, tai pašalpa lieka.
ParašėSerpentskin
Astro-Meška rašė:Tai kad labai individualu. Jei labai sunki depresija, gali ir 40% manau gaut. Bet realiai nelabai nori duoti žmonėms tų grupių... O jei eini dirbti, tai pašalpa lieka.

Jeigu LABAI sunki depresija, ar su psichoze, tai ~ 30 % turetu duot. :?