Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:
Astronautė-Myška rašė:Turbūt. Nes man paranojas halo nuėmė. Tai negaliu sakyti, kad blogas vaistas. Nors ir nerimo mažiau su halo, tik ta apatija ir mieguistumas tai nu na...
Laukiu nesulaukiu dienos stacionaro, gal pakeis man vaistus. Olanzapiną esu gėrus, bet man rods per trumpai gėriau, nes efekto jokio nejaučiau... :bloga

Labas,gal ka išrado vietoj haloperidolio?

Aisku, kad yra naujesniu. Visi atipiniai neuroleptikai (quetiapinas, olanzapinas, clozapinas, risperidonas, amisulpridas, ziprasidonas, aripiprazolis, cariprazinas) taip pat sekmingai nuima kliedesius/haliucinacijas kaip ir haloperidolis, be to turi geresni veikima negatyviems simptomams (apatijai, abulijai ir t.t.). Senesniu neuroleptiku pagrindine beda yra judesiu sutrikimai, naujesni vaistai yra daug svelnesni siuo aspektu, bet labiau linke svori didinti.
Parašė Ramunyte
#424018 O taip ačiū labai Biggie ,kvetepinas sutvarke mums viska kantriai laukėm tris mėnesius ir sulaukėme.Negaliu apsakyti džiaugsmo akimirkų kai galime gyventi pilnaverti gyvenima ,su gryzom į mokslus ir pan .
Parašė zazule
#436197 Ar yra kam buvęs abscesas po haloperidolio injekcijos? Man daugiau nei prieš mėnesį suleido vaistus, neseniai atsirado didelis skausmingas paraudęs guzas. Tepu su tepalu specialiu jau ketvirta diena, atsivėrė žaizda, valosi pūliai. Nekokia savijauta, labai bijojau iš pradžių, kad pas chirurgą reiks eiti, bet tikiuos, kad namų salygom pavyks išsigydyt :?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436222 Ne, nebuvo, ačiū Dievui. :bloga Aš tų leidimų išvis nemėgstu. Nors tabletės skrandį gadina, bet kažkaip ramiau man su jom. :bloga
O čia kur taip suleido? Poliklinikoj? :what
Parašė zazule
#436225 Namuose mama leido. Gal per maža adata buvo, nes aliejiniu pagrindu pagaminti vaistai ir reiktų su didesne leisti. Kiek anksčiau leisdavo mama, nebuvo jokių problemų, net guzai nesusidarydavo.
Parašė zazule
#437896 Ar buvo kam nors būtent nuo haloperidolio padidėjęs prolaktinas? Vartojau kartu su kvetiapinu, bet gydytoja nusprendė, kad būtent nuo haloperidolio išsiderino hormonai. Aš labiau linkus manyti, kad kvetiapinas pakėlė prolaktiną, nes informaciniame lapelyje parašyta, kad tai dažnas šalutinis poveikis. Norėčiau vėl grįžti prie haloperidolio, nes nuo aripiprazolio labai svaigsta galva, sunku kažką daugiau fiziškai nuveikti, ne kartą esu beveik apalpus.
Parašė _Velvis_
#437897 Gal kas šiuo metu vartojate haloperidolio lašus? Paprašiau gydytojo ko nors "for emergency", nes būna, kai labai sustresuoju, prasideda baimė, nerimas, balaganas galvoje, skambančios mintys, mintys-balsai ir pan.
Parašė _Velvis_
#437907 Gydytojas sako, kad jau virš 20 lašų (2 mg), tipo, EPS reiškiniai lenda...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
zazule rašė:Ar buvo kam nors būtent nuo haloperidolio padidėjęs prolaktinas? Vartojau kartu su kvetiapinu, bet gydytoja nusprendė, kad būtent nuo haloperidolio išsiderino hormonai. Aš labiau linkus manyti, kad kvetiapinas pakėlė prolaktiną, nes informaciniame lapelyje parašyta, kad tai dažnas šalutinis poveikis. Norėčiau vėl grįžti prie haloperidolio, nes nuo aripiprazolio labai svaigsta galva, sunku kažką daugiau fiziškai nuveikti, ne kartą esu beveik apalpus.

Taip. Haloperidolis kelia prolaktiną kaip ir daugelis antipsichotikų.
Pasidarykit PRL tyrimą ir žėkit atsakymą, jeigu PRL pakilęs tada reikės numušti su Cabergolinu ir galvoti apie vaisto nutraukimą.

Jeigu esi vyras nuo didelio Prolaktino gali užaugti moteriška krūtinė, iš spenelių bėgti pienas, impotencija ir daug nenalonių šalutinių. Jei esi moteris irgi daug šlykščių šalutinių.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
_Velvis_ rašė:Gal kas šiuo metu vartojate haloperidolio lašus? Paprašiau gydytojo ko nors "for emergency", nes būna, kai labai sustresuoju, prasideda baimė, nerimas, balaganas galvoje, skambančios mintys, mintys-balsai ir pan.

Mano nuomone Haloperidolį turėtų skirti tik trumpalaikiui naudojimui kai užeina psichozė, o ne ilgalaikiau naudojimui.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437974 Aš irgi galvoju, kad trumpalaikis jo vartojimas turėtų būti. Na aišku aš ne gydytoja ir kiekvieno atvejis individualus. Bet apie save kalbant, tai man jo kartais prireikia, bet stengiuosi praėjus blogumams tvarkytis kitais būdais. :bloga
Parašė _Velvis_
Aldona Julita rašė:Jau devinti metai kaip man leidžia prailgintą haloperidolį. Be jo niekaip

Nepavyko pritaikyti nė vieno atipinio antipsichotiko - risperidono, kvetiapino, olanzapino, aripiprazolo?