- 2022 09 09, 17:20
Aisku, kad yra naujesniu. Visi atipiniai neuroleptikai (quetiapinas, olanzapinas, clozapinas, risperidonas, amisulpridas, ziprasidonas, aripiprazolis, cariprazinas) taip pat sekmingai nuima kliedesius/haliucinacijas kaip ir haloperidolis, be to turi geresni veikima negatyviems simptomams (apatijai, abulijai ir t.t.). Senesniu neuroleptiku pagrindine beda yra judesiu sutrikimai, naujesni vaistai yra daug svelnesni siuo aspektu, bet labiau linke svori didinti.
Ramunyte rašė:Astronautė-Myška rašė:Turbūt. Nes man paranojas halo nuėmė. Tai negaliu sakyti, kad blogas vaistas. Nors ir nerimo mažiau su halo, tik ta apatija ir mieguistumas tai nu na...
Laukiu nesulaukiu dienos stacionaro, gal pakeis man vaistus. Olanzapiną esu gėrus, bet man rods per trumpai gėriau, nes efekto jokio nejaučiau...
Labas,gal ka išrado vietoj haloperidolio?
Aisku, kad yra naujesniu. Visi atipiniai neuroleptikai (quetiapinas, olanzapinas, clozapinas, risperidonas, amisulpridas, ziprasidonas, aripiprazolis, cariprazinas) taip pat sekmingai nuima kliedesius/haliucinacijas kaip ir haloperidolis, be to turi geresni veikima negatyviems simptomams (apatijai, abulijai ir t.t.). Senesniu neuroleptiku pagrindine beda yra judesiu sutrikimai, naujesni vaistai yra daug svelnesni siuo aspektu, bet labiau linke svori didinti.
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam