Moderatorius: signs

Parašė terhenetere
Astro-Meška rašė:Na man teko būti tik Vasaros g. esančiuose "Dienos stacionare", "Psichoterapijos dienos stacionare" ir RVPL "Psichiatrijos ir psichoterapijos dienos stacionare" (Mindaugo g.). Tai man labiausiai patiko tame RVPL Mindaugo g. Man tai maždaug skirtumas nuo tų kitų dviejų kaip diena ir naktis. :achtung
Bet čia labai individualu. Žiūrint ko tikiesi iš to... Na tarkim ar daugiau ramybės... ar kibti jaučiui už ragų ir rimtai su savimi dirbti. :geek

O gal gali plačiau papasakoti, Mindaug g. DS skamba labai naujoviškai: kokia ten dienotvarkė, užimtumas, terapija? Realiai bandau išsirinkti į kurį DS keliauti ir tas sprendimas baigia mane užsmaugti. Ieškau intensyvios terapijos, nukreiptos į elgesio korekciją. Dabar DS yra kone kiekvienoj poliklinikoje, ligoninėje ir dar keli privatūs, o iš aprašymų nieko labai nesuprasi, todėl ir klausiu čia.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435777 Na Mindaugo g. yra mentalizacijos terapijos pagrindu viskas. Mentalization-based therapy.
Tai daugiau terapinamasi per santykį su kitais...
Buvo viena mergina, kuriai visai nepatiko šis DS, ji sakė, kad jai geriau padeda KET terapija. Na čia nėr kaip kitose terapijose. Bet, manau, reik išbandyti, kad sužinotum tiksliai. :geek

Man sunku buvo išbūti 6val ten kiekvieną darbo dieną. Pradžioj ypač... Po to lengviau. Į pabaigą jau žymiai lengviau išbūt buvo. :) Bet ten reik būt nuo 09:00 iki 15val., o jei kokia individuali paskirta, tai ir iki 16val... tokia sistema. (įmesiu tvarkaraštį koks buvo, dabar gal kitoks...)
Man patko, kad ten duoda teorijos ir reik pasukt kartais smegenis ir savo emocijas. :D Bet niekas nelenda į dūšią priverstinai. :)
Patiko, kad labai palaikanti aplinka. Aš kažkaip iškart pajaučiau, kad galiu kreiptis į bet ką, jei reik pagalbos. Ar tai būtų psichologė ar soc darbuotoja, ar muz. terapeutė. Tai duoda saugumo tokio.
Na kai kurie užsiėmimai mažiau patiko, kai kurie labiau... Vienas išvis išmušdavo iš vėžių (apie darbą), tai paprašiau, kad leistų į tą užsiėmimą neiti. :green
Dar patiko, kad patalpos naujos. :D Nes Vasaryne tai pirmą kartą atėjus kiek niūroka man aplinka. Ypač didžiajam dienos stacionare...

O šiaip sunku patart... Nes kai pasišneku su kitais tai vieniems viena labiau patinka, kitiems kita. Tai tiesiog reikia bandyti...
Paveikslėlis

Paveikslėlis

"Elgesio korekcija" tai čia skamba rimtai. Gal daugiau individualiai tokius dalykus sprendžia?
Kaip sakiau sunku patart, ypač nežinant situacijos.
Jei dar kažko norėsi paklaust, klausk. Jei mokėsiu ir žinosiu, pasakysiu. :heart

Ai dar... Dar daug kas priklauso kokia tuomet chebra susirenka. :) Nes būna, kad DS gal ir nėr labai fainas, bet chebra faina. Ir tada atsveria. :geek
Parašė terhenetere
#435781 ačiū už pasidalinimą, be galo vertinu. žiauriai sunku apsispręsti, suprantu, kad kažko reikia, o kas yra kažkas yra didysis klausimas. Mano psichiatrė vis kartoja stacionaras, bet man jis asocijuojasi su klaustrofobija ir oro trūkumu, po ligoninės sutarėme su gydytoja, kad tęsiu gydymą DS, bet tempiu laiką jau pusę metų. Individualią psichoterapiją lankau jau trejus metus, tai ir mąstau ar bus naudos iš DS, nors jausmas, kad terapijoje atsimušiau į stiklinę sieną. Kai užeina depresijos fazė viskas netenka prasmės, va taip ir dabar. O iš esmės esu linkus į savidestrukciją ir stokoju sveikų streso įveikos būdų, todėl kartais pagalvoju, kad KET gal ir variantas, kažkas, kas nukreipta į elgesio korekciją, nes dabar lankau Geštalt terapiją ir kai mano psichologė siūlo pabūti su savo jausmais tai atviru tekstu siunčiu ją ir skęstu savigraužoje. Man siūlė į Ąžuolyno klinikoje DS, bet man jis kelia labai daug klausimų ir toli namų, nesu tikra, kad galėsiu kasdien taip toli važiuoti autobusu ir keliaut per kapinaites - vien mintis kelia nerimą. O Mindaugo DS šalia namų, tai toks malonus siurprizas, kai paskaičiau, bet įsijungia prietarai - su atsarga žiūriu į RVPL. Žodžiu jausmas, kad sukuosi karuselėje.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435783 Na nežinau dėl RVPL. Aš ten tik draugę esu lankiusi... Tai man ten nepatiko visiškai. Bijau tos ligoninės. :bloga
O šis DS jų tai neblogas. Man tai net patiko. :D
Labai nesuk sau smegenų, manau. Varyk kur arčiau, nebūtinai į Mindaugo g., bet ir kad ne kitam miesto gale. :geek Nes visur panašu realiai...

Dar įmesiu puslapį jų, nors jį dar kuria. Bet bent nuotraukyčių yra. :D
https://lengva-diena.lt/
Gal lengviau bus apsispręst. :)
Parašė terhenetere
#435939 prisikaupiau parašyt kai pagaliau emocijos nuslūgo - apturėjau labai "įdomią" diskusiją su psichiatre, dabar jos teigimu DS ne variantas, nes bus mažai naudos ir neatlankysiu. nežinau, ar čia atvirkštinė motyvacija ar kas dabar, bet ji pakeitė vaistus ir įkyriai siūlo vietoj DS atsigulti į "lengvesnio profilio ligoninę", konkrečiai į Santariškių Psichiatrijos skyrių, kas man vėl naujiena, išmušanti iš vėžių. Informacijos rasti sunkiai einasi, tai vėl bandau laimę - gal kas turi naujesnės patirties? nes dabar dviguba dilema - keisti psichiatrę ar bandyti pasitikėti ir važiuoti į ligoninę, ko nelabai noriu
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435942 Nu ką aš žinau, man atrodo ne jai spręsti. Jei esi adekvatus žmogus. Galvoji, kad DS tau geriau, tai ir varyk į DS. Bent aš taip daryčiau... :bloga Ne jai gi reiks gulėt toj ligoninėj. Nebent kažkokių suicidinių minčių yra ar dar kokių blogumų ko neišspręstų dienos stacionaras...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#437969 Galit kas nors papasakoti kas gulėjo psichikos ligoninėje paskutinius kelis metus ? Kaip sekėsi ? Kas pasikeitė ? Ar kažkas patobulėjo per paskutinius 10 metų ? Ar daugiau užsiėmimų ? Ar skiria kokius naujesnius vaistus ar naujas terapijas ar dar kažką ? Kiek laiko maždaug gulėjote ? Kaip Vasaros ligoninės atnaujinimas ? Ar dar veikia Ąžuolyno klinika ? Ir tt..
Būtų įdomu išgirsti istorijų.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437975 Na aš manau, kad nelabai kas keičiasi. :achtung Nors gal daug nuo gydytojo priklauso... Bet realiai tai atsiliekam, manau, Pasauliniam kontekste. Taip žvėrškai net sakyčiau. :achtung

Na kažkas naujesnio yra tas stacionaras Vilniuje Mindaugo g. kur anksčiau kiek rašiau. O daugiau tai... :death
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Astro-Meška rašė:Na aš manau, kad nelabai kas keičiasi. :achtung Nors gal daug nuo gydytojo priklauso... Bet realiai tai atsiliekam, manau, Pasauliniam kontekste. Taip žvėrškai net sakyčiau. :achtung

Na kažkas naujesnio yra tas stacionaras Vilniuje Mindaugo g. kur anksčiau kiek rašiau. O daugiau tai... :death

Skaičiau Vasaros ligoninė atsinaujino ? Žėjau foto tai atrodo labai moderniai. Neteko ten gulėti ? :?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438186 Tai ten tik pirmas skyrius atsinaujino. Tas kur ant kalniuko buvo. Ir nežinau ar jau atidarytas, skaičiau straipsnį, kad baldų niekaip negauna. :achtung
ParašėRasti
#438202 Kiek bandau susipažinti su šiuo puslapiu, tuo stiprėja įspūdis, kad būtent čia sveiki susirinkę.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438203 Pernai del psichikos ligos nedarbingume menesi buvau :( net tevo kabanciu marskiniu bijojau. Tiesiog visko nerasau. Darbe irgi labai sunku. . Kai kada pacientu darbe bijau. Devinti metai leidzia haloperidoli
ParašėRasti
#438207 Skaičiau truputį apie tai, ką rasei. Dar tinkamai nemoku naudotis puslapiu. Rašai ramiai ir atvirai. Užkliuvo "ramiai" . Net nesitiki, kad mintis dėsto nerimo sukaustytas žmogus.
ParašėRasti
#438226 Parinkai teisingą žodį "prisitaikiau". Ne veltui liaudyje sakoma: " ir šuo kariamas pripranta".