Moderatorius: signs

Parašė bleenkepis
#435545 Sveiki, ilgą laiką vartoju Xanax, apie 10 metų, Ir mažiau ir daugiau. Turiu klausimą, ar įmanoma, kad psichiatras priskirtų didesnę, dozę negu 1 mg. per dieną? Šiuo metu įsidarbinau, turiu didėlį nerimo sutrikimą, Esmė, kad ilgą laiką kovoju su kažkokiu keistu surikimu. Negaliu pažiūrėti žmonės tiesiai į akis, smegenys automatiškai suranda, tarkim apgamą, ar raukšlę tarp akių, ar dantis ir žvilgnis nukypsta ten. Kovoju su tuo ilgą laiką. Prėjau liepto galą, nes keliu diskomfortą žmonėms, vien tik savo žvilgsniu. Akys išplėstos įsitempusios, per prievartą bandau žiūrėti į akis ir nepavyksta. Du miligramai Xanax šiek tiek nuramina bet tiek man nepriskirta. Tai vėlgi klausimas, ar psichiatras gali išrašyti vartoti Xanax daugiau nei vieną miligramą per dieną. Ačiū!
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435550 Man rods sugriežtinta dabar yra, tai nelabai.
O šiaip 10 metų??? :bloga Jis gi per atmintį belekaip kerta. Ar tau nekirto?
Aš niekad į akis nežiūriu. :) turiu klausos problemų, tad žiūriu į lūpas, nes truputį skaitau iš lūpų. Nežinau. Gerai pagalvočiau dėl to xanax. Eičiau gal geriau į kokią KET terapiją. O gal bandei jau?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#435570 Nezinau del xanax, man kitokiu israso, pazymi recepte spec/ypatingas paskyrimas.
Parašė terhenetere
#435937 Xanax yra benzodiazepinas, tai yra vaistas, sukeliantis priklausomybę ir daugybę šalutinių problemų, konsultuokis su gydytoju ir prašyk vaistų, nesukeliančių priklausomybės. aišku sunku bus nušokti po tiek metų vartojimo, bet patikėk tikrai verta.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435940 Mane kas labiausiai gal gąsdina dėl raminamųjų, kad labai pablogina kognityvines funkcijas... Nu aišku po priklausomybės... Priklausomybė dar labiau gąsdina. Mačiau ligoninėj kaip žmonės eina iš proto negavę raminamųjų. :bloga
Parašė terhenetere
#435941 aš suprantu, kad yra atvejų, kai jie reikalingi, be kai teko pačiai nuo jų nušokti, tai vienas baisiausių potyrių buvo, tikrai galvojau išeisiu iš proto iki galo :D šiaip man daug aiškumo įvedė vienas dokumentinis filmas, Take Your Pills: Xanax vadinasi, labai aiškiai ir suprantamai viską išdėliojo į savo lentynas ir aš prisiekiau daugiau niekada tų vaistų negert, nesvarbu kaip blogai būtų
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438533 Su kognytivinem funkcijom beda. Vaistai šalina mintis. Bet labai jau sunku orientuotis realybeje. Kazkokiu stebuklu istveriau rugpjuti. Dabar toks atkrytis, niekaip nesusikaupiu. Dar rudenine melancholija artinasi
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438539 Na taip... Aš išvis išsiblaškiusi kaip nežinau kas... Viską rašytis reik.. Ir tai sugebu pamiršti. :achtung Paskutiniu metu net knygų skaityt nesigauna. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Aldona Julita rašė:Su kognytivinem funkcijom beda. Vaistai šalina mintis. Bet labai jau sunku orientuotis realybeje. Kazkokiu stebuklu istveriau rugpjuti. Dabar toks atkrytis, niekaip nesusikaupiu. Dar rudenine melancholija artinasi

Kokius vaistus vartojate ?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#438554 Man nuo issiblaskymu ir susikaupt padeda memantinas.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438561 Phurizz, leidziama prailginta haloperidoli kas dvi savaites, kvetiapina 100 ryte ir 300 vakare, Artane nuo drebejimo.

Dar vartoju tiroksina 100, thybona ( skydliaukei), tivulina ( nuo uzkilusio insulino).
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
Astro-Meška rašė:Na taip... Aš išvis išsiblaškiusi kaip nežinau kas... Viską rašytis reik.. Ir tai sugebu pamiršti. :achtung Paskutiniu metu net knygų skaityt nesigauna. :bloga

Man tas pats.Vizito pas gydytoją laukiau dvi savaites ir tik šiandien prisiminiau,kad turėjau ketvirtadienį nueiti. :bloga nors aš šaldytuvo net pasikabinusi kalendorių su priminimais,bet kažkaip sugebu nepamatyti. :achtung O knygą net neprisimenu kada paskutinį kartą skaičiau.Gaila aišku, nes turiu gal 30 kurias norėčiau perskaityti,bet nepajudu iš vietos...
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438608 Kokie variantai yra iš neuroleptikų LT? Saugesnių? Jei reik nuimt paranojoms?
Geriu aripiprazole dabar 20mg. Bet nenuima.
Haloperidolis nuima, bet nesinori jo vartot ilgalaikėj perspektyvoj.
Risperidonas gydytoja sakė moterims išderina ciklą ir pan. - nelabai tinka.
Quetiapine netinka. Dėl cukraus ir neramių kojų sindromo.
Olanzapine - svoris...

Cariprazine tai kaip aripiprazole panašus?
O kas tas paliperidonas? Nelabai forume info yra, tik kad labiausiai prolaktiną kelia.
Ziprasidonum? Amisulpridum?
Parašė zazule
#438619 Kariprazinas panašiai kaip aripiprazolis veikia, jis aktyvinantis neuroleptikas, bet mažiau nerimą kelia. Aš per mėnesį +5kg priaugau, kai vartojau kariprazino 1,5mg per parą ir dar šalia 0,25mg klozapino. Nežinau, nuo kurio būtent vaisto papilnėjau, bet rašo, kad kariprazinas dažnai didina svorį. Dėl to ir nutraukiau šiuos vaistus, nors šiaip su jais visai neblogai jaučiausi. Paliperidoną prieš 10 metų vartojau prailginto veikimo injekcijomis Xeplion apie metus laiko. Man žiauriai sukėlė prolaktiną, iki tokio lygio, kad atsirado prolaktinoma ir turėjau eiti pas endokrinologą, gerti papildomai vaistus prolaktinui mažinti. Su Xeplion sunkiai sekdavosi užmigti, vartojau lorafeną, bet dažnai ilgai reikėdavo laukti, kol suveiks.