Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438632 Rasti, aš nežinau atsakymo. Esu medikė, bet į šį klausimą neatsakysiu. Galiu tik patarti privačiai pasikonsultuoti. Susirasti gydytoją pagal atsiliepimus.

Aš pati taip darau, jei nepadeda poliklinika, kreipiuosi privačiai. Taip man buvo per gyvenimą tris kartus. Problemos buvo išspręstos. Forume psichiatrų nera.
ParašėRasti
#438633 Ačiū, Aldona Julita. O lankausi privačiai. Mąstau, gal kitur žvilgtelėti. Psichosomatinis sutrikimas. Nepatikėčiau tuo, jeigu netektų pačiai susidurti ir jeigu smarkiai nepagerėtų, tačiau dėl šalutinių - nutraukti pagerėjimą. O dėl narių čia...nėra žodžių, kokie visi išprusę.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438634 Tai turbut bando daug vaistų. Turbut ant lojaliu gydytoju papuole. As tai jau 8 metus gydausi vienu metodu. Padeda ir gerai. Daugmaz svori stabilizuoti pavyko, bet mesti nesiseka :bloga bet yra kaip yra :)))
Vartotojo avataras
Parašė emar
#438635 Zvimbimas galvoje vadinasi tinnitus. O dėl elektros iškrovų brain zaps'ai :) Man buvo, kai per greit nutraukiau escitalopramą (nebeužteko kantrybės).

Šiaip aš jį išmokus ignorint. Kau prasideda melodijos, ir dar garsesnis skambėjimas, suprantu, kad situacija blogėja, reikia pertraukos ir ieškoti būdų nusiramint ir išleist susikaupusį stresą.
ParašėRasti
emar rašė:Zvimbimas galvoje vadinasi tinnitus. O dėl elektros iškrovų brain zaps'ai :) Man buvo, kai per greit nutraukiau escitalopramą (nebeužteko kantrybės).

Šiaip aš jį išmokus ignorint. Kau prasideda melodijos, ir dar garsesnis skambėjimas, suprantu, kad situacija blogėja, reikia pertraukos ir ieškoti būdų nusiramint ir išleist susikaupusį stresą.

Emar, ačiū ir tau, kad nepasidžiavai ir sureagavai į mano klausimą. Gydytojai už pinigus neturi man atsakymų.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Rasti rašė:
Phurriz rašė:
Crazy rašė:Man asmeniskai tikrai dave ir duoda naudos, gerai parinkti vaistai vartojami saziningai man leidzia dirbti ir islaukyti sunku fizini ir protini darba po 12val kas 3dienas praktiskai be biuleteniu, ir beveik pusantru metu be ligoniniu, kai anksciau is ju neislisdavau, ir guldavausi po 4-5kart i metus... :oops:

Smagu girdėti :luv:

Buvau uždavusi klausimą. Atsakė tik Astro-Meška. Gal galėtų supratimu ir išmanymu pasidalinti ir kiti nariai?
Klausimas buvo apie šalutinius reiškinius nuo cipralexo ir mitrazapino. O jie tokie: regos sutrikimas ir zvimbėjimas galvoje. Ne ausyse. Ar apskritai tokie, ar gali būti? Gydytojas neigia. sako negirdėjęs. Nesu patikli gydytojų atžvilgiu. Vartojau vaistus apie mėnesį. Nutraukiau be vargo ir be skausmo. Rega tikrai gerėja. Zvimbimas išliko. Jis nėra pastovus. Tai garsesnis, tai tylesnis, tai jo nėra. Bet jis yra iki šiol. Bet du dalykai atsitiko, pradėjus vartoti šiuos vaistus. Ir esu tikra, kad tai susiję. Apie juos ir primiršus buvau. Vyko tik naktimis, miegant. Kartą labai trumpai (akimirką, sekundę), antrą kartą (gal po 5 dienų) ilgėliau (gal 2 sekundės, trys), net truputį nusigandus buvau. jausmas: laidams susilietus, iškrovai esant. Niekada nesu jokių vartojus anksčiau antidepresantų. jeigu ne rega ir klausa ir to pasekoja - baimė - nuostabiai jie man tinka. Atsakykite, prašau.

Taip. Regos sutrikimas gali būti ir netgi informaciniam lapelyje tai parašyta. Nutraukus vaistus turėtų atsistatyti.

Nutraukus vaistus būna vadinami Brain Zaps, čia toks elektros šoko jausmas smegenyse, bet jis praeina per kelis mėnesius po nutraukimo. O zvimbimas ir elektros srovės jausmas būna beveik visiem kurie pergreit nutraukia vaistus.
ParašėRasti
#438640 Esamiems ir būsimiems - ačiū už žinias.
Toks patikslinimas. Tas elektros šokas ir kažkokie Brain Zaps (negirdėtas, neregėtas) atsirado pradėjus vartoti vaistus. Cipralex su mitrazapinu. Tokiems reiškiniams atsiradus - pati vaistų vartojimą nutraukiau. Į jų vietą buvo paskirti zofoltas su mitrazapinu - visos negandos liko, bet ir naudos nebuvo. Ir vėl nutraukiau. Pati. Iki vizito toloka, rugsėjo 28 d. Užsirašiau atlikti galvos MRT. Svarbiausias likęs klaustukas: nepaisant į regos ir zvimbesio galvoje (ne ausyse) sutrikimą, (o rega atsistato), ar galėčiau vėl bandyti sugrįžti prie cipralexo ir mitrazapino. Man ta pora velnioniškai tiko: jaučiausi visiškai sveika.
Ar neatsivilks iš paskos ir anie, o gal net ir suūmėję?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438655 Man atrodo, kad čia šalutiniai, kurie su laiku praeina geriant vaistus, bent jau daugumai. :bloga Reik tik iškentėt tą pradžią. Stengtis nuo mažų dozių pradėt, jei organizmas jautriai reaguoja į vaistus... Apie Brain Zaps;us tai forume rašė nariai įvairiose temose. Gali per paiešką forume pasiskaitinėt.
Viršuj prie facebook ženkliuko yra "Ieškoti". :)
ParašėRasti
Astro-Meška rašė:Man atrodo, kad čia šalutiniai, kurie su laiku praeina geriant vaistus, bent jau daugumai. :bloga Reik tik iškentėt tą pradžią. Stengtis nuo mažų dozių pradėt, jei organizmas jautriai reaguoja į vaistus... Apie Brain Zaps;us tai forume rašė nariai įvairiose temose. Gali per paiešką forume pasiskaitinėt.
Viršuj prie facebook ženkliuko yra "Ieškoti". :)

Ačiū tau, Astro-Meška. Nuomonės man svarbios. Gydytojas nesakė "palauk". Nors apie tai daug yra parašyta. Pakeitė į Zolofta ir tiek.
ParašėRasti
#438740 Turiu klausimą apie tą zvimbimą galvoje.
Laikiną gydymą susigalvojau pati ir ne dėl zvimbimo. Tiesiog nerimauju, kad nesant jokiam gydymui šiuo metu viskas bus grąžinta su kaupu. Ko bijau. Ryte pusę lexotanilio ir vakare pusę lexotanilio plius pusę zolpidemo. taip gydytis pradėjau nuo vakar ryto. Zvimbimas juntamas vos vos. Kas gi čia? šalutiniai ar tinitas?