Moderatorius: Astro-Meška

Parašė DarbasToks
#439338 Sveiki, nezinau kas yra bet netiketai prasidejo tokie dalykai kaip pvz: 100 kartu buvau kirpykloj bet 101,102 ir 103 karta prasidejo kazkokios panikos. Negaliu issedeti kedej, pasidaro karsta, silpna, tirpsta visas kunas, dreba kojos. Kazin kaip ta problema spresti, vartojau pora men SSRI( nezinau kodel gydytoja taip trumpai paskyre) bet kasdieninis nerimas truputi trukde, padejo vaistai. Nes dirbu pamainom, nenustatyta laika sirgau laimo liga. Gyvenime jokiu pokyciu neivyko. Bet va ta situacija pzv kirpykloj, pasikartoja. Pries eidamas isgeriau 0.25mg xanax. Galvojau bus ramiau, na bet, nepadejo, vidury kirpimo net pasiprasiau kad isleistu i lauka. Gal turit kokiu patarimu? Vaistu?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439339 jei išėjimas į lauką padeda, tai susitarti, kad išleis protarpiais. Ir stebėti, ar nerimas nesiplečia. Ar gali būti, kad nerimas labiau susijęs su kirpyklos aplinka? Ar labiau su žirklėm ar mašinėle? Jei susiję su garsais, užsikimšti ausis, jei su lietimu... tai gal irgi galima kažką sugalvoti.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#439341 Man būdavo katastrofa eiti į kirpyklą. :bloga Nes kai tam tikrose kaklo srityse prisilečia, tai aš net pašoku iš vietos. Ilgai vaikščiojau ilgais plaukais ir išvis vengiau kirpyklos. :achtung Bet po to pradėjau eit pas kaimynę kirptis. Tiksliau, motina nutempė. :achtung Iš pradžių būdavo tas pats, drebėdavau pas ją, pašokdavau, bet ji labai ramiai ir švelniai kirpo toliau. Nu žinok prireikė ne vienų metų kol pripratau prie jos. Ir nors ji jau kerpa kreivokai (pensininkė), bet man ramu pas ją. :geek Jau išvis nebedrebu ir nešokinėju. Ramiakas man dabar tas kirpimas. :geek Bet einu tik pas ją kol kas. Gal ir tau reik savo kirpėją kažkokį (-ią) susirasti. :? Kaip sako emar žiūrint kas tave labiausiai trikdo... :?
Ar tas nerimas visur yra ar tik tam tikrose vietose ir situacijose?
Parašė DarbasToks
#439346 Esmė kad random kazkada vasara ta pajauciau, tiesiog besededamas kedej pajauciau visus tuos fizinius simptomus, po naktines pamainos kirpausi, galvojau gal siaip kunas nebeatlaiko, tai siaip ne taip issidejau. Poto darbe po keliu dienu ta pati pajauciau nakti dirbdamas, greitaja issikvieciau, 200 spaudimas. Okey galvoju, sirdis gal paslubavo. Gydytoju apeita ir tyrimu atlikta LAABAAI DAUG, ir viskas ten ok. Kol galu gale pasake kad man vegetacines nervu sistemos pervargimas, ir israse SSRI porai men, tai ta nerima jausdavau visur, parduotuvej, darbe, stovedamas kamstyje masinoj, bet pora men pageriau vaistus, juos nutraukiau ir kaip ir gerai, buvo ten momentu kazkokiu lengvu, bet pratempiau. Bet vakar po vizito kirpykloj supratau kad visgi vistiek yra problema kazkokia :D kirpo pora men mama, bet nu norisi padoriau apsikirpti. Tai ar cia mano smegenys atsimenena pirma ir antra karta ta situacija ir issaukia ta panika, ar dar kazkas. Nervuoja tik tas, kad nu gyvenime niekur taip nera buve :D :D sakau gal tie SSRI(Cipralex) bus padeje, bet no. Nes man siaip jokiu trigeriu nera del kirpimo, nei garsai, nei prisilietimai, nei tas prijuostes prispaudimas prie kaklo. Nu ir as aisku prisiminiau tuos pirmus kartus priees vizita, jau xanax 0.25mg paimsiu galvoju ir ramu, mintyse apie tai nepagalvojau net kad buve nemalonu, bet fiziniai pojuciai prasimušė vistiek
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439347 Išmok meditacijos, kažkokio atsijungimo prieš tai. Kai jau matysi, kad pavyksta, tada eiti kirptis, irgi su pertraukomis. Susitaikyt su tuo, kad problema ir išmokti jas spręsti.
Parašė DarbasToks
#439349 Na kazka reikes galvot, nes nu kazkaip pats kunas tiesiog fizinius simptomus duoda, as net nespejau pagalvot kad man cia bloga ar kazka, gydytoja sake jeigu ka panasaus pajusi kada, pasiskambint ir tada Cipralex jau ne 2men gert kaip dabar, o jau ilgesni laika, man tie vaistai kaip ir ok, su jais kasdienybe gera, ir padejo,
Parduotuvese visur to nebejauciau kaip anksciau, bet galvoju ar jie cia kelias i sekme. Eh tos smegenys ir kunas koks sudetingas
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439350 tiesiog stebėk, ar iš tiesų pakankama Cipralex dozė. Aš gėriau juos nuo depresijos, bet fiziškai jausdavau "smigimą" žemyn, tai didinau iki 15, tada jau šaltakraujiškai galėjau vertinti situacijas ir atsaką į jas. Ir keisti elgseną. Po to jau galėjau nutraukti. Bet vėliau, kad neįkrisčiau į būsenas, jau atsitraukdavau iš situacijų anksčiau nei jos galėtų mane paveikti.
Parašė DarbasToks
#439351 Na, as geriau 10mg, man budavo kasdienybej tokie simptomai kaip kaklo ir sprando surakinimas netiketas, arba atvirksciai, galva nebesilaike, pavalgius atpili iskart nes grynai skrandis uzsispazmuoja, bet 10mg 2menesius isgerus, sitie dalykai susitvarke, na buna dienu, bet pakenciama. Bet galvoju idomu koks rezultatas butu pavartojus ilgesni laika. Nes man tai grynai, fiziniai tokie simptomai, aisku nuo to poto ir smegenyse uzsisuka ( kas cia man darosi? ; nejaugi vel? ar kazkas panasaus ) nes bent kiek skaitinejas pas jus forume, zmones ssri vartoja ilgesni laika, man kazkodel tik pora men paskyre, bet aisku sake jeigu pajusiu tuos simptomus, skambink.
Siaip galvosiu, gal dar gydyma vaistu pavartot, ar bandyt gal i kita kirpykla pvz netiketai apsikirpt, arba tiesiog i tuos simptomus nusispjaut ir paziuret kas bus, svarbiausia nenualpt, nors malonu tikrai nera, kai kunas visas tirpsta ir oro truksta :D nu bet kazkaip reikia tą pramušt
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439355 aš gėriau pusantrų metų. Bet negerdama jo jaučiausi blogai, per tą laikotarpį buvau bandžiusi mažintis dozes ar mesti, bet atsisakydavau tos minties, nes depresija sustiprėdavo.

Aš galiu klysti, bet pas tave kažkokios emocijos stipriai užspaustos ir užsidėjęs blokas. Tik kūnas fiziškai reaguoja. Jei nebaisu, pabandyk paskaitinėti knygą "Kūnas mena viską" ir pasižiūrėk, ar kyla kokių nors asociacijų. Po truputį įmanoma susitvarkyt. Jei nesinori, irgi suprantama.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439356 Dėl vaistų, pasikonsultuoti su gydytoju kokius vaistus gali skirti, ir kokį poveikį kas daro. cipralex vistiek turi kauptis sistemoje, kol pasireikš poveikis, tai jau taip prieš išėjimą jo nepagersi. Bet organizmas tavo, turi žinoti ir kas tau tinka, kokie šalutiniai ir kitus dalykus.
Parašė DarbasToks
#439357 Nu sunku paaiškinti apie tas emocijas, nes esmė kad visas sitas pojutis tiesiog viena diena PYST ir atsirado, dar suprasciau kad gyvenime butu kas atsitike, kazkokia baime jausciau, nu bet grynai nieko. Tiesiog filma beziurint 200 spaudimas uzkilo, krutine spaude, ir galvojau sirdis arba visokios skydliaukes ir t.t. Pasirodo NE :D Todėl ir neurologas ir psichiatre sako tau autonomines nervu sistemos pervargimas, ir terapijos ar pokalbiai gali nepadėt, nes kaltininkas tai yra pamaininis protinis darbas, ir nenustatyta laika sirgimas laimo liga kurie ir prisidejo prie sito. Gal bandysiu sneketis su gydytojais, ir pasigalvot ta Cipralex pavartot ilgesni laika ir ziuret kokie pojuciai bus. Nes du men kursas tai cia kazkoks trumpas, net nustebau kai gydytoja pasake kad antra dezute vaistu jau nutrauk po biski, nors kasdieninius geresnius pojucius, energijos padidejima igavau tik po menesio vartojimo, aisku kasdienai jauciuosi salyginiai gerai apart tam tikru specifiniu situaciju. Malonu su jumis padiskutuot kas supranta tai, uzvedat ant kelio :DD
Parašė DarbasToks
#439359 Visi simptomai grynai atitinka viska kas parasyta, labai idomi info, tai cia tas ir bus kaltininkas... Nes esme kad as siaip kasdien jausdavau nuovargi, jegu neturejima, bet ai, gyveni ir viskas. Poto ivykiu su netiketu spaudimu pradejau darytis tyrimus, simtai euru sumoketa, nes net nepagalvojau apie psichologines problemas, ir i ta tyrimu paketa isidejau ir laimo liga, pazystama parekomendavo pasidaryt, nes zinojo kad zvejot megejes ir gamtoj pabut, na ir ka, pasirodo nezinoma laika turejau ta laimo liga, tyrimas parode kad siuo metu kune yra bakterija ir antikuniu buvo tiek daug kad skale iki 100 tik yra tai pas mane jau buvo virs MAX , ir daugiau neberode :D zodziu, erke, nejuokai...
Vartotojo avataras
Parašė emar
#439360 Su cipralex'u tai tokie reikalai, kad jis išjungia ne tik nerimą ir liūdesį, bet ir džiaugsmą.