Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Phurriz rašė:Kas vartojat vaistus kurie gadina metabolizmą, pakelia apetitą, auginą svorį.. tokius kaip Clozapinas, Olanzapinas dar galima priskirti Kvetiapiną.. Jūsų daktarė tikriausiai skiria Metforminą, kad sutvarkytų gliukozės problemas ir svorį.
Aš sugalvojau savo idėją kurios net Chat Gpt nėra girdėjus. Yra toks papildas Berberinas kuris įrodyta, kad veikia taip pat kaip Metforminas, bet be jokių šalutinių poveikių.

Taigi kam yra problemų su metabolizmu vartojant vaistus pirmiausia pabandykit Berberiną, o ne iškarto Merforminą.

Clozapinas ar Olanzapinas + Berberinas apsisaugoti nuo diabeto!

Oho, ačiū už info. :geek
Parašė Ramunyte
Phurriz rašė:
Ramunyte rašė:Sveiki dar,labai idomu,patirtis apie si vaistą ?labai bijau jo jai ives sūnui ,bet kaip sūnus samo mama teik bandyt viską kad tik atrasti ta evektyviausia gydyma jam.labai nori ir tikisi atrasti,ir labai laukia remisijos,bet kolkas dar tik ieškom efektyviausio gydymo.

Sveiki. Kaip sekėsi su šiuo vaistu ?

Viskas gerai buvo tris metus tik dabar pries egzaminus gavom atkriti,kodel taip buna ? :( prie jo pridejo resperidona 2mg bet tikiuos jog laikina kol stabilizuosis ir tada gal padidins kvetapina ,jai 600 mg ir lamictal pramuse gal reikia kelti kvetap.bus matyt ka sakys gydytojas jo.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#439455 Atkryčiai kodėl būna? Manau, dažniausiai dėl streso. Mes manau jautresni stresui esam su tokiom ligom. Todėl labai reik mokytis visokių streso įveikos būdų. Vieni patys kažkaip skaito knygas, ar ką ir mokinasi, kiti eina pas psichologus. Man asmeniškai padeda ėjimas pas psichologus, psichiatrus, dienos stacionarai. Grupinė terapija, manau, irgi padėjo. Ir aš esu įsitikinusi, kad vaistų vien nepakanka. Reik kažkokio palaikomojo terapinio gydymo. Dar man padeda bendravimas su kitais, o ypač su tais, kas patiria panašių dalykų. Padeda dar labai hobiai. Ar jūsiškis, Ramunyte, turi hobių? Aš pamačiau dabar, kad jei vien dirbu, tai irgi labai sunku būna ir dažnesnės duobės man. Reik kažkokios mėgstamos veiklos turėt, kad nusikreipti, kad būtų ne vien darbas ar mokslas.
Va, aš pastaruoju metu labai į duobes įkrentu. :bloga Tai kai praeitą savaitę iškritau, tai sugalvojau, kad man reik nusikreipti nuo darbo ir sunkumų DS... Tai sugalvojau užsirašyti į boso pamoką. Nors net neturiu boso, bet seniai svajojau pramokt juo grot, nu ir ką, susitariau, nuėjau ir vien tai padėjo iš tos duobės išlipt. Nes nusikreipiau į mėgstamą, įdomią veiklą. Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuj galima rast kur pirma muzikos pamoka nemokama. :geek Užsirašiau dabar šeštadienį šį į vieną muzikos mokymo centrą, į boso pamoką nemokamai. :geek O rytoj eisiu į muzikos parduotuvę rinktis bosinės gitaros. Ir tai man jau kelia džiugesį. Nors pilna visokių bėdų. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Ramunyte rašė:
Phurriz rašė:
Ramunyte rašė:Sveiki dar,labai idomu,patirtis apie si vaistą ?labai bijau jo jai ives sūnui ,bet kaip sūnus samo mama teik bandyt viską kad tik atrasti ta evektyviausia gydyma jam.labai nori ir tikisi atrasti,ir labai laukia remisijos,bet kolkas dar tik ieškom efektyviausio gydymo.

Sveiki. Kaip sekėsi su šiuo vaistu ?

Viskas gerai buvo tris metus tik dabar pries egzaminus gavom atkriti,kodel taip buna ? :( prie jo pridejo resperidona 2mg bet tikiuos jog laikina kol stabilizuosis ir tada gal padidins kvetapina ,jai 600 mg ir lamictal pramuse gal reikia kelti kvetap.bus matyt ka sakys gydytojas jo.

Galit parašyt visą gydymą ir kokia dozė Clozapino ? Kokius šalutinius jaučia ? Kaip svoris ? Ar nėra problemų su judėsiais, raumenų spazmai ? Rankų drebėjimas ? Ar galit ilgai išsedėti vienoje vietoje, ar nesinori vaikščioti daug ?
Parašė Ramunyte
#439843 Mes kolkas geriam kvetapina600mg,ir lamictal 200mg,viskas buvo gerai, dabar atkrytis po 3metu bande resperidona jungti netiko ,atjungia dabar bando arispa ,kad sustiprintu kvetapino koncentracija kraujyje ,tai nezinau ar tiks jai ne ,beliks tik tada leponex bet jo labai bijau plius guleti kigoninej jis negali isguleti oravargon ir taip pries efektyvu gydima,bet pagal psichiatrus Kaune kuo jaunesniam iveda leponex tuo geresnes prognozes oi mezinau net baisu pagalvot,tikekim jog tiks arispa prie kvetapin.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Ramunyte rašė:Mes kolkas geriam kvetapina600mg,ir lamictal 200mg,viskas buvo gerai, dabar atkrytis po 3metu bande resperidona jungti netiko ,atjungia dabar bando arispa ,kad sustiprintu kvetapino koncentracija kraujyje ,tai nezinau ar tiks jai ne ,beliks tik tada leponex bet jo labai bijau plius guleti kigoninej jis negali isguleti oravargon ir taip pries efektyvu gydima,bet pagal psichiatrus Kaune kuo jaunesniam iveda leponex tuo geresnes prognozes oi mezinau net baisu pagalvot,tikekim jog tiks arispa prie kvetapin.

Man būtent Leponex turėjo mažiausiai šalutinių iš visų vaistų, nors jis skaitosi pavojingiausias.

Nuo Leponex didžiausi ir pavojingiausi šalutiniai kai sumažėja neutrofilai ar baltieji kuneliai kraujyje, bet tai įvyksta labai retai, praktiškai niekam. Kitas pavojingas šalutinis yra miokarditas, bet jis taip pat beveik niekam neįvyksta, tiek pat šansų gauti miokarditą kaip būti nukrentkam žaibo gal 0.2 % šanso.

Kas tikrai daug šansų, bus nuo Clozapino tai svorio priaugimas, seilėtekis naktį ir daugeliui būna vidurių užkietėjimas.

Manau Leponex šalutiniai yra mažiau blogesni negu kitų antipsichotikų vadinamų "netipiniai" kurie sukelia judėsių problemas, akatiziją, diskinizija, drebulius, patkinsonizma, distonija.. O nuo Clozapino judėsių sutrikimų rizika yra labai maža, nes jis neblokuoja dopamino taip stipriai.

Kas labiausiai nervuoja tai kraujo tyrimus darytis kas mėnesį su Clozapinu, bet, manau verta, nes jis tikrai padeda. Ypač padeda gerai išsimiegoti ir kitą rytą gerai jaustis. Labai gerai sutvarko Šizofrenijos simptomus teigiamus ir neigiamus.
Daktarai dėlto jį rečiau ir rašo, nes kraujo tyrimai labai nepatogus dalykas, bet jau geriau Clozapino gauti ligoninėje negu netipinius neuroleltikus kaip Haloperidolis, Invega, Risperidonas...
Parašė Ramunyte
#439855 Oi,kaip ačiū Phurriz,kad parašei,o kokia doze jo geriama ir mum sake dar paliktu arrispa prie jo dėl svorio,nes svoris bus didziausia problema va sito bijau nes bus ne ka didesne problema nei liga.Ir aisku pats keitimas jai reikes ligonineje guleti va cia baisiausia bėda.Ji vestu vietoj kvetapino tada,Bet čia jai nesuveiks arispa su kvetapinu ir lamictal.
Parašė Ramunyte
Ramunyte rašė:Ir aisku beda jai viduriai uzkietetu pastoviai,o kaip tau ar priaugo svoris kokie salutiniai?
Parašė Ramunyte
Phurriz rašė:
Ramunyte rašė:Mes kolkas geriam kvetapina600mg,ir lamictal 200mg,viskas buvo gerai, dabar atkrytis po 3metu bande resperidona jungti netiko ,atjungia dabar bando arispa ,kad sustiprintu kvetapino koncentracija kraujyje ,tai nezinau ar tiks jai ne ,beliks tik tada leponex bet jo labai bijau plius guleti kigoninej jis negali isguleti oravargon ir taip pries efektyvu gydima,bet pagal psichiatrus Kaune kuo jaunesniam iveda leponex tuo geresnes prognozes oi mezinau net baisu pagalvot,tikekim jog tiks arispa prie kvetapin.

Man būtent Leponex turėjo mažiausiai šalutinių iš visų vaistų, nors jis skaitosi pavojingiausias.

Nuo Leponex didžiausi ir pavojingiausi šalutiniai kai sumažėja neutrofilai ar baltieji kuneliai kraujyje, bet tai įvyksta labai retai, praktiškai niekam. Kitas pavojingas šalutinis yra miokarditas, bet jis taip pat beveik niekam neįvyksta, tiek pat šansų gauti miokarditą kaip būti nukrentkam žaibo gal 0.2 % šanso.

Kas tikrai daug šansų, bus nuo Clozapino tai svorio priaugimas, seilėtekis naktį ir daugeliui būna vidurių užkietėjimas.

Manau Leponex šalutiniai yra mažiau blogesni negu kitų antipsichotikų vadinamų "netipiniai" kurie sukelia judėsių problemas, akatiziją, diskinizija, drebulius, patkinsonizma, distonija.. O nuo Clozapino judėsių sutrikimų rizika yra labai maža, nes jis neblokuoja dopamino taip stipriai.

Kas labiausiai nervuoja tai kraujo tyrimus darytis kas mėnesį su Clozapinu, bet, manau verta, nes jis tikrai padeda. Ypač padeda gerai išsimiegoti ir kitą rytą gerai jaustis. Labai gerai sutvarko Šizofrenijos simptomus teigiamus ir neigiamus.
Daktarai dėlto jį rečiau ir rašo, nes kraujo tyrimai labai nepatogus dalykas, bet jau geriau Clozapino gauti ligoninėje negu netipinius neuroleltikus kaip Haloperidolis, Invega, Risperidonas...

O kiek mg geriat,kaip svoris ir pan ?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Ramunyte rašė:Oi,kaip ačiū Phurriz,kad parašei,o kokia doze jo geriama ir mum sake dar paliktu arrispa prie jo dėl svorio,nes svoris bus didziausia problema va sito bijau nes bus ne ka didesne problema nei liga.Ir aisku pats keitimas jai reikes ligonineje guleti va cia baisiausia bėda.Ji vestu vietoj kvetapino tada,Bet čia jai nesuveiks arispa su kvetapinu ir lamictal.

Nereikia jokio kito antipsichotiko. Tegu viską nuima ir pabando Leponex.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Ramunyte rašė:Ir aisku beda jai vuduriai uzkietetu pastoviai,o kaip tau ar priaugo svoris kokie salutiniai?

Man nebuvo jokių šalutinių, tik priaugo svorio šiek tiek ir seilėtekis naktį truputi buvo. Buvo tik teigiama patirtis, po Clozapino nei karto negulėjau ligoninėje.
Parašė Ramunyte
Phurriz rašė:
Ramunyte rašė:Ir aisku beda jai vuduriai uzkietetu pastoviai,o kaip tau ar priaugo svoris kokie salutiniai?

Man nebuvo jokių šalutinių, tik priaugo svorio šiek tiek ir seilėtekis naktį truputi buvo. Buvo tik teigiama patirtis, po Clozapino nei karto negulėjau ligoninėje.

O kaip super va,kiek metu geri ji ir kokia doze?kiek svorio priaugai su juo?
Vartotojo avataras
Parašė Prakeiktasis
#439948 Man skirdavo anitriptilina del seiletekio. O dabar labai didelis seiletekis, net ka daryt nezinia.