Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė tolive
#62108 Sveiki,
su panele depresija kovoju jau apie 4 metus. viskas prasidėjo nuo stiprių migreninių galvos skausmų, kai galiausiai neurologas įtarė depresiją. nuo to laiko pagulėjau ir psichiatrinėj, perėjau keletą vaistų (fluoxetin, seroxat, remeron, cipralex). dvi vasaras vaistus nutraukdavau (neva daugiau saulės -lengviau gyventi), tačiau po vienos tokios vasaros be vaistų atsidūriau ligoninėj. nuo to laiko praėjo jau ~1m. laiko, o vaistų dozės vis didėja. o aš pastebiu, kad vis labiau netenku normalios jaunam žmogui (man 21m.) būdingos atminties - dažnai kažkur ištirpsta net patys paprasčiausi dalykai, kaip vakar žiūrėto filmo svarbios detalės, mylimo žmogaus pasakyti žodžiai ar pan. negalėjau pasigirti super aštria atmintim, bet vis gi gerai mokiausi gimnazijoj ir baigiau 2 studijų kursus, o atmintis atrodo nyksta ir tai pastebiu ne tik aš. pradedu manyt, kad tai susiję būtent su vaistais. kartais atrodo, kad plūduriuoju kaip kokiam sapne (ne pačia geriausia prasme), nebeskiriu realybės nuo sapno.
dabar geriu 15mg Cipralexo kasdien. ar Jūs pastebėjot kažką panašaus? pasidalinkit.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#62123 sveika, toks reiškinys yra normalus ir gan dažnas. nustojus gert AD, paprastai atmintis atsistato.
Vartotojo avataras
Parašė tolive
Agni rašė:sveika, toks reiškinys yra normalus ir gan dažnas. nustojus gert AD, paprastai atmintis atsistato.

nė neįsivaizduoju kada nustosiu juos gert ir ar išvis nustosiu, nors to labai noriu. kažin ar yra AD nesilpninančių atminties, susikaupimo... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#62390 ne, nėra. o gal pabandyk vartot kokius vitaminus skatinančius protinę veiklą? pvz.: neurozan.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#62503 Aš irgi panašiai, tai nežinau ar įsitikinimas, bet atrodo neblogai "Memoril forte", sugėriau ir turbūt dar nusipirksiu be to tai iš Aconitum natūralūs produktai =)
Parašėnegative
#62506 Velniava... O tai rudenį į mokyklą eisiu, tai jei sunku bus susikaupt, nežinau ką daryt reiks... Pamenu, nuo Fluanxolio plaukiodavau pamokose.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#62531 nežinau, man tai atmintis ir koncentracija prapuola nuo pačios depresijos ir nerimo, kai negeriu vaistų. Su vaistais žymiai geriau
Parašėnegative
#62534 Tai ir aš pasigirt gera atmintim ir dėmesio sutelkimu negaliu per pastaruosius kelis metus. :bloga Todėl nėr motyvacijos mokytis. Pikta.
Vartotojo avataras
Parašė tolive
Medeja rašė:nežinau, man tai atmintis ir koncentracija prapuola nuo pačios depresijos ir nerimo, kai negeriu vaistų. Su vaistais žymiai geriau

įtariu, kad galbūt man irgi ne nuo vaistų gali būti, nežinau. pakeičiau gydytoją , šiandien apsilankiau klinikose pas naują. padidino vaistų dozę, atrodo žmogus suinteresuotas padėti (ne taip kaip kiti). atsirado naujos viltys. kai pasakiau, kad silpnėja atmintis, sakė nemano, kad nuo vaistų.. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė tolive
Agni rašė:ne, nėra. o gal pabandyk vartot kokius vitaminus skatinančius protinę veiklą? pvz.: neurozan.

nežinau ar to dabar reikia, sesijos metu geriu kartais šituos ir panašius. nors gal reiktų pagerti ir šiaip..
Vartotojo avataras
Parašė Edena
#128382 As pastebiu, kad atmintis dingsta staiga: pvz: einu kambary kazko pasiimt, ir atejus i ta vieta nezinau, ko atejau... geriu AD puse metu. Bet kazkodel manau, kad atminti pradangino praeity ne itin saikingai vartotas alkoholis :bloga
Parašė prozakas5
#128407 aš nenorėčiau sutikt kad AD vartojant susilpnėja atmintis. man irgi buvo susilpnėjus, bet aš manau, kad tai greičiau dėl ligos. jau 10 metų vartoju AD ir rispolept consta 50mg ir atmintis visai gera: be vaistų jau nebeįsivaizduoju normalaus gyvenimo..
Parašė autumn
Edena rašė:As pastebiu, kad atmintis dingsta staiga: pvz: einu kambary kazko pasiimt, ir atejus i ta vieta nezinau, ko atejau... <...>

Tai kad taip turbūt didžiajai daugumai žmonių būna.
ParašėKatinas
Edena rašė:As pastebiu, kad atmintis dingsta staiga: pvz: einu kambary kazko pasiimt, ir atejus i ta vieta nezinau, ko atejau... geriu AD puse metu. Bet kazkodel manau, kad atminti pradangino praeity ne itin saikingai vartotas alkoholis :bloga

as manyciau,kad cia normalu.man visada taip budavo.
ParašėKatinas
#131702 o kiek laiko praejo po vaistu nutraukimo ,kai atsistate atmintis ir sugebejimas susikaupt?