Moderatorius: signs
- 2008 08 29, 22:42
as ji geriu jau beveik 2 metus kazkur, dabar i diena isgeriu 2 su puse po 100mg tabletes man lyg ir nedideja tik kol pripranti kai didina jauties nekaip, o seip tai nieko
- 2008 09 18, 02:35
Leponex vartojau keletą metų. Baisus vaistas. :x
Garantuotas "atsijungimui" ir užmigimui, tačiau jis ne tik TIKRAI padeda priaugti svorio (aš buvau priaugęs apie 10 kg, beje, mane ir gydytojas apie tai įspėjo), tačiau svarbiausiai - Leponex keičia kraujo sudėtį, naikina baltuosius kraujo kūnelius ir kt.
Žodžiu, itin vengtinas vaistas. Sakyčiau yra nuodas.
Kai prie jo pripranti, savijauta normali.
Bet kai jau nenaudoju jo penketą metų, supratau, kuo skiriasi gyvenimas su Leponex ir be jo.
Prieš mėnesį buvo krizė, vieną naktį išgėriau Leponex, tai kitą dieną buvau "girtas" be alkoholio, automobiliu į garažą įvažiuoti nepataikiau.
Garantuotas "atsijungimui" ir užmigimui, tačiau jis ne tik TIKRAI padeda priaugti svorio (aš buvau priaugęs apie 10 kg, beje, mane ir gydytojas apie tai įspėjo), tačiau svarbiausiai - Leponex keičia kraujo sudėtį, naikina baltuosius kraujo kūnelius ir kt.
Bet kai jau nenaudoju jo penketą metų, supratau, kuo skiriasi gyvenimas su Leponex ir be jo.
Prieš mėnesį buvo krizė, vieną naktį išgėriau Leponex, tai kitą dieną buvau "girtas" be alkoholio, automobiliu į garažą įvažiuoti nepataikiau.
Kelio neranda tie, kurie neturi tikslo.
- 2008 09 18, 03:52
Kažkas panašaus į aprašymą. Normalaus vaistų aprašymo neradau, tad dedu tiek, kiek sugebėjau atkasti.
Klozapinas yra atipinis antipsichozinis vaistas, kuriam būdingas raminamasis ir antimuskarininis poveikis. Lietuvoje klozapinas užregistruotas šiais pavadinimais – Leponex (Novartis Pharmaceuticals UK Ltd), Alemoxan (Arzneimittelwerk Dresden GmbH).
Aprašomi miokardito, perikardito, skysčio atsiradimo perikarde ir jų sąlygoti mirties atvejai, kuriuos sukėlė klozapinas. Nepageidaujamas vaisto poveikis pasireiškė vyresniems kaip 18 metų asmenims, kurie vartojo vaistą įprastinėmis dozėmis kelias savaites. Pasitaikė pakartotinų miokardito atvejų klozapino pavartojus pakartotinai. Buvo ir eozinofilijos atvejų. Manoma, kad ji rodo, jog klozapinas gali sukelti padidinto jautrumo reakciją, tačiau neaišku, ar eozinofilija yra kardito pranašas.
Klozapinas, kuris pasižymi stipriu antipsichoziniu bei sedaciniu poveikiu, teigiamai veikia negatyviuosius simptomus, padeda esant nerimastingai depresijai, priešiškumui, nekritiškam ligos vertinimui ir beveik nesukelia ekstrapiramidinių simptomų, mažina schizofrenija sergančių ligonių savižudybių skaičių. 2003 m. Tarptautinio savižudybių prevencijos tyrimo (angl. International Suicide Prevention Trial, InterSePT) su atsitiktiniu būdu atrinktais pacientais metu klozapinas lygintas su olanzapinu pagal galimybę sumažinti suicidiškumą tarp sergančiųjų schizofrenija ar schizoafektiniu sutrikimu. 2 metus trukusiame daugiacentriame klinikiniame tyrime buvo tirti 980 ligonių, kuriems buvo didelė savižudybės rizika (vertinta remiantis ligos istorija, atkreipiant dėmesį, ar anksčiau yra buvę rimtų bandymų nusižudyti; esama klinika, ar dabar išsakomi suicidiniai ketinimai). Pirmus 6 mėnesius tiriamųjų suicidinis elgesys (mėginimai nusižudyti, hospitalizacijos norint išvengti savižudybės) buvo vertinami kartą per savaitę, o vėlesnius 18 mėnesių – kartą per dvi savaites. Nustatyta, kad suicidinio elgesio rodiklis buvo daug mažesnis klozapinu gydytų pacientų grupėje – 20,8 proc., tuo tarpu skiriant olanzapino jis buvo 28,8 proc. Lyginant klozapinu ir olanzapinu gydytų tiriamųjų grupes nustatyta, kad pirmoje buvo retesni bandymai nusižudyti, atitinkamai 34 ir 55, rečiau naudotos ypatingos apsaugos priemonės (118 ir 155) ir mažiau ligonių hospitalizuota (82 ir 107) siekiant išvengti savižudybės, taip pat klozapino vartojusiems pacientams rečiau reikėjo skirti antidepresantų (221 ir 258) bei anksiolitikų (301 ir 331). Tyrimo rezultatai rodo, kad klozapinas smarkiai sumažino suicidinį elgesį (bandymų nusižudyti bei hospitalizacijų, kad išvengti savižudybės, skaičių). Ir tai negali būti siejama su gretutinių psichotropinių vaistų vartojimu, kadangi klozapinu gydytiems tiriamiesiems jų reikėjo mažiau.
Klozapinas mašdaug 1 proc.
pacientų slopina kaulų čiulpų veiklą ar net (rečiau)
sukelia agranulocitozę (ji paprastai pasireiłkia per
kelis vaisto vartojimo mėnesius ir nepriklauso nuo
vaisto dozės), todėl kas savaitę patartina tirti
leukocitų skaičių. Rečiau (iki 0,01 proc. pacientų)
kraujo pokyčių (leukocitozę, leukopeniją, eozino-
filiją) sukelia chlorpromazinas ir kiti mašos po-
tencijos antipsichoziniai vaistai.
Traukuliai. Klozapinas jų sukelia daugiau kaip 1
proc. pacientų. Antipsichoziniai vaistai dašniau
sukelia traukuliųepilepsija sergantiems pacientams
ir esant nutraukimo sindromui (pvz., alkoholio)
Klozapinas yra atipinis antipsichozinis vaistas, kuriam būdingas raminamasis ir antimuskarininis poveikis. Lietuvoje klozapinas užregistruotas šiais pavadinimais – Leponex (Novartis Pharmaceuticals UK Ltd), Alemoxan (Arzneimittelwerk Dresden GmbH).
Aprašomi miokardito, perikardito, skysčio atsiradimo perikarde ir jų sąlygoti mirties atvejai, kuriuos sukėlė klozapinas. Nepageidaujamas vaisto poveikis pasireiškė vyresniems kaip 18 metų asmenims, kurie vartojo vaistą įprastinėmis dozėmis kelias savaites. Pasitaikė pakartotinų miokardito atvejų klozapino pavartojus pakartotinai. Buvo ir eozinofilijos atvejų. Manoma, kad ji rodo, jog klozapinas gali sukelti padidinto jautrumo reakciją, tačiau neaišku, ar eozinofilija yra kardito pranašas.
Klozapinas, kuris pasižymi stipriu antipsichoziniu bei sedaciniu poveikiu, teigiamai veikia negatyviuosius simptomus, padeda esant nerimastingai depresijai, priešiškumui, nekritiškam ligos vertinimui ir beveik nesukelia ekstrapiramidinių simptomų, mažina schizofrenija sergančių ligonių savižudybių skaičių. 2003 m. Tarptautinio savižudybių prevencijos tyrimo (angl. International Suicide Prevention Trial, InterSePT) su atsitiktiniu būdu atrinktais pacientais metu klozapinas lygintas su olanzapinu pagal galimybę sumažinti suicidiškumą tarp sergančiųjų schizofrenija ar schizoafektiniu sutrikimu. 2 metus trukusiame daugiacentriame klinikiniame tyrime buvo tirti 980 ligonių, kuriems buvo didelė savižudybės rizika (vertinta remiantis ligos istorija, atkreipiant dėmesį, ar anksčiau yra buvę rimtų bandymų nusižudyti; esama klinika, ar dabar išsakomi suicidiniai ketinimai). Pirmus 6 mėnesius tiriamųjų suicidinis elgesys (mėginimai nusižudyti, hospitalizacijos norint išvengti savižudybės) buvo vertinami kartą per savaitę, o vėlesnius 18 mėnesių – kartą per dvi savaites. Nustatyta, kad suicidinio elgesio rodiklis buvo daug mažesnis klozapinu gydytų pacientų grupėje – 20,8 proc., tuo tarpu skiriant olanzapino jis buvo 28,8 proc. Lyginant klozapinu ir olanzapinu gydytų tiriamųjų grupes nustatyta, kad pirmoje buvo retesni bandymai nusižudyti, atitinkamai 34 ir 55, rečiau naudotos ypatingos apsaugos priemonės (118 ir 155) ir mažiau ligonių hospitalizuota (82 ir 107) siekiant išvengti savižudybės, taip pat klozapino vartojusiems pacientams rečiau reikėjo skirti antidepresantų (221 ir 258) bei anksiolitikų (301 ir 331). Tyrimo rezultatai rodo, kad klozapinas smarkiai sumažino suicidinį elgesį (bandymų nusižudyti bei hospitalizacijų, kad išvengti savižudybės, skaičių). Ir tai negali būti siejama su gretutinių psichotropinių vaistų vartojimu, kadangi klozapinu gydytiems tiriamiesiems jų reikėjo mažiau.
Klozapinas mašdaug 1 proc.
pacientų slopina kaulų čiulpų veiklą ar net (rečiau)
sukelia agranulocitozę (ji paprastai pasireiłkia per
kelis vaisto vartojimo mėnesius ir nepriklauso nuo
vaisto dozės), todėl kas savaitę patartina tirti
leukocitų skaičių. Rečiau (iki 0,01 proc. pacientų)
kraujo pokyčių (leukocitozę, leukopeniją, eozino-
filiją) sukelia chlorpromazinas ir kiti mašos po-
tencijos antipsichoziniai vaistai.
Traukuliai. Klozapinas jų sukelia daugiau kaip 1
proc. pacientų. Antipsichoziniai vaistai dašniau
sukelia traukuliųepilepsija sergantiems pacientams
ir esant nutraukimo sindromui (pvz., alkoholio)
Aš nesusikirtau. Aš atradau 10000 būdų, kurie neveikia.
- 2008 09 18, 10:06
Yra grupė psichiatrų, kurie nesismulkina išrašinėdami vaistus - išrašys bet ką, kad tik "užglušintų", neatsižveldami, ar gerdamas tuos vaistus, tu dar liksi savimi, ar jau virsi zombiu.
Žinau atvejį, kai viena moteris, gerdama Leponex'ą, užmigo daržą beravėdama (sėdėjo ant mažytės kėdutės, ravėjo pasilenkusi ir "atsijungė").
Leponex'ą ji buvo gėrusi iš vakaro, ne prieš daržo ravėjimą!
Ar tuo atveju tikrai reikia tokio stiprumo medikamentų?
O pvz., kai vartojau Leponex'ą, man du psichiatrai, kurie išrašinėjo Leponex'ą, nė neužsiminė apie kraujo tyrimus kas savaitę (kaip parašyta anotacijoje). Tik trečiasis, S. Venslauskas iš Kauno, būtinai reikalaudavo kraujo tyrimų, sakė, kad tai labai svarbu, vartojant Leponex. Kas dvi savaitės prašydavo tyrimo lapelio.
O kodėl kiti du tuo nė nesidomėjo?
Žinau atvejį, kai viena moteris, gerdama Leponex'ą, užmigo daržą beravėdama (sėdėjo ant mažytės kėdutės, ravėjo pasilenkusi ir "atsijungė").
Leponex'ą ji buvo gėrusi iš vakaro, ne prieš daržo ravėjimą!
Ar tuo atveju tikrai reikia tokio stiprumo medikamentų?
O pvz., kai vartojau Leponex'ą, man du psichiatrai, kurie išrašinėjo Leponex'ą, nė neužsiminė apie kraujo tyrimus kas savaitę (kaip parašyta anotacijoje). Tik trečiasis, S. Venslauskas iš Kauno, būtinai reikalaudavo kraujo tyrimų, sakė, kad tai labai svarbu, vartojant Leponex. Kas dvi savaitės prašydavo tyrimo lapelio.
O kodėl kiti du tuo nė nesidomėjo?
Kelio neranda tie, kurie neturi tikslo.
- 2008 09 18, 16:34
Kiek skaitinėjau, šitie vaistai skirti schizo- sutrikimams gydyti. lorke serga šizofrenija, tad prieš teigdama, kad jai šie vaistai per stiprūs, pirma gerokai pagalvočiau, nes faktas, jog schizofrenija - liga sunkiau gydoma, ir vaistų jai kitokių - stipresnių - reikia.
Aš nesusikirtau. Aš atradau 10000 būdų, kurie neveikia.
- 2008 09 18, 17:46
Sveiki
O kaip del Zyprexos, ar ji taip pat naikina baltuosius klaujo kunelius.
aciu
Andreas rašė:Leponex vartojau keletą metų. Baisus vaistas. :x
Sveiki
O kaip del Zyprexos, ar ji taip pat naikina baltuosius klaujo kunelius.
aciu
- 2010 03 02, 13:12
Vartoju Leponex apie metus laiko. Tiesa, nedidelėm dozėm. Ligoninėje ir po jos gėriau po 100 mg, neseniai sumažino iki 50 mg. Taip pat geriu Seroquel ir Paroxetin. Leponex tikrai stiprus neuroleptikas. Prieš miegą išgeriu ir greit "atsijungiu".Naktį gali šuo garsiai loti mano kambarį, aš nieko negirdžiu, miegu kaip užmušta. Šiaip kažkokių šalutinių poveikių nepastebiu, tik tiek, kad reikia nuolat darytis kraujo tyrimus, nes Leponex keičia kraujo sudėtį. Ligoninėje kas savaitę imdavo kraują, dabar kas mėnesį polikninikoj.
- 2011 05 26, 07:25
Na, man neteko vartoti, bet tai buvo vienintelis vaistas, kuris padėjo mano brangiam žmogui, esant kritinei būklei.
Aišku, nuolat reikia kartoti kraujo tyrimus, bet kol kas viskas normos ribose. Galiu tik pasidžiaugti dėl to.
Aišku, nuolat reikia kartoti kraujo tyrimus, bet kol kas viskas normos ribose. Galiu tik pasidžiaugti dėl to.
Aš nenoriu būti geriausia iš visų. Norėčiau būti geriausia savo pačios versija.
- 2011 07 17, 21:36
Naudoju šį vaistą jau kelios savaitės. 500g dienai. Labiausiai ką galiu pasakyt pasireiškė šalutiniu poveikiu: dideliu seilėtekiu, taip pat bendru silpnumu kelios valandos išgėrus šio vaisto. Sunku pasakyti kiek, bet tuo pačiu kerta ir per negeras mintis, dėl kurių man jie reikalingi, o šalutinis poveikis su laiku turėtų dingti. Nepatogumas vartoti šiuos vaistus toks, kad kas savaitę reikia tikrintis kraują. Vėliau reikės vis rečiau.
- 2014 12 15, 20:23
Man nuo vaistu ir nera noro jau keli metai ir daktare niekuo negali padeti
Just rašė:Sveiki,
jau kuris laikas vartoju Leponexą ir nežinau ar nuo šito vaisto, ar nuo ligos (šizofrenija) visiškai nebenoriu mylėtis. Kokios jūsų mintys? Ar reikėtų apie tai pranešti gydytojai?
Iš anksto dėkoju už atsakymus:)
Man nuo vaistu ir nera noro jau keli metai ir daktare niekuo negali padeti
- 2016 03 15, 15:13
Zodziu kalbejom su daktare... Sake paciam nesigydit. Jei nemiegosi gulkis i ligonine ir skirsiu leponexa...