Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
p.p.s. ir ar mum reikalinga dar viena beprasmė diskusija, kuri nieko gero vistiek neduos?

Jei yra diskutuojanciu vadinasi reikalinga. Paprastai kam nepatinka, tas neskaito ir nekomentuoja.

o kodėl tie negeriečiai ateistai turi įrodinėti, kad kažko nėra?
Si mintis manau teisinga. Jei butu irodymu kad jis yra, nebutu abejojanciu jo buvimu.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#76066 Va va! Būtent. Beje aš kaip ir tikėjau(kažkuo), gyveneu pagal visas taisykles, vos ne šventąją vaizdavaus, bet kai uždėjo gyvenimėlis, kai dėjo, kai net atėmė viską(aš ne apie materialius dalykus) (gyvybę tik sesuo išgelbėjo, jeigu galima taip sakyt..) tai man tikriausias įrodymas, kad ... na.. jūs supratot.. :shock: Kartais gyvenimas tampa tikras tooks absurdas.... :ghost ir kažkodėl būtinai geriausiu metu.. Ai, sakau nesamonė viskas.. Sorry. :roll:
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#76071 Nesupratau nei vieno is cia pasisakancio... tema apie musu santyki su religija ir ne as ja sugalvojau... as nesidomiureligija, man tai nebeaktualu.Turiu tikejima ir jo niekas nei pakeisti nei atimti, net sustirpitni negali, bet - kadangi esu moderatore, paparsciausiai jus diskutuojat as palaikau diskusija. Jei sutarsim, kad asmeniskumus paliekam nuosalyje, ateinam geranoriskai be susireiksminimo nusiteike, diskusija gali buti idomi, o ir naudinga.
Man jau seniai nebeidomu kas pirma vista- ar kiausinis, tad nera skirtumo ar ateistai irodineja del to, kad jei ateistai ar del to, kad niekas neirode DIEVO buvimo:) TAi yra mano santykis, o jusu?
IS to ka rasot akyvaizdziai persasi isvados, kad menkas suoratimas ne tik apie DIEVA, bet ir apie religija, nes maisomi tokie skirtingi ir nieko bendro neturintys dalykai, kaltinamas Dievas , nors netikima, del nesekmiu.Depresija yra zneklas, kad ZMOGAUS GYVENIME NEBELIKE VIETOS DIEVUI.TAi neigimas, visiskas ir absoliutus visako neigimas, o pirmiausia tai saves ir savo poreikiu, tad ar gali religija padeti issigydyti depresija? Bukim biedni, bet teisingi ir diskutuokim i tema be provokaciju - dekui ML
Vartotojo avataras
Parašė cleo
smekla rašė:Va va! Būtent. Beje aš kaip ir tikėjau(kažkuo), gyveneu pagal visas taisykles, vos ne šventąją vaizdavaus, bet kai uždėjo gyvenimėlis, kai dėjo, kai net atėmė viską(aš ne apie materialius dalykus) (gyvybę tik sesuo išgelbėjo, jeigu galima taip sakyt..) tai man tikriausias įrodymas, kad ... na.. jūs supratot.. :shock: Kartais gyvenimas tampa tikras tooks absurdas.... :ghost ir kažkodėl būtinai geriausiu metu.. Ai, sakau nesamonė viskas.. Sorry. :roll:

o tai tu nesi dėkinga gyvenimui, sesei, likimui, dievui - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :) už tai, kad apskritai likai gyva? ir už tas pamokas, kurias jau išmokai, už atradimus, kuriuos suradai - tai kas, kad neigiamus? Juk gyvenime nebūna tik gerai. Būna ir blogai, ir gerai, ir visaip - tiesiog spalvotai.

Man atrodo, kad didžiausia žmonių blogybė yra NEDĖKINGUMAs. Juk visada galima rasti už ką dėkoti gyvenimui... užuot jį keikus :wink:
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#76094 Nebesvarstant yra dievas ar ne, as vistiek pasilieku prie savo nuomones. Religija (nesvarbu kokia) surisa ir valdo zmones, religiniai lyderiai pelnosi is to ir plecia savo tinklus. pvz "Vatikano bankas" jie tiek surenka pinigu, kad net banko prireike viskam valdyti, kiti pavyzdziai ivairios sektos, kur finansiskai galima remti tik jas. Zodziu as manau, kad religija tai tera labai gerai uzsuktas biznis, ir jiems mokesciu moketi nereikia, taip kad, kas uzsuko ta krikscionybes rata, buvo tiesiog biznio genijus jau pries kelis tukstantmecius. O dabar viska valdo ne vienas asmuo (popiezius), o kardinolu komitetai.
Vartotojo avataras
Parašė cleo
#76097 vulenratus, kalbi apie katalikybę, o juk ir tos pačios krikščionybės yra n atmainų, o kur dar visos kitos religijos.
O Dievas yra daug daugiau už bet kokią religiją. Dievas yra beribis, todėl jis niekaip negali suvaržyti žmogaus daugiau negu jį suvaržo jo paties ribotumas....
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#76100 Taip as kalbu apie religija, o ne apie dieva. As pats painiojau religijos ir dievo sampratas. Auksciau esantis postas yra mano santykis su "religija" o ne su dievu. Su tuo .... (nieku) as neturiu jokio santykio, nes visus dievus nupiesia religiniai lyderiai (pradininkai). Taigi pagal mano teorija, toks dalykas, butybe, arba "niekas" vadnamas dievu visiskai neegzistuoja, nes juos tiesiog sukuria kiti zmones siekdami finansines arba emocines ramybes. Prisipazystu tik dabar radau skirtuma tarp dievo ir religijos :bloga tuose reikaluose viskas taip supainiota...
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#76101 ot idomu pasidarė, ką su krikščionybe susijusios institucijos pelno iš manęs :D jaučiu nieko :D

ir ką budistai už mano simpatijas pelno :D
Vartotojo avataras
Parašė cleo
vulneratus rašė: Su tuo .... (nieku) as neturiu jokio santykio...pagal mano teorija, toks dalykas, butybe, arba "niekas" vadnamas dievu visiskai neegzistuoja, nes juos tiesiog sukuria kiti zmones ...

o tu pats ar egzistuoji, kol tavo buvimo nepatvirtina "kiti žmonės"? :wink:
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Medeja rašė:ot idomu pasidarė, ką su krikščionybe susijusios institucijos pelno iš manęs :D jaučiu nieko :D

Pagalvokim.. Tu perki budistiskas knygas, stai ir pelnosi. Tu neperki budistiniu knygu, bet skaitai jas pasiemusi is bibliotekos, ir vistiek pelnosi, nes jos taip pat pirktos. Jau vien tai kad tu domiesi budizmu, jiems yra naudinga, nes anksciau ar veliau vistiek i ju kasa inesi kazkiek ct. nors apie budizmo struktura nieko nesuprantu, tad sunku komentuoti.
Krikscioniskos institucijos lygiai taip pat, perki biblija, kryzeli, ar baznycioje paaukoji lita. tai ir yra pelnas. Kaip ir sakiau, religija tai biznis. O tai, kad zmogus net nesuvokia savo indelio, rodo kaip gerai viskas uzsukta ir supainiota. Ir nebutinai kiekvienas katalikas prie ju finansinio kapitalo didejimo prisideda, bent kas desitas lai duoda 1 lt ir tai jau bus milijardai lt. nes yra daugybe svenciu kai bobutes is nosines ar maiselio issitraukia desimtine tam, kad paaukotu tiems nelaimingiems ir nuskriaustiems kunigeliams.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#76111 na zinai, kad as nusiperku kokia knyga, tai nelaikau to jokiu isnaudojimu. maxima ir viesasis transportas - stai kas pelnosi is manes :D ir jokios dvasines ramybes neinesa :D siaip nesu pirkusi jokios krikščioniškos knygos anei jokio kryželio.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
vulneratus rašė:Taip as kalbu apie religija, o ne apie dieva. As pats painiojau religijos ir dievo sampratas. Auksciau esantis postas yra mano santykis su "religija" o ne su dievu. Su tuo .... (nieku) as neturiu jokio santykio, nes visus dievus nupiesia religiniai lyderiai (pradininkai). Taigi pagal mano teorija, toks dalykas, butybe, arba "niekas" vadnamas dievu visiskai neegzistuoja, nes juos tiesiog sukuria kiti zmones siekdami finansines arba emocines ramybes. Prisipazystu tik dabar radau skirtuma tarp dievo ir religijos :bloga tuose reikaluose viskas taip supainiota...

Dekui , kad atsiverei, dabar jau galima diskutuoti, nes sutarem, jog religija ir Dievas yra skirtingi dalykai.Dabar begu darban, bet turiu kalusima gryzusi parasysiu :heart
Vartotojo avataras
Parašė leogirl
#77246 Seip nesu labai religinga, aisku esu ir pakrikstita ir retkarciais nueinu ir i baznycia, bet man ten patinka tik vienatve... Pries pora metu vel pradejau lankytis baznycioje, bet tik todel kad turejau nuostabia tikybos mokytoja, veliau pas ja nuejau ir i viena bureli, ten susipazinau su kai kuriais kunigais( tik negavokit kad ten kas nederamo vyko), sazziningai pasakius susidraugavom bet tykejima Dievu praradau jau pries n-metu. Su jais diskutavom juokemes, galu gale pradejo klausinet kodel netikiu Dievu... Kai ka nutylesiu, bet visko rezultatas buvo 3-4valandu diskusija tarp manes ir mokytojos ir 2 kunigu... As ir toliau kuri laika ejau i baznycia bet to pamaldumo ir nepajutau.. Su tais kunigais bendrauju iki siol nors persikrausciau i kita miesta. Kartais pasislgstu tu teologiniu diskusiju
Parašė Ramus
vulneratus rašė:
Medeja rašė:ot idomu pasidarė, ką su krikščionybe susijusios institucijos pelno iš manęs :D jaučiu nieko :D

Aš tai jokiu būdu nesu tokios nuomonės, kad religija atsirado, užsimezgusi įvairių bjaurių spekuliantų ir įžvalgių, gudrių verslo atstovų galvose. "Vat, vadinasi mano planas toks: aš apsimesiu, kad mane ištiko praregėjimas ir atidarysiu švento vandens iš mano regėjimų vietos biznį. Arba pasinaudosiu kvailais vaikais, kurie visur važinės ir liudys, o man į kapšelį kapsės $navaras$"

Man atrodo, kad religija atsirado is tvirto tikejimo. Tie zmones, kurie turi tvirta tikejima, pirmiausiai dalina. Dalinimas yra visiska priesingybe pelnymuisi ir imimui. Jeigu zmogus tvirtai tiki, jis pradeda jausti pareiga. Kai yra pareiga kitus skatinti tiketi, zmogus tampa sventiku, vienuoliu, atsiskyreliu, skelbianciuoju.
Yra tokiu, piktnaudziaujanciu siom pareigom, ko gi nebuna!, bet tik ne taip masiskai, bent jau pacioje pradzioje, kai nesugadintas zmogus tik pasirenka si kelia gyvenime.
Parašė Indre
#86465 Pati nesu labai tikinti asmenybe, o i baznycia nueinu labai retai, tik tada kuomet sirdimi jauciu poreiki. Save laikau katalike, taciau nepraktikuojancia. Taciau negaliu paneigti Dievo ir Baznycios. Gal kazkam ir sunku pripazinti, taciau zmogus yra silpna butybe tame, kad nuo pat pradejimo mastyti, jis griebesi nezinomus reiskinius aiskinti kaip aukstesnius, antgamtinius - juos paprasciausiai sudievino. Evoliucijos deka dievai ir ju suvokimas kito - taciau zmogus visuomet ieskojo paaiskinimo ir tikejo uz save ir kitus zmones esant aukstesnei butybei. Krikscionybe pradejo formuotis dar judaizmo seselyje, o veliau pakankamai per greita laika plito. Tai antra (?visada galima gincytis...) monoateistine religija, kuri suteike zmogui tikejima pasaulio kureju, pomirtiniu gyvenimu, sielos isganymu - atsakymus i zmoniu klausimus. Kartu zmogaus gana palaido gyvenimo disciplinavimas. Nesigilinu i Baznycios vidaus reikalus - visko ten buvo, bandyta su tuo ir kovoti, o siomis dienomis irgi visko buna, manau kovojama. Tik nereikia pamirsti vieno - dvasininkai irgi yra zmones, kaip bebutu jie nera sventi ir nereikia ju sudievinti. Baznycioje skleidzia tai ka ismoko seminarijoje, taciau to ka sako sirdimi gali ir nejausti. Va, tada ir prasideda ju "nuopoliai".
Siomis dienomis mokslas, medicina paaiskina daugybe ivykiu ir dalyku, taciau lieka nezinomybe - kas po mirties (nera atsakyta tiksliai)...greiciausiai tai vienintelis dalykas mane skatinas tiketi...manau zmogaus siela lieka, ji unikali...taciau jai reikes atsiskaityti uz siame gyvenime padarytas klaidas.