Moderatorius: signs

ParašėKatinas
#84310 Supazindinkit mane su tuo,kuris valios pastangom atstate savo smegenyse serotonino ir dar kazkokio ten ino trukuma :D
Parašė antaneca
Minerva rašė:Supazindinkit mane su tuo,kuris valios pastangom atstate savo smegenyse serotonino ir dar kazkokio ten ino trukuma :D

cia tai viskas aisku. tik nesriges gali sakyti - valios pastangomis. bet as noreciau susipazinti su tuom kuriam buvo atstatytas seratoninas ir jis pats(be vaistu) jo neiseikvoja.
ParašėKatinas
#84392 Gal tie kurie taip patarineja kad nereikia pasiduot savo silpnavaliskumui ir prissidenginet depresija galetu apie ta buda papasakot?mmmmmm? laukiam laukiam
Parašėnondescript
#84424 nieks be vaistu negali atstatyt serotonino trukumo, o psichoterapija manau tik tam, kad po pasveikimo vel neatkristumem del blogu gyvenimo iprociu
Vartotojo avataras
Parašė kukas
#84567 Kol pati nesusirgau depresija irgi galvojau , kad tai nelabai rimta ir užtenka pašnekesių su psichologu. Dažnai netgi girdėdavau, kad jie nieko nepadeda. Dabar nuomonę vaistų atžvilgiu visai pakeičiau, manau be jų tiesiog neįmanoma pasveikti ir nereikia jų baidytis ir laukti kol visai stogas nuvažiuos ir laiku pradėti gydymą, nes kitaip liga gali stipriai pakeisti asmenybę, o ne vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#84729 klausimas:' Ar antidepresantai keičia asmenybę?"
ne nekeičia, jei ta asmenybė pakankamai stipri ir jei ligos, problemos kyla daugiau nuo charakterio.
Vartotojo avataras
Parašė cleo
#85018 Sakyčiau, savos pastebėjimas, kad užuot vartojus vaistus reikia giliau žvelgt į savo asmenybę - visai ne vietoje, nes depresuojantys žmonės kaip tik linkę pernelyg pasinerti į savianalizę, didelėmis "ambicijomis ar įnoringumu" visai nepasižymi... Priešingai, jie išvis nebenori nieko.

O vat vartojant AD mano asmenybė kaip tik atsiskleidžia, imu gyventi pilnavertį gyvenimą, be baimės, nerimo, bepriežastinio liūdesio ir apatijos, imu mylėti save ir žmones, galiu jiems atleisti ir nebekaupti nuoskaudų... ir nevaidinu aukos anei ligonio... nes tokia tiesiog nebesijaučiu.

Manau, neretai atkalbinėjant sergantį žmogų nuo vaistų, galima padaryti meškos paslaugą. Kiek laiko aš taip iššvaisčiau bandydama susiiimti savo valios pastangomis.
Parašė Forgiven
#96108 As pacioj pradzioj irgi vengiau AD gerti, netgi kaltinau save, kad pati susitvarkyti negaliu.
Na, jei mano asmenybes AD nepakeite, o dabar cia tik ta tikroji as, tai galiu teigti, kad sutrikimai jau penktoje klaseje prasidejo... Nes tik pradinese klasese ir dar anksciau buvau gyvybinga.
Dabar, panasiai kaip ir nulis, nebebijau iseiti is namu, vaziuoti viesuoju transportu. Na, kalbeti telefonu vis dar nelabai noriu, bet bent jau nebebuna nebendravimo savaiciu, kai tiesiog neatsiliepiu ar neatrasau.
Pasidariau optimiste, linksmesne, drasesme, kalbesne, energingesne,nebekompleksuoju del nieko, geriau sutariu su artimaisiais, beveik nebesugebu pykti, isizeisti, neisgyvenu del smulkmenu, kasdien nebegalvoju apie mirti, nebeverkiu..
Bet vis dazniau prisimenu tai, kas buvo blogo, ir dar su tokia didziule nuoskauda...
Vartotojo avataras
Parašė <Darkness>
#96274 Įdomiai...keičia asmenybę.Man tai kiek juokingai gali atrodyti.Nes yra paprasta...Antidepresantai ar kitokie psichotropiniai vaistai/narkotikai veikia tave tik juos vartojant(tai yra pagalbiniai).Žmogų pakeist nekeičia.Žmogus pats keičiasi priklausomai kaip jis save veiks mastymu būdais.
Parašė apple
#131698 as tai manau ,kad keicia. gal ne visiskai pakeicia...kazkas lieka kaip ir anksciau. bent jau man tai kazkokia dali asmenybes pakeite. mastymas tapo truputy kitoks nei pries kokius 4metus
ParašėKatinas
#131699 o kaip tave pakeite?
siaip nemanai,kad ir taip mastymas per 4m pasikeist galejo =)
Parašė apple
#131703 na gal ir galejo ,nes pries keturis metus as buvau jauna dar ... tai logiska ,kad augant keiciasi ir mastymas. bet antidepresantai visvien padeda keistis mastymui kazkiek. todel ir sakau ,kad is dalies keicia asmenybe.
ParašėKatinas
#131705 i gera ar bloga puse?
as sakyciau,kad jie mane beveik grazino i tokia busena,kurioje buvau pries susergant,tik pati liga pridejo daugiau patirties ( ir laikas aisku) .
Parašė apple
#131707 aisku ,kad i gera. as pasikeitus tik i geraja puse.neturiu kazkokiu nesveiku baimiu kaip kazkada ir su visais normaliai bendrauju.
Parašė Nematoma
#132068 Xex...valios pastangomis keistis, šūdą ten pasikeisi, kai kas dieną vis labiau ir labiau eini dugnan..kiek visokių būdų sau taikiau, griežtas taisykles nusibrėžiau, klausiau patarimų, rašiausi juos į sąsiuvinį, bandžiau vadovautis, ir ką? ir nieko. Atėjus psichozės momentui visos valios pastangos būdavo pamirštos. Nieko nebesugebėjau padaryt doro apart liejus pyktį, įniršį ir nepasitenkinimą. AD sugrąžino mane į normalią padėtį, viskas iš naujo įgavo prasmę, grįžo pomėgiai, tolerancija, pakantumas kitiems, noras kažką daryti.

Smagu, jei žmogus sugeba perlipti per save ir viską padaryti be jokios chemijos pagalbos. Pagarba jam.